Håret

2010-02-28 - 13:37:29

Bättre sent än aldrig men vi har ju bara varit sjuka här hemma så de sista jag har tänkt på är att fixa iordning håret! Kommer kanske nåt bättre senare när jag får nån ork att bli människa igen.. =)

Gjorde ett försök att få några bra bilder på håret, fast det var inte så lätt...

 

Håret i nacken är min egen längd sen är det isatt längre extensions på sidorna fram...

Vattkoppor

2010-02-28 - 13:29:22

Vaknade efter kl 01 i natt av att Elias gråter och klagar över att det kliar och gör ont. Ingenting verkar hjälpa så vi lägger oss och tittar på film för att försöka tänka på nåt annat, äter en "nattmacka" och baddar med potatismjöl,  2-3 timmar senare lyckas vi somna om.  

  

Cissi blev min räddning som hade tavegyl hemma så nu håller jag tummarna att det hjälper till natten så lilleman får sova..



Det efterlängtade brevet..

2010-02-27 - 16:47:06

I går kom det efterlängtade brevet, den 24 Mars är det dax för ultraljudet =)


En sliten Courtney Love =)

2010-02-27 - 13:32:29


Det såg ut som vi skulle klara oss från magsjukan då Elias  frisknat till men efter en dag på jobbet var det min tur! 

Jag hann sova ungefär en timme innan jag vaknade av illamående och efter de var det ingen idé att försöka somna om. Hela natten och hela fredagen, låg jag framför hinken och fick inte i mig nånting utan att det inom några minuter kom upp igen. Fredde var matt i kroppen av förkylning och Elias vattkoppor visade sig oxå den morgonen... SUCK!

Några av kopporna har spruckit upp och börjat klia så vi plockade fram lite potatismjöl som han suttit och baddat med här hemma, hur kul som helst tydligen för det är potatismjöl lite här och där nu =)



Fredde påstår att jag såg ut som en extremt sliten Courtney Love igår =)

Trodde verkligen inte att jag skulle överleva gårdagen men i natt fick jag iaf sova och idag har ja klarat mig ganska bra. Visserligen mår jag lite illa fortfarande men jag kan äta och har t.o.m börjat tvätta upp och plocka undan lite efter våra två magsjukor.

Snart dax för lasagne =)


Utomhus

2010-02-24 - 15:22:24



Efter alldeles för många sjukdagar inomhus behövde vi verkligen komma ut i solen en liten stund! Vi gick en vända ner mot sjön med solen i ansiktet...



En sån här dag när snön ligger alldeles orörd kan även jag tycka att vintern är riktigt härlig faktisk =)

 

Mina favoriter..




Elias har varit pigg och glad på dagarna och idag har även aptiten kommit tillbaka, så i morgon återgår vi till vardagen igen!

 

Tänk om alla vinterdagar kunde se ut såhär!

Hormoner!!

2010-02-23 - 16:36:53

Känns som mina hormoner tar över mig idag! Tankar om alla möjliga sjuka saker som gör mig ledsen, arg & gråter för minsta lilla.

Skulle bara vilja krypa upp i famnen på min älskling, med lilleman brevid oss och glömma världen utanför ett tag.

Det känns som en evighet kvar tills vi får hålla vår bebis, och det är en lång väg med hormoner, illamående, värk m.m.. Missförstå mig inte nu.. Visst är det mycket härliga och mysiga känslor oxå men kan dom inte visa sig snart då??? Den här gången känner jag verkligen av att hormonerna i kroppen förändrar mig och med illamående som spökat vill jag bara att det ska vara över och hålla min bebis i famnen istället! 


Liten och trött

2010-02-23 - 07:55:49

Natten har gått bra, lilleman har fått sova hela natten. Igår kväll vart han bara mer och mer hängig tills han tillslut somnade i mitt knä..



(Kommer en bild på håret när det lugnat sig här hemma! ORKA göra nåt med håret nu... Det är defenitivt inte jämnlångt som det ser ut på bilden)

Nu är vi ganska nyvakna så än så länge vet jag inte hur dagen kommer att se ut, men vi bunkrar upp med alla nödvändigheter, håller oss i soffan & kollar på film idag!

Funderar dock över hur jag ska få hem lite flytande föda åt den här sjuklingen..


Då var de dax!

2010-02-22 - 19:43:46

Antar att det är våran tur med sjukdomar!

Vaknade i natt av att Elias spydde en gång men mer än så vart de inte. Fredde fick vara hemma med Elias för jag behövdes på salongen idag.

Ingenting hade varit annorlunda under dagen, han åt och lekte för fullt..

När jag kommer hem ligger både Elias och Fredde i hans rum och han klagar över magont. Hinner inte mer än vara hemma i några minuter då var de dax, han spyr rakt ut över hela sig! Bara att ta ta med sig honom in i duschen då.

Nu ligger vi i soffan som är täckt med stora filtar och en plastbytta som han stolt visar hur han ska använda om han blir dålig igen, få se om det kommer funka.

Så vi är isolerade framöver, håller tummarna att vi andra slipper åka på de här.. Tycker själv att jag spytt så det räcker för ett bra tag framöver faktiskt!


Dax för nåt nytt!

2010-02-21 - 18:52:20

Eftersom vintern hägrar ute och det var alldeles för kallt för att gå ut så blev det en inomhusdag för våran del. En riktig städdag har jag haft och även om det är mindre skoj att städa så var det hur skönt som helst för idag fanns verkligen orken och absolut INGET illamående!

Elias har varit med och skruvat upp hyllor och annat fix i hans rum, lagat mat och hållit mig sällskap!



Dagens middag! Kycklinggryta och ris, Mmmmm..

Nu sitter vi båda två helt utslagna i soffan och huvudvärken är ett faktum! Klart att jag ska ha nåt skit för att jag har mått bra i övrigt den här dagen.

Plockade ur mina extensions igår iaf, så nu vart de tomt och konstigt efter det långa håret som funnits där dom senaste månaderna. Fast i morgon åker de i igen förstås ;) Ja iaf en del av det! Blir nog en helt annan frisyr den här gången, mer om de får ni väl se i morgon kväll kanske =)

Nu tänker jag bara krypa ner brevid Elias i soffan och dra täcket över mig, (som luktar sådär gott nytvättat) och invänta det hemska illamåendet som kommer som på beställning runt 20.


En liten bula =)

2010-02-18 - 19:30:05



(V 14) Magen växer mycket snabbare den här gången!  

Har ingen jämförelsebild då det inte började synas med Elias förens närmare V 18 eller nåt, nästa gång kanske =)


Varför vill det inte gå över??

2010-02-18 - 15:48:13

Va kul och få läsa alla kommentarer om era känningar av bebis i magen =) Verkar som många omföderskor känner ganska tidigt så då är de nog den lilla vildingen jag känner som sprattlar i min mage =)

Dagen har defenitivt INTE varit bland dom bättre! Illamående precis HELA dagen och vad jag än gör så verkar det inte vilja gå över. Jag har ju inte mått illa på dagarna på länge nu, utan de brukar komma till kvällen men idag verkar de inte bli bättre överhuvudtaget. För att göra det hela ännu drygare kommer inte Fredde hem förens sent ikväll så jag kan inte direkt lägga mig på soffan när ja kommer hem.

Kommer med ALL sannorlikhet att lägga mig samtidigt som Elias ikväll..

Sprattel i magen ??

2010-02-17 - 18:40:51

Ännu mera snö ska tydligen ner på backen, hur länge ska det snöa den här gången då???

Smärtan i magen har inte visat sig men jag känner fortfarande av om jag lyfter tungt eller går för snabbt att det börjar spänna i magen. Klart att det känns lite när de växer och så, fast innan kramperna kände jag absolut ingenting i magen! Ingen växtvärk, ingenting, så allt har kommit efter de..  

Nu har jag kännt två gånger den senaste veckan, att det "sprattlar" och killas lite svagt. Jag vet absolut inte om det är bebis ja känner eller om jag inbillar mig. Det känns ju en aning tidigt än, jag frågade ju läkaren och han sa att det är väl ingen omöjlighet fast de är ju tidigt förstås.

Är ju i mitten av V 14, hur tidigt kände ni av bebisen i magen?? Elias kände jag ju inte av förens närmare ultraljudet..

Läste nånstans att dom flesta blivande mammor känner av fosterrörelser mellan V 16 och 20, medans omföderskor kan känna av det tidigare! 

Ser iaf fram emot att känna dom små "buffarna" i magen igen =)  

Plötsligt vänds allt upp & ner..

2010-02-15 - 14:44:26


Elias satt inne på sitt rum och tittade på film, när det plötsligt högg till i magen på mig. Jag rasade ihop på badrumsgolvet och vart liggandes där, Smärtan i magen var HEMSK!

Kallsvettig och yr kände jag att jag var påväg att svimma av..

Öppnar ögonen och Elias sitter brevid mig och ser allmänt förvånad ut. Lyckas få Elias att hämta telefonen så jag kan slå numret till Fredde och han får prata lite med sin Pappa. Efter de vart han lite lugnare och jag försökte tala om för honom att det inte var någon fara och tillslut fick jag in honom i sitt rum igen.

Tror jag svimmade av efter de för jag vaknar till på badrumsgolvet och smärtan i magen är borta! Tidsuppfattningen är lika med noll men jag tror att jag har legat där närmare en timme iaf.

Tar mig till soffan och ringer kvinnokliniken i Falun, där får jag prata med en sköterska som lugnar mig och säger att det troligtvis kan vara kramper jag fått och att dom inte gör någon kontroll eftersom jag inte har några blödningar i samband med smärtan.

Frågar om det verkligen är okej att vi drar iväg till Örebro och det var ingen fara, men jag skulle höra av mig om något mer händer...

Efter badet på lördagen känner jag något är fel och visst är det en mindre blödning! Ringer Örebro sjukhus och har ett långt samtal med dom som försöker lugna mig IGEN och försäkrar att det inte är mycket dom kan göra. Jag kan få komma på en kontroll men det kan visa att det är bra för stunden och en timme senare så kan det vända igen + att väntetiden var på flera timmar. Jag får rådet att avvakta ännu en gång och höra av mig om jag får några ytterligare blödningar, men att försöka ta det så lugnt som möjligt och höra av mig till Falun när jag är på hemmaplan igen.

Söndag morgon visar sig en mindre blödning igen fast denna gång var det inte mycket alls så jag avvaktar tills i morse då jag ringer upp till
kvinnokliniken i Falun och förklarar vad som hänt.

Dom vill att jag kommer upp så att vi får kolla att allt ser bra ut nu när det varit såhär i några dagar så vi åker! Nervös som sjutton är jag och alla möjliga hemska tankar far omkring i mitt huvud..

Ett evigt väntande....

En undersökning görs och vi får se lilla skrutt som är enormt livlig och mår hur bra som helst i Mammas mage =) En enorm lättnad och lycka över att se denna lilla varelse.

Nu hoppas jag att jag slipper oroa mig mer och att kramperna aldrig återkommer igen..


Nyinköpt =)

2010-02-14 - 19:03:41

Ja lite av det iaf...

  

SUPERSKÖNA tröjor som täcker den lilla magen som börjar växa =)



Äntligen hittade jag skinnjackan jag letat efter i många år..



Och en väska till systemkameran, lilla digitalkameran och videokameran! Ett par svarta baggybyxor, nån leksak till Lilleman & endel åt Fredde slank oxå med förstås =)

Vilket välkomnande!

2010-02-14 - 18:44:28
Vilket välkomnande vi kom hem till..

Strömmen hade varit borta ca 5 timmar när vi klev innanför dörren. Även dagen innan hade strömmen gått ett antal gånger så våran panna hade strejkat och inte startat om, med andra ord har vi inte haft värme sen igår nångång på dagen!

13 grader var det inne när vi kom hem så det var bara att börja elda i kaminen och tända massa ljus så vi skulle se nånting. Ca 2 timmar senare kommer strömmen tillbaka och vi kan äntligen få igång lite värme på elementen. Jag sitter fortfarande kvar med mina Ugg på fötterna och väntar på att det ska bli normal temperatur här hemma, tror vi har ca 17 grader nu.

Vi har iaf haft en toppenhelg! Elias har gått från att vara superglad till superarg, trotsen är ett faktum just nu..



Spenderade några timmar på Lek & Buslandet och ja kan säga att ja tror vi hade lika skoj hela familjen =) För min del gällde de att ta de lite lugnt, men lite skoj skulle vi nog ha iaf ;)

     

Hoppborgar, rutchekanor, klätterborgar, bilar, bollhav....

       

... de fanns hur mycket som helst på en enorm yta!



Vi var som barn allihopa och det var då defenitivt inte sista gången vi tog en sånhär helg.




Vattendjuret, Elias!

2010-02-13 - 18:39:37

Ja han är då defenitivt ite rädd för vatten, den här lilleman! Helt vild har han varit precis hela dan idag, hoppar och kastar sig precis hur som helst.

Går defenitivt inte att släppa med blicken i 2 sekunder..



Men han har haft hur kul som helst och att försöka få honom att sitta still när de var dax att äta var inte de lättaste, så de blev inte mycket mer än några tuggor och sen tillbaka i vattnet igen =)

     

Positivt överraskad att det faktiskt fanns så pass mycket för dom minsta som de gjorde!

  

Några timmar på eftermiddagen spenderades på Mariebergs Galleria för en hel del SHOPPING & god mat =) Nu är vi tillbaka på hotellet igen, utslagna efter en lång dag & snart vankas mat från Pizza Hut! 

 

I Örebro...

2010-02-13 - 09:08:12


Igår kväll vart de inte så mycket mer än kvällsmys på rummet! Var ner i lekhörnan med pojkarna så dom fick leka av sig ett tag bara ;)





Japp, Fredde hittade tv-spelet..



Å Elias ville ju inte vara sämre! Kolla in blicken (Superkoncentrerad) , det är verkligen Pappa upp i dagen =)

Snart bär det av mot Gustavsvik, vingåkers och Marieberg =) Ska bara vila lite efter den enorma mängd hotellfrukost vi nyss tryckt i oss!


Morgontrött

2010-02-11 - 18:47:48



Den här killen är defenitivt inte uppe tidigt på morgonen!


  

Men när han väl vaknar till liv är de en riktig solstråle =) Tur att det är sovmorgon för oss i morgon då! Får ligga en stund extra iaf innan det är dax att packa in oss i bilen och åka mot Örebro.

Att spendera helgen med mina grabbar ska bli SÅÅ skönt! Dagarna fyllda med bad, lek och shopping för att sen bara mysa och slöa lite på hotellrummet..



Elias alla hjärtans dag present =)


Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin