Från dagens shopping

2009-04-29 - 20:22:41
Inköpen från idag ...

    

Till MIG ......

    

Elias fick nya linnen, precis som Pappa ....

Sen kände jag mig lite givmild och tänkte jag skulle ge Fredde nåt speciellt nu när han har så mycket annat så jag hinner ju knappt se honom, så jag köpte ett armband med blandade detaljer av svart och stål, lite lagomt brett.

Försökte ta en bild men de gick fan inte.

Tänkte att det KANSKE skulle inspirera honom att göra detsamma nångång =)

MIN BEBIS

2009-04-29 - 15:03:48
Elias kommer in i köket med sin sovkanin i famnen .....

- Mamma, MIN bebis

- Är Kaninen, din bebis =) ????

- Mmm, Ska sova nuu ...

Sen ställer han sig och gör "knäböj" med kaninen i famnen och ett stort leende =) Haha, han har väl iaktagit Cissi när hon får Alva att somna ! Så nu kör alltså Elias OXÅ med den metoden med SIN bebis ;)

Galon och stövlar till ALLA

2009-04-29 - 13:40:51

Var laddad med energi och vilja för att ta tag i veden nu på eftermiddagen! Men då ska det självklart börja REGNA, och DÄR går min gräns. SÅ roligt ska vi inte ha de så jag ska ut i regnet och springa fram och tillbaka med ved i flera timmar, inte en chans.

I sånna här lägen skulle de inte vara helt fel med galonställ som barnen har, med en liten käck galonmössa till =) Haha, de vore väl en snygg syn ;) Nu när de regnar så skulle de faktiskt BEHÖVAS galon och stövlar till ALLA i familjen, ni kan ju tänka er va fint och lerigt de blir på gården nu.

Nä förhoppningsvis ger det sig snart så vi åtminstånde hinner få undan en del idag, FÖRSTA lasset med matjord har kommit idag och jag har ingen aning om hur många till som kommer att komma under dagen.

Känns ju lite som vi har NOG med sand och jordhögar på gården, men de behövs tydligen mer.


Problemlösning

2009-04-29 - 07:16:01

Igår fick jag ett utbrott på allt arbete här och min lösning ....

Satt mig i soffan och struntade i ALLT !!

Idag är en ny dag och jag fick faktiskt lite hjälp med dörren som krånglade så jag tror att det löser sig till det bästa iaf, bara jag fått lugna ner mig så verkade inte allt så hopplöst =) 

Medans Elias är på dagis blir det en vända till Borlänge! Lite sista inhandling av saker som ska med på resan och nya bokstäver till Elias dörr, dom andra ligger ju i bitar bland soporna nu efter mitt lilla missöde. Men det ska bli skönt med nån timme för mig själv, kan behöva lite extra energi då hela eftermiddagen kommer gå åt till att stapla ved =/

I går försvann den sista snutten av gräsmatta som vi hade kvar så nu är precis hela gården som en jättestor sandlåda. Det färdiga resultatet ser ut att ligga långt borta men jag får helt enkelt ha lite tålamod och VÄNTA. 

Ibland funderar jag verkligen på vad det är vi har gett oss in på ....  


Vilken besvikelse

2009-04-28 - 15:32:36
Kan ingenting bara gå lätt och smidigt ????

Det skulle inte vara så svårt, och det är inte så krångligt men ett litet missöde förstörde alltihopa och att försöka återställa allt går inte på en kvart direkt. Känns som lusten gick ur mig helt och just nu känner jag bara för att sätta mig i soffan framför tv:n och skita i alltihopa.

Men jag ska försöka ge det en sista chans, och med lite hjälp av min sambo hoppas jag att det ska lösa sig. Även om vi är tillbaka på ruta ETT igen =(

Jag försökte, men snart ger jag upp ......

Framsteg med pottan

2009-04-27 - 14:26:13

Dagen verkar ju inte bli mer spännande än såhär, vi har hållit oss inne än så länge och satsar på att ta de lite lugnt idag.

Elias har varit utan blöjan hela dan, med några små "olyckor", men han har hunnit komma till pottan oxå =) Han pratar mycket om hur det SKA vara, att man inte ska kissa på golvet utan gå på pottan som en stor kille. Så vi tänkte väl att det var dax att försöka få in honom på det i praktiken oxå nu. Han har visserligen gått på pottan nångång förut, men mer än så har de inte blivit.

Förhoppningsvis så gör vi lite framsteg .....


Drömma kan man ju ...

2009-04-27 - 09:46:46

Måndag morgon .....

Va ska man hitta på idag då ??? Väntar på att se om solen kikar fram så kanske de blir en långpromenad för våran del. Var meningen att jag skulle in på gymet en vända, men kände i morse att motivationen var som bortblåst.

Känslan idag är ganska likgiltig, har inga förväntningar och inga förhoppningar alls. Väntar nervöst på ett samtal som förhoppningsvis ska ställa allt tillrätta igen.

I går kom den 11 lass med fyll/jord som nu tar upp halva gården och den här veckan kommer även matjorden oxå. Va skönt de vore om vi kunde packa in oss i bilen i morgon, åka till Arlanda, spendera en vecka med att sola och bada för att sen komma hem igen och allt var klart =)

Drömma kan man ju ....


En dag i solen

2009-04-25 - 21:04:15
Efter min vrålsega morgon vaknade jag iaf till och tog tag i lite saker, hela förmiddagen försvann snabbare än jag räknat med men jag var hemma igen vid 12 och kunde njuta av solen =)

Idag har vi haft fullt upp här hemma. Grabbarna har gjort lite nytta medans vi suttit och myst i solen, när tillfälle gavs iaf. Barnen såg till att hålla oss sysselsatta när vi kände att det vart alldeles för lugnt ;)
 
 

Den enorma sandlådan passar ju kidsen perfekt =)

   

  

Elias somnade innan han han ner med huvudet på kudden, kan man göra annat efter en dag som spenderats ute med massa bus ?!!?

Nä undra om jag skulle dämpa suget efter nåt gott och pimpla i mig lite vatten i stället.....

I morse ville jag inte alls

2009-04-25 - 08:12:02

Vaknade och kände att det värkte i precis hela kroppen,  ensam i sängen och klockan var strax före 8. Fredde hade gått upp med Elias, som väckte oss nångång före 6 i morse, kunde inte alls röra mig då så jag slöt ögonen igen.

Anar att det är simningen som gör sig påmind med den ömma kroppen jag känner just nu. Sitter fortfarande paralyserad i fotöljen, orkar inte röra mig.

Kroppen har inte vaknat än  ......


Spelschema på Peace And Love

2009-04-23 - 21:17:10Torsdag
A Camp
Backyard Babies
Bullet
Caj Karlsson
Emil Jensen
Evergrey
Faela Band.
Frida Hyvönen
Gentleman & the Far East Band [DE]
Goodlooking Trash
Hockey [US]
Jahcoustix [DE]
Johan Johansson
Kleerup
Laleh
Lars Winnerbäck
Lykke Li
Maria Mena [NO]
Monster Magnet [US]
Mötley Crüe [US]
Navid Modiri & Gudarna
Promoe
Sofia Karlsson
Stiko Per Larsson
Sven Zetterberg Blues Band
The Coffinshakers
The Kooks [UK]
The Soundtrack Of Our Lives
The Temper Trap [AUS]
Thomas Di Leva
Tysta Mari
Volbeat [DK]

Fredag
Atmosphere [US]
August Burns Red [US]
Bongo Brains feat Stefan Sundström
Bring Me The Horizon [UK]
Cult of Luna
Dengue Fever [US]
Deportees
Erik Hassle
Fatboy
Gogol Bordello [US]
Governor Andy/Inna Style Band
Henry Rollins [US]
Lars Winnerbäck
M83 [FR]
Mando Diao
Opeth
Parken
Perssons Pack
Peter Doherty [UK]
Satyricon [NO]
The Living End [AUS]
The Sounds
The Stranglers [UK]
Timbuktu
Turbonegro [NO]
Ulf Lundell
WitchcraftLördag
Abalone Dots
Anna Ternheim
Blindside
Chris Cornell [US]
Dia Psalma
Division Of Laura Lee
Faith No More [US]
Graveyard
Hello Saferide
Håkan Hellström
Immortal Technique [US]
Jenny Wilson
Jerry Williams
Jonathan Johansson
Jonna Lee
Kalle Baah
Kung Henry
Laakso
Lars Winnerbäck
Miss Li
Mojo Buford & Jimi
Moneybrother
Pain
Prop Dylan and The Reptilebrains
Raised Fist
Razorlight [UK]
Sanna Carlstedt
Slagsmålsklubben
Sonic Syndicate
Sophie Zelmani
Strindbergs
Sugarplum Fairy
The Wildhearts [UK]
Tiamat
Titiyo


Den oslipade gården

2009-04-23 - 20:06:32
Gården är verkligen upp och ner, men förhoppningsvis blir de riktigt bra i slutändan iaf =)

Elias har varit i högform idag !! Spenderara ju hela dagarna ute nu så det är inga problem alls att få honom att somna på kvällarna iaf ;) Inga problem för oss att somna heller för den delen. Även om arbetet i sig inte är fullt så kul och man ibland bara vill skita i alltihopa, så är de faktiskt riktigt skönt att vara ute och greja, iaf så länge solen närvarar och det är varmt ute.

  

   

Slänger in några bilder av våran gård som den såg ut tidigare idag, det ändras nämligen hela tiden nu. Skönt att se att det faktiskt händer nånting iaf.


En enda stor sandlåda ....

2009-04-23 - 12:24:20
Hela förmiddagen spenderades i sporthallen idag!! Började med ett pass på gymmet ungefär en timme, för att sedan möta upp Frida och simmade längder i ca 40 min. Nu blir det kyckling till lunch och sen ska jag bara njuta i solen nån timme innan det är dags att hämta hem Elias från dagis.  Skönt att vädret är på våran sida nu när vi har planerat att spendera hela helgen ute och försöka få klart här på gården.
 
Annars fortsätter väl arbetet här hemma som vanligt, gården består nu av sand och jord, men Elias är lycklig som har en MEGASTOR sandlåda =) Planen är väl att få klart de mesta av grävningen snarast möjligt eftersom det kommer en jävla massa lass med matjord väldigt snart. Så hela kvällen består av att såga upp ved, bygga nån typ av plats där veden skall förvaras och sen är det bara att sätta igång att klyva. Ser inte alls fram emot de här SUPERTRÅKIGA arbetet men tyvärr så har ja nog inte så mycket val i den här situationen om vi ska bli klara innan vi åker utomlands om två veckor.

Nä, nu är det dax för lunch .....

Kanske lägger in lite bilder till kvällen på kaoset vi har på gården just nu....
Borde jag sitta här inne ????

2009-04-22 - 20:15:59
Efter en kylig kväll utomhus så är ja nu nerbäddad i soffan !! Mysbelysning är ett måste =)

 

Eftersom jag inte är så mycket till hjälp ute på gården just nu så har ja ingenting annat att göra. Kan vara skönt att få en lugn kväll oxå, men ja tycker lite synd om Fredde som står ute med motorsågen och fixar med alla trädstammar som så småningom ska bli ved. Men vad ska jag göra ??? Tror INGEN vill se MIG med motorsågen i handen, då kan de nog lätt bli väldigt fel. 

Beundrar honom verkligen som faktiskt ger sig fan på att det ska göras klart nu och står där ute ensam och arbetar fast jag VET att han tycker det är totalt värdelöst tråkigt. Älskar dig, mer än nånsin ...

Jag får stå redo när det är dax att klyva och stapla i stället ;)
 

Idag har vi haft besök av tjejerna =) Visst hann vi med en del vuxendiskussioner trots vilda, lite övertrötta barn ?!!?

 

Efter en stund i bollhavet ser håret ut såhär =)

 Trots några dispyter över leksakerna, så trivs våra små troll med varandra .....

 

Efter att flickorna åkt hem var vi ute några timmar på gården, Elias är helt överlycklig nu när vi har en grävmaskin på gården så det är svårt att få honom att fokusera på nåt annat =) Ja lyckades en kort stund när vi hittade på lite slaggstenar som vi tvättade och plockade med.

Ser fram emot nästa DATE på lördag ;)

Katalogshopping

2009-04-22 - 09:59:37

Har nyss klämt i mig lite gröt, och nu försöker jag samla kraft för att ta mig ut till riset IGEN. Ni anar inte va KUL ja tycker att de här är, så uppfriskande och skönt att vara ute och dra ihop mängder med ris, för att sen fälla nåt mer träd och skapa ännu mera ris.

Jag är inte alls trött på de här nu ................ ELLER HUR !!!!!!!!!!!!

Ingen träning i stan blir de idag eftersom grävmaskinen kommer idag och jag måste hinna få ihop allt skit som ligger på ängen innan dess. Det POSITIVA idag är iaf att tjejerna kommer och hälsar på så det blir inge arbete på eftermiddagen för min del. 
       

Taxfree katalogen är flitigt läst, men när jag kom till Fredde med önskan om ett par solglasögon för ca 1400 eller en väska för 2000 såg de nästan ut som han trodde jag hade blivit helt vansinnig. SJÄLVKLART var jag inte allvarlig heller, men det är alltid kul att jävlas lite för han vet inte riktigt säkert om jag överdriver eller inte =) Hehe....


Taxfree katalogen

2009-04-21 - 21:37:33YES !!!!!! Taxfree katalogen låg i brevlådan idag, Gissa vad det blir för kvällsläsning ;)

Ska försöka slänga in lite pikar åt Fredde oxå, några märkningar med pennan på
MASSOR av fina grejer kommer de bli ....


Resa med barn ...

2009-04-21 - 12:45:24
Har plockat lite med kläder och skor åt Elias nu som han ska ha med sig när vi ska i väg på semester. Känns som jag har hur mycket som helst i huvudet, kläder av alla möjliga olika slag har jag plockat fram men det känns som jag kommer glömma något iaf.

Det är ju en hel att tänka på när man ska resa med barn, nån som vet nåt bra man kan ta med sig och nånting som man verkligen INTE får glömma hemma ??????


Jag har faktiskt lärt mig att inte packa med alldeles för mycket när de gäller mig själv, men nu kommer jag säkert packa med alldeles för mycket åt Elias i stället. Tur att hans kläder tar lite mindre plats då =)

Flygresan tar väl ungefär 3-3.5 timme så det kommer att packas med en del i handbagaget för att hålla lilleman nöjd och glad under den tiden. Har inte riktigt kommit på än VAD jag ska ha med men, det fixar sig alltid.....

Så om det är nån som rest med barn och har några bra tips på, ja precis vad som helst som man ska tänka på och komma i håg så är det bara att slänga in en kommentar !! Det kan behövas lite riktlinjer för att reda upp röran jag har i huvudet just nu.

Arbetet från den lugna sidan ..

2009-04-20 - 19:42:42
Är det inte skönt att se på när andra arbetar ??????

Grävningen är i full gång här utanför, Elias sover och jag har slagit mig ner i soffan och myser lite för mig själv =) Fredde är ute och hjälper till med diverse saker, men jag lägger mig inte i de där. Finns inte så mycket jag kan hjälpa till med nu så det är bara att luta sig tillbaka och titta på när andra arbetar.

Veckan ser ganska lugn ut för min del alltså, arbetet fortsätter på gården medans jag ska försöka fokusera på träning och träffa mina vänner =)
Det börjar ordna upp sig

2009-04-19 - 20:43:10
Vilket jävla blåsväder de har varit här idag. Inge skönt alls när man skulle vara ute och greja, så idag blev de inte så mycket pyssel ute utan satsade på inomhusarbete i stället.

Iaf så har vi haft hit en kille som har kollat på gården och i morgon börjar grävningen. Vi har ju ganska mycket av gården som inte används för att det är skog och äng men nu ska det bli ändring på de, ÄNTLIGEN ska jag få min stora gräsmatta. Så det blir väl att försöka införskaffa sig en åkgräsklippare nu till slutet av sommaren, ett krav från min sambo när gräsmattan blir så pass stor =)

Det börjar faktiskt hända lite saker här hemma nu, dörrarna blir en efter en vita, gården kommer börja ta form och om knappt två veckor släpper vi allt arbete och drar till värmen istället.......Men trots allt roligt och bra som händer så finns det en sak som tynger mitt hjärta .....
Du är världens bästa, Älskar dig .....Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin