Köpa en bebis

2010-01-31 - 18:56:45
Elias och hans pappa ligger i sängen och pratar..

Elias -Pappa, Min mamma har en bebis i magen!

Fredde -Ja, de har hon

Elias -Ska vi köpa en bebis som DU kan ha i magen oxå?? JAAA, de gör vi =)





Äntligen kom vi iväg in till affären idag! Igår låg ja på soffan hela dagen och mådde illa. Fredde var tvungen att åka iväg och Elias satt snällt på golvet och lekte med sina leksaker, men usch va ja tyckte synd om honom endå.

Ringde pappa som kom och hämtade honom på eftermiddagen sen fick han sova där på natten..

Ja blir bara så ledsen och trött när jag ska behöva må såhär! Även om det inte är varje dag så är de alldeles för ofta och de känns som jag sviker Elias när ja inte kan gå ut eller hitta på nåt skoj med honom. Ja får ligga där på golvet brevid honom och köra lite med en bil så han slipper vara helt ensam och leka iaf.

Han leker som vanligt och verkar inte bry sig att jag är liggandes men det känns iaf som ja sviker honom. Klart att han skulle ha roligare om jag kunde vara mer aktiv så vi kunde göra saker!

Ibland kommer han och klappar mig på huvudet -Mår du fortfarande dåligt Mamma??

Man kan ju hoppas att det faktiskt ger sig snart så man kan bli mer människa igen..


The Hills

2010-01-30 - 07:27:26

Vaknade av ett sms kl 04 i morse (tack för de) och efter de var de OMÖJLIGT att somna om igen!

Illamåendet smyger sig på, ja måste upp och kissa, hungrig?? ja varför inte... De var bara att ta sig upp för att få slut på lidandet, nu börjar ja bli riktigt trött igen!

Inte mycket står på listan över vad som händer i helgen men jag vet iaf att ja MÅSTE försöka ta tag i tvätt, städning och inhandling av mat! Allt sånt där roligt som jag faktiskt får äran att göra på helgerna. Kanske börja dra lite i tapeten oxå, vem vet ;)

Appropå absolut ingenting så har jag legat framför datorn och plöjt igenom massor av avsnitt av the hills! Seriöst beroendeframkallande efter ett tag. Kommer ihåg när det började sändas, då var min tanke allt annat än god och intresset var lika med noll.



Men även dessa serier kan faktiskt skapa ett beroende, kolla bara på våra bästa år! De måste vara en bland dom sämsta serierna i världshistorien men har man börjat kolla så sitter man där efter ett tag och bara måste se vad som händer sen, (även om de tar ett halvår för EN dag att gå i den serien).

Ungefär som en dålig låt man hört på radio som fastnar i huvudet...

Iaf så väntar ja nu på nästa säsong av The hills och antar att jag kommer sitta bänkad då mä =)

Blir bara så trött..

2010-01-30 - 07:09:00

Att EN människa kan reta upp mig så fruktansvärt ibland! För det mesta orkar jag inte ens bry mig men ibland blir de bara för mycket och ja blir bara så trött.

Jag vet att människor förändras med tiden men nån måtta får de väl ändå vara!

Hur kan man bara glömma att faktiskt bry sig om andra?? Att ta vara på sina vänner?? Om det kanske inte alltid skulle handla om EN person jämt utan att man faktiskt ibland lyssnar på någon annan oxå, tillslut står man där alldeles ensam... 

Egentligen så är de mest patetiskt...


Hungrig =)

2010-01-28 - 16:59:35

Ikväll bjuds de på fläskfile hemma hos Mami =) Fredde är ute på annat och Elias ska ändå vara i stan med Mamma i morgon, så vi sover där inatt! Ska bli skönt att få maten serverad och slappa på soffan ikväll, utan en massa måsten. DEN lyxen är man inte van vid alltför ofta vill ja lova!

Fast ja kommer sakna min älskling förstås..

I morgon är det äntligen den efterlängtade fredagen! Behöver verkligen en ledig dag för att hinna med och röja undan och göra klart Elias rum nu, och för att inte tala om alla andra sysslor som MÅSTE göras innan det är dax för en ny måndag igen.

Nä, usch va tråkig ja känner mig nu, vill bara komma i mysdressen snart..




Lilla livet i magen..

2010-01-27 - 19:00:43

Igår fick ja känna när Sandra´s bebis sparkade i magen =) Åh vilken grym känsla de är alltså! Att få känna det lilla livet igen ska bli så sjukt underbart. Längtar som en galning tills den dagen kommer =)

Nåt annat jag har känt i magen idag är denna hemska magkatarr! Trodde jag skulle slippa de men inte de heller, nu är man liggandes på soffan för resten av kvällen. På med myskläder och dra täcket över sig kanske..




Barnrum

2010-01-26 - 12:24:39

Redan har viljan att pyssla med nästa bebisrum fallit på =) Tyvärr har vi ju inget rum som står tomt så det är bara att hålla planerna kvar i huvudet några månader till.

De är ju lite tidigt endå för stora planer och ändringar men ja blir ju så sugen! Så hör jag hur andra pysslar och köper bebisgrejer (som är längre in i graviditeten dock) å då blir ja ju så sugen ja mä.



Har iaf börjar med att "förstora" Elias rum nu. Vi har ju ett mindre rum (hall) utanför hans rum, där bara hans garderob varit men vi insåg att han behöver nog den ytan oxå om alla leksaker och sånt ska få plats ordentligt. En rensning behöver oxå göras för de finns hundratals smågrejer som ligger trasiga och som aldrig används.

Hur kan EN unge ha så fruktansvärt mycket grejer??!!!!!?

Så jag har iaf ett halvt barnrum att pyssla med, får väl försöka kontrollera mig liiite iaf =)

Men när kan man börja pyssla på riktigt då??????

Måleri

2010-01-24 - 18:56:35


Elias hjälper till att måla en hylla som ska upp i hans rum =) Hittade en massa som jag slängt undan i förrådet, men med lite färg blir dom som nya och kan användas igen!

Tur att jag har min lilla hjälpreda!

Lite besviken på den filmen..

2010-01-24 - 18:53:15

Har ju legat på soffan ett antal dagar nu, totalt genomförkyld och slutkörd på all energi som finns. Men idag känns de nästan som  jag är tillbaka på normal nivå igen =) 

Igår kväll tog jag mig in iduschen, på med nåt annat än myskläder och vi åkte in till stan för att se filmen SNABBA CASH! Visst var filmen bra men mina förväntningar var mycket högre så lite besviken kände ja mig när ja gick därifrån. Tror nog boken är extremt mycket bättre, så jag får väl ta tag i de och läsa dom då =)

Sitter här i soffan, nyss hemkomna från Västerås... 

  

Tog med min grabbarna och visst är kul ibland men nästa gång tror ja att jag åker själv. Ingen av dom är speciellt förtjust att vara stilla på samma ställe alldeles för länge så om jag ville titta på nåt lite extra så försvann dom på en gång. Att försöka fråga min sambo om smakråd när de gäller nånting är helt lönlöst! De enda man får till svar är,

- Jag vet inte, bestäm du!

- De där vet du bäst

- De spelar ingen roll, bestäm du


Hur kul är de då?? Jag vet att jag gör precis som ja vill men jag kanske bara vill höra ibland vad nån annan tycker.

Nu är han iaf iväg och tatuerar sig medans jag och Elias får ha myskväll här i soffan, lilleman somnade nämligen i bilen och sov hela vägen så han är ju typ nyvaken!




Vardagslyx

2010-01-21 - 18:44:33

Han lever iaf =) TVÅ gånger har han dragit sig upp ur sängen idag, bara för att 15 minuter senare gå och lägga sig igen. De är synd om min stackars sambo idag ;)

Jag har väl själv inte varit superaktiv,(med en gnutta feber i kroppen) men att laga mat och hålla min trollunge nöjd, de har ja fått lov att orka med iaf. Neesan lyser med sin röda färg, å så några små duttar av vitt förstås  (Det är idominsalvan som ivrigt försöker läka min stackars näsa)



Drog iaf upp Fredde ur sängen för en stund sen för att se efter Elias, tog en handduk och lite ljus med mig ner och la mig i badet en stund!

  

Lite lyx måste man kunna unna sig iaf..



Till kvällen tänker ja vira in mig i täcket med en kopp varm choklad och försöka återhämta krafterna.

Förkylningsdemoner

2010-01-21 - 12:45:16

Fredde kom visst inte iväg han heller till jobbet idag! Ligger på soffan och sover just nu, precis som det ska va när de förvuxna pojkarna är sjuka! Så nu liknar mina förkylningsdemoner och graviditetsillamående ingenting, jämfört med denna hemska förkylning som tagit över min sambo´s kropp.

Själv känner jag mig mer död än levande just nu, men NÅN måste ju göra mat så vi överlever dagen och den NÅN är förstås jag.

Börjar allvarligt fundera på att packa en väska och flytta hem till mitt gammla flickrum tills de känns lite bättre istället. Tänk va bra man hade de när man bodde hemma! Fanns alltid mat i kylskåpet och nån som pysslade om en när man var dålig (Ja, inte bakis förstås, då rådde de total mobbing istället =)

Nej, bara att rycka upp sig för maten tillagar inte sig själv och jag MÅSTE verkligen rensa bort mitt pappersberg... så behöver ja mera idominsalva =(  

SUCK & STÖN

2010-01-20 - 18:17:26

Inte nog med att man ska må illa dagligen men så har man gått å dragit på sig en förkylning utan dess like! Släpade mig upp till jobbet i morse, men efter halva dagen gav jag upp. Snorade och snöt mig KONSTANT, nyser hela tiden och känner mig totalt slut, helt överkörd! 

Nu ligger jag på soffan och har redan byggt upp ett BERG av papper! Tur att jag köpte upp mig ett lager med toapapper idag då ;) 

På med mjukisdressen & få upp håret i en tofs på huvudet! Ladda med täcke, varm choklad, frukt, MASSVIS med papper och idominsalva för torra söndersnuta näsor! 

    

Till kvällen dukas det upp i vardagsrummet med färskt bröd av olika sorter, olika sorters pålägg, tomat, gurka, youghurt m.m.... & varm choklad förstås =)

Vart så sugen bara för att vi hade sån frukost på jobbet idag =)

Det är ju inte direkt ofta VI dukar upp med så mycket olika sorter av ALLT här hemma när det är frukost eller kvällsmacka. Oftast gör man iordning det man ska ha på bänken brevid kylskåpet och det blir oftast nåt enkelt som en vanlig ostmacka eller så.

Men ikväll åker det mesta ut ur kylskåpet och fram på bordet =)



Nä, om man skulle försöka driva ut förkylningsdemonerna kanske...
 

Provsvaren..

2010-01-19 - 20:07:54

Glukosprovet gick ju riktigt bra idag =)

Har hört en hel del negativt om de där och var verkligen bered på att få hälla i mig en riktig sörja. Spydde precis hela morgonen så ja såg ut som ett lik när ja kom fram till lasarettet, sen var de dax för drinken =) De första glaset gick ju ganska lätt, "de här blir inga problem" tänkte ja..

När andra glaset skulle i så förstod ja var alla hade menat med att de var så fruktansvärt sött och sliskigt. De blir verkligen för mycket men ja fick i mig de oxå sen var de bara att vänta.

Cissi hjälpte massor och gjorde de hela mycket lättare, tiden gick förbi rätt snabbt när vi satt igång med långa diskussoner om både de ena och de andra ;)

Proverna var iaf TOPPEN =) Så inga mer sånna där besök för min del...


Dom svaren gjorde mig inte klokare..

2010-01-18 - 10:47:00

Sitter här med min enorma fläskläpp! Pratade med vårdcentralen idag och det verkar vara nån typ av reaktion på nåt virus men inget som man kan göra nånting åt. Fortsättre smörja med idominsalva och hoppas att svullnaden går ner snart så man slipper komma till jobbet och se ut såhär.

Elias snorar och hostar här hemma, vi ligger båda utslagna på soffan och kollar på film men utan feber iaf, så förhoppningsvis blir de bara bättre. Tänkte vara tillbaka på jobbet i morgon om det är möjligt!

I morgon är det dax för glukosprovet på labb oxå.
Har onda aningar att det kanske inte kommer att gå så bra eftersom jag kämpar med mitt ständiga morgonillamående, får ju inte äta nåt alls förens det är klart.



Appropå absolut ingenting så är ja så ENORMT sugen på en pasta/kycklingsallad just nu och INGEN kyckling finns de hemma! De vore så mycket enklare att införskaffa sig maten man vill ha och behöver sånna här dagar om man bara bodde liiiiite närmare stan =)




Fläskläpp

2010-01-17 - 10:49:08


Vaknade igår morse med världens fläskläpp! Svullnaden gick ner över dagen för att sedan vara ännu värre i morse när ja vaknade.

Ringde sjukvårdsupplysningen och det verkar som det är nån typ av virus som jag reagerat på, men det fanns hur mycket som helst så om svullnaden är tillbaka i morgon bitti blir de ett besök på vårdcentralen för att få veta mer. Det var inget jag skulle gå med för många dagar iaf så nånting ska man väl kunna göra åt de för ja kan säga att de ser ut som ja fått mig en rejäl smäll.

Elias snorar och hostar här hemma oxå, men ingen feber har visat sig än!

Nää, Om man skulle passa på att städa och tvätta lite för första gången på länge. Fredde har fått ta hand om de mesta här hemma faktiskt när ja legat i soffan och kämpat med illamående och yrsel. Just nu känns de lite bättre så de är väl lika bra att passa på medans krafterna finns.

Om detta illamående kunna gå över snart..


Lite ny luft var inte helt fel =)

2010-01-16 - 16:24:23




En scotertur med morfar....

   

Å så har Elias fått en alldeles egen liten spark oxå =)

Hur skönt som helst att vara ute nu när det inte är iskallt längre! Lite luft var verkligen välbehövligt för oss allihopa här hemma!

Nu väntas gurka och dipp =) Antar att Fredde och Elias får smaska på chipsen =( men vad ska man göra?! det är bara att gilla läget och hoppas de går över snart...


Inte vad jag hade väntat mig

2010-01-14 - 19:14:02

Besöket hos BM gick väl sådär!

Blodtryck: 105/60
HB: 127

Blodtrycket var ju lågt sist oxå å det är väl därför jag har sån yrsel ibland, men ja slipper iaf järntabletter än så länge. Något som var mindre bra var ju att jag hade alldeles för hög sockerhalt.

Det ska ligga på under 7 och min låg på 8! Så på tisdag ska jag till labb för att ta mer prover och kolla om det ligger högt och om jag måste träffa läkare. Min BM sa att det kunde vara något tillfälligt oxå och det hoppas jag verkligen.

Så jag håller tummarna att det visar sig vara en tillfällighet och att proverna är bra på tisdag.

Testet dom ska göra är att sticka mig i fingret, ge mig nå sött och vidrigt att dricka sen sitta och vänta i 2 timmar innan det är dags för stick i fingret igen. Ingenting får jag äta heller från kl 00 på natten till 10 på förmiddagen, sen gäller de att försöka behålla allt oxå för hamnar jag framför toan då är de bara att börja om.  Det kommer vara de svåra eftersom jag har morgonillamående och får inte äta frukost.

Hoppas att kanske min vän Cissi följer med och håller mig i handen =) De skulle inte vara helt fel med sällskap!


Ja eller hur...

2010-01-13 - 20:05:04

Som en prinsessa...

Ja det var väl så jag skrev och gissa om jag fått sota för de idag! För idag har ja defenitivt inte mått som en prinsessa.

Med en enorm huvudvärk och illamående hela dan har jag gått som i en annan värld för att försöka skärpa mig så mycket de går. Väl hemma blev de soffan direkt och där har jag legat sen dess.

Blir en tidig kväll så hoppas ja att det känns bättre i morgon, då är ju besöket hos BM inbokat!

Inga sprutor för min del..

2010-01-12 - 18:48:58

Då var andra dosen av influensasprutan tagen då! Fast ska ja vara helt ärlig så känns de nästan lite onödigt just nu. Känns ju som all hysteri om svininfluensan har gått över och försvunnit.

Nu hoppas jag verkligen att lilleman här hemma får vara frisk!

Själv mår jag som en prinsessa här hemma,(ja förutom på morgonen förstås) Illamåendet och yrseln som jag kämpade med ett tag i början verkar ha gett med sig och gissa om jag är glad för de. Med Elias mådde jag ju illa i princip hela graviditeten mer eller mindre så det skulle vara skönt att faktiskt få må bra. Kunna slappna av och njuta av den växande magen och lilla pyret där inne UTAN att känna av de hemska illamåendet.

 

På torsdag är det dax att träffa BM igen,(har ju redan tjuvat och varit där). Då ska väl nålen fram och sticka mig i armen!

Ja kan ju berätta att jag är supertöntig när de gäller sprutor, även Elias är lugnare än mig när de gäller sånt där. När jag var där sist så kunde hon tagit proverna så slapp ja fundera nå mer på de där MEN Nej, oförberedd och rädd som ja va så vägrade ja å sköt fram de tills nästa gång. 

Får alltid höra hur löjlig ja är när ja vägrar men sen kan jag gå och tatuera mig i flera timmar utan problem. -Ja men det är faktiskt en helt annan sak! 



Elias har bäddat in Missy för natten ;)






Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin