Ingen mera lek =(

2010-05-31 - 18:15:02




 
Det brinner vid Charlies Lekland i Borlänge!
Huset är tydligen totalförtört nu....

Källa:
http://www.dt.se/nyheter/borlange/article661982.ece

SATC 2

2010-05-30 - 16:39:28


Bio med tjejorna ikväll... !!!

Trots garderobsproblem, svullna fossingar & en HEMSK hårdag, så ska det bli skönt att komma ut en kväll med mina underbara tjejer!


Häxan

2010-05-29 - 07:25:16

De verkar som vi har fått ny inneboende här hemma...

Sen några veckor tillbaka har Elias börjat krångla med att han inte vill gå in i sitt rum ensam för att det bor en häxa där och han är rädd. Om vi följer med går de  hur bra som helst och tanken på häxan försvinner på en gång.

Att sova där är fortfarande inga problem, vilket jag är glad för. Häxan kommer olika dagar och vid olika tillfällen när lilleman här hemma inte vill hämta sina saker själv ;) Han är ju inne i en period där han testar ALLT på oss! Han kan inte äta själv, inte gå själv & nu även hämta sina saker på rummet.



Så jag antar att häxan har blivit en bra ursäkt...

Less ja blir...

2010-05-27 - 13:37:58

Ibland blir ja bara så less på allt!

Finns tusen saker att göra och de enda jag verkar få göra är att ligga i soffan. Klart jag vet att det inte är nån brådska med allt men jag vill ju kunna göra NÅNTING!

Är så fruktansvärt less på alla begränsningar och eftersom det mesta sker utomhus och är ganska tungt arbete så slutar de med att jag får sitta och titta på i ett hörn. Det är inte alls så skönt som de låter för en rastlös själ =( Jag vill ju oxå kunna hjälpa till och bidra med nånting, min stackars älskling får göra allt.

Magen är ivägen när ja böjer mig och sammandragningarna ett faktum om jag skulle ta i för mycket. Som sagt tidigare så finns det inget på våran gård som innebär lugnt arbete då vi fortfarande håller på att lägga grunden.

Miljonvinst och ett helt gäng arbetare skulle inte sitta helt fel...

Tidsoptimisten!

2010-05-27 - 09:11:21

Snart dax att dra på sig lortkläderna, greppa spaden och bege sig ut på gården för att få nånting gjort. SHIT vilken tidsoptimist man är ibland! Drar igång med det ena projektet efter de andra och tror att de här fixar vi väl på en sommar....

Eller hur!

Men som alltid så finns de ju så mycket man vill göra och helst på en gång. Till en början gör de inte så mycket om man jobbar och sliter var och varannan dag, men va ja saknar känslan när nånting faktiskt är HELT KLART! För alltid är de nåt litet som blir kvar när man går över på nästa.

Det är fortfarande en hel del oklart från förra årets optimistiska planer när vi drog igång en omplanering av hela gården, garagebygge m.m. Plantera och pyssla med detaljer finns inte ens med på listan än, nä här lägger vi pengar på jord och sten istället =/



(Såhär såg de ut i början av förra sommaren när allt drog igång... )




(Sand och jord precis var man än tittade! Inte en gnutta gräs, bara mänger med arbete.)





Men ALDRIG ska jag dra igång så mycket och så stora projekt på en och samma gång!



Elias har självklart varit med som pappas lilla hjälpreda igenom allt som pågått genom åren =)



Som sagt de finns MASSOR med pyssel att göra för att få KLART på gården! Med pyret växande i magen så är ja inte den bästa hjälpen i sommar, men ja gör väl vad jag kan och tar tag i småfixen =)



Ögonbryn!

2010-05-26 - 20:35:32

Plockar i princip ALDRIG mina ögonbryn längre! När jag väl gör de så plockar ja bara stråna som drar iväg helt fel och det är defenitivt inte många.

Jag som många andra hakade väl på trenden för många år sen då brynen skulle vara som smala små strek och plockade som en galning för att hålla dom så. Nu vill dom inte komma tillbaka....

Jag har verkligen inte rört mina bryn på många år för att dom ska växa, så jag kan forma om dom ordentligt men ingenting händer. Färgar med jämna mellanrum för att se lite levande ut iaf, då brynen annars är likbleka men de är inte de lättaste med ynka små strån att jobba med.  



Finns det ingenting som kan få tillbaka tjockleken på brynen igen??  

Gården!

2010-05-25 - 16:29:40

Idag kom nya vi i villa tidningen och som vanligt så sitter ja där vid köksbordet och känner mig helt tom i huvudet. Renovera och göra om inomhus har aldrig varit några problem, idéerna ploppar upp och inspirationen brukar alltid infinna sig ganska snabbt men när det gäller gården så står de helt still.



Ja orkar knappt leta efter inspirationen eftersom det känns som allt blir ett MEGAPROJEKT som kommer kosta en förmögenhet och ta alldeles för mycket tid. Tittar ut på våran gård och försöker komma på vad man skulle kunna göra, ingenting ploppar upp i huvudet på mig.



Vad jag behöver är någon som kan planera våran gård och berätta vad man skulle kunna göra! Saker som kanske inte tar flera år att få klart, men var finner jag en sån då??

Eller ännu bättre, ett helt gäng med människor som faktiskt tar tag i saken och gör nånting åt våran gräsplätt! Var är miljonvinsten när man behöver den ;)

Sammandragningar

2010-05-24 - 16:19:15

Magen är ivägen och sammandragningarna ett FAKTUM!

Att göra saker i hemmet kan vara ett riktigt träningspass nu för tiden! Tvättmaskinen & torktumlaren är alldeles för långt ner & diskmaskinen likaså. Strumpor är ja glad att ja kan undvika i sommar och skorna kan ja ju hoppa i endå.

Förra veckan målade ja naglarna på fingrar och tår, och de vill ja lova var för sista gången!

Först: Ett DJUPT andetag
Sen: Slänga sig fram & måla så fort de bara går
Å sist: Slänga sig bakåt och andas igen....

Nä de får bli omålat i sommar, annars får ja väl gå nånstans för den sysslan ska nog INTE min kära sambo få försöka sig på ;)

Ja sammandragningar kommer så fort de blir lite trångt åt magen och det är inte de lättaste att undvika nu för tiden med den här kulan man går å bär på.



Nyfriserad

2010-05-23 - 13:14:10
Dax för regn idag igen då...

Vilket inte kunde passa bättre för min del för jag har ändå spenderat förmiddagen på soffan, misstänkt magsjuka =( Ingenting har jag fått behålla än så länge, men håller tummarna att jag kan äta igen snart för pyret tycker INTE om de här märker ja.

Men trots sjukdomar som vi haft här hemma har vi hunnit frisera lilleman iaf =)

     

 FÖRE                                              EFTER

Han har fått mina självlockar & sin fars supertjocka hår, så i värmen är de nog skönast att vara snaggad som pappa =)

Nä, om man skulle försöka få i sig nåt, WISH ME LUCK!

 

Sommarskor!

2010-05-21 - 13:42:50

När värmen och sommaren börjar smyga sig på finns de väl inget bättre än att köpa på sig nya sommarskor! Gravid och växande som man är så är kläder mindre skoj att lägga pengar på så jag försöker muntra upp mig med skoshopping istället =)

Nackdelen med alla underbara skor man ser är väl den ENORMA klack som sitter på! Eler ja enorm behöver den heller inte vara, platta, breda och bekväma skor är de som gäller för min del i år. Tyvärr är de då inte de lättaste att hitta nånting snyggt i djungeln av sommarskor. 

Köpte iaf två par nya skor till mig i Sthlm! Ett par fick följa med hem TROTS klacken =) KANSKE går de att använda nu, annars får dom vänta till nästa sommar.

    

Sen blev de skoshopping åt Elias istället =)
Tack för en välbehövlig dag med shopping, godsaker & bästa sällskapet Cissi... & för bärhjälpen förstås ;)



Att det ska vara så svårt??

2010-05-21 - 13:19:07

Äntligen har vi fått bredbandet att fungera igen!
 Är så fruktansvärt less på allt som inte kan fungera som det ska. Bredbandet och telefonlinjen har krånglat hur länge som helst och vi har haft både dom ena och dom andra här för att få det att bli bra, och det blir de visserligen.... EN STUND IAF!

Denna gång verkar de som förklaringen var att åskan skulle haft sönder modemet, (fast vi drog ur modemet innan vi hörde första smällen.) Telefonen har jag inte ens vågat sätta i igen, de får Fredde göra när han kommer hem nu orkar ja inte med mer krångel.

Nog om de iaf....

Elias har feber idag igen, men sov iaf hela natten till skillnad från va jag gjorde! Vaknade som vanligt strax före 04 i morse och kunde inte somna om. Snorig, kissnödig, hungrig och allmänt pigg! Man brukar få höra att man ska passa på att vila mycket under graviditeten men jag hur lätt är de då?! Så var det när ja gick med Elias i magen oxå, alltid nånting som stör nattsömnen och på dagarna kan ja ju inte sova när ja har trollungen Elias hemma. 

Fick iaf order av min BM att vila och dra ner på tempot så jag får väl försöka göra de. Rastlös som man är så kommer de bli en utmaning men de kanske är dax att inse att man inte kan göra ALLT som man tidigare har kunnat göra.

Ahja, idag regnar de, Elias är sjuk så vi har bäddat ner oss i soffan och gömmer oss för resten av världen... 
 

Värme

2010-05-15 - 15:39:21
Underbara sommarvärme!!!



Njuter av solen, dom varma vindarna & med bandit i högtalarna, gissa om jag har längtat efter det här!



Elias kör omkring på gräsmattan och skiner som en sol =) Tänk om det fick fortsätta vara såhär så kanske vi inom kort kan kalla det sommar, plocka fram bassängen och fylla frysen med GLASS ;)



Idag är en bra dag...




Charmören

2010-05-13 - 18:31:01
Trots, ilska, glädje & bus...

Tror dom senaste dagarna har haft det mesta! Elias har varit värre än någonsin och trotsar precis ALLT jag säger. Vägrar äta, bråkar om småsaker och när han väl får något han vill så ändrar han sig på en gång och vill INTE nå mer, vill INTE gå UT, vill INTE gå IN...

Ja blir GALEN!

Fredde har spenderat sin tid i garaget för att få klart vilket resulterar i att jag varit ensam helt i kampen med Elias dom senaste två veckorna. Graviditetshormoner, förkylning och otympligheten gör ju inte det hela lättare heller.

Men även om trotsen tagit över EN ANING så är de ändå min lilla gullunge! Ett leende, en kram eller så smyger han upp i famnen på mig och säger - Mamma, Ja ääälskar dig! Han vet precis hur han ska göra för att jag ska smälta =)   

  

Men usch då va ja saknar honom när han är borta från mig en stund!


Uppskrämd!

2010-05-10 - 15:32:53

Bara tanken på vad som KUNDE ha hänt...

Vi åkte upp till Falun idag för lite shopping och skulle sen vidare till leklandet i Borlänge. På vägen mellan Falun och Borlänge händer nåt som inte får hända!

Plötsligt smäller de till och jag tappar helt kontrollen över bilen. Som tur va har jag ingen bil brevid eller bakom mig så jag lyckas tillslut bromsa och köra in på väggrenen. Bilarna åker förbi i en jävla fart och där står jag efter vägen och har absolut ingen aning om vad som precis hände.

Går ut och tittar, får syn på att ena framdäcket har EXPLODERAT! Får tag i Pappa som kommer och räddar oss, så vi äntligen kan ta oss därifrån!



Hade ju lovat Elias att vi skulle åka till leklandet, men där blev vi inte alltför långvariga. Kände mig helt borta och tankarna bara snurrade i huvudet, vad hade hänt om jag haft en bil i filen brevid mig?? Elias, bebisen i magen...

Nu är vi hemma och ligger nerbäddade i soffan, eldar lite i kaminen och myser med min trollunge, vill aldrig mer sätta mig i den där jävla bilen!


Hemmamyys!

2010-05-08 - 17:19:48

Släppt av grabbarna som skulle ut på nostalgiäventyr ikväll, inhandlat en MASSA gott till kvällen och förbereder för en myskväll med min trollunge!

Saknar egentligen inte grejen att gå ut på krogen, men visst skulle det vara skoj att komma ut med alla vänner och träffa lite människor. Ibland känner jag mig en aning instängd och begränsad, dagarna rullar på och jag trivs defenitivt men EN dag skulle jag bara vilja rå om mig själv och gå ut med mina vänner...

Men längtan efter pyret i magen är ENORM och även om det känns som en evighet till vi är i Augusti så måste ja säga att det har gått fruktansvärt fort endå, magen växer då som aldrig förr =) 

  

V 25 med pyret i magen.... 


Elias  - Mamma, tar DU kort på din mage?!??!

Jag - Ja, för att se hur den växer!

Elias - TOOOKIT =)
 



V 25 med Elias i magen... 

 



Fotoalbum

2010-05-05 - 16:28:48

Fotoalbum finns de gott om i det här huset. Har en förkärlek till kameran och Elias är defenitivt mitt favoritmotiv!

Något som inte är lika kul är ju när de kommer till att framkalla, säkra och sortera! Jag har en tendens att låta det ligga tills det blir alldeles för mycket och då tar det dagar eller i värsta fall veckor att gå igenom allt och försöka få någon ordning. 

Allt ligger förstås på en extern hårddisk nu men ja ska försöka bränna ut de oxå. Brukar ju alltid välja ut vissa kort som jag även framkallar på papper och sätter in i mina album. Det är ganska roligt tycker jag att ha bilderna i ett album oxå, mysigare om man vill sätta sig och titta nångång.

 

Upptäckte idag att jag låg lite väl långt efter med mina papperskopior dock. Närmare bestämt 1,5 år efter!! Att försöka hitta på vart jag slutade sist och komma ikapp här kommer INTE bli roligt. Ibland undrar jag om de är värt de egentligen, man kanske skulle kunna ha allt på skiva bara.

Hur säkrar ni era bilder?? Jag litar defenitivt inte på tekniken därför vill jag att mina kort ska finnas tillgängliga ifall(Läs= NÄR) datorn går sönder.


Varför blogga??

2010-05-05 - 12:41:48


Funderade på det här med bloggande i går...

Har läst en del bloggar på sista tiden som har börjat tröttna på bloggandet då det roliga att få berätta något personligen för någon försvinner. Man behöver ju knappt prata med vänner och familj för alla följer bloggen och uppdaterar sig där istället.



Kan säga att jag själv kännt tristessen av att blogga om saker som händer och sen aldrig kunna berätta något personligen då man alltid får höra kommentaren - Jag vet, läste det på bloggen!

Men trots svackor och tidsbrist så hänger den fortfarande med! Men hur länge??

Hur länge ska man hålla bloggen vid liv egentligen? Ska jag sitta här i soffan och blogga om mitt liv och Elias hyss om 10 år?! Njaa, tvivlar starkt på de, men när ska man sätta stopp då??

Just nu tycker jag att det är ganska skönt att skriva av sig men tiden räcker inte alltid till och ibland känns det som att uppdatering är ett måste för att hålla den vid liv.

Som sagt, Undra HUR LÄNGE kommer skrivandet att hålla i sig??


Ingen värdighet kvar...

2010-05-01 - 19:39:55

Nån grillkväll blev de ju inte idag kan ja säga! De regnar och blåser isvindar här, samtidigt som min lilla trollunge är genomförkyld. Så vi har spenderat dagen mestadels inomhus och sysselsatt oss med film, tvätt & bad! Att krypa ner i ett varmt bubbelbad var precis vad en knubbis med foglossningar och en förkyld liten kille behövde =)

Foglossningar och ryggbesvär ja....

Vet inte varför jag aldrig lär mig att inte hålla på i samma takt med allt som tidigare! Drar igång med diverse små projekt och visserligen går det hur bra som helst medans jag håller på men sen är de kört. Lägger jag mig på rygg kan jag räkna med att ligga kvar där.

Vet inte hur många gånger jag har fått lov att be Fredde hjälpa mig upp eller knuffa över mig på sidan så jag på nåt sätt kan ta mig upp igen, finns ingen värdighet kvar i mig...

Idag medans jag och Elias låg i sängen och vilade så låste det sig i ryggen! Där låg ja och kom absolut ingenstans, varje liten rörelse kändes som knivhugg i kroppen. Fick ringa in Fredde från garaget men de gjorde inte saken bättre då jag fick ännu ondare när han skulle försöka hjälpa mig, vilket resulterade i att Elias blev arg och flög på honom.

Han trodde ju att Fredde gjorde mig illa, så vi fick spendera en stund med att försöka förklara att det inte var varken pappas, Elias eller bebisens fel att Mamma hade ont. Hur vi än sa så vred han de på ett sätt att nån gjorde mig illa.

Måste väl försöka inse mina begränsningar för ja vill varken hamna i ett låst läge eller se Elias sådär ledsen igen.



Nä, lite varma mackor kanske...

Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin