Pyntat

2008-11-30 - 20:40:37

En vända in till stan blev de idag, julskyltningen var jag bara in på och vände igen. Va in på Rusta och köpte nya ljusstakar och lite annat smått. Sen har jag spenderat resten av dagen med att städa & sätta upp stjärnor och ljusstakar. Så nu Frida har jag pyntat lite grann iaf =)

Elias har fått en jobbig hosta, låter hemskt när han får sina hostattacker. Utöver hostan är han bara lite snorig annars är det fullt ös hela dagarna på honom, hoppas hostan ger sig snart.

Även räkningarna är betalda, så nu återstår barför mig att hoppa in i duschen!!

Tror det blir varma mackor i ugnen ikväll, MUMMA =)


Tillbaka på fastlandet

2008-11-30 - 10:33:05
Hemkommen från havet =) Har varit ett dugn att minnas vill ja lova!! Mycket skratt, mycket  tok och en trasig flaska champange för 400 kr =) Haha!! Dom flesta bilder kommer ja att lägga upp på facebook, men jag lägger in några här oxå.  Frida kommer nog lägga upp en hel del så ja länkar till hennes blogg kan ni gå in och kika där sen.



Idag ska iaf jag och Elias in till stan och köpa några nya ljusstakar och belysning som jag ska ha ute.  Julskyltningen skippar vi nog, få se hur vi känner när vi väl är där inne.

Hinner inte mer just nu, återkommer senare ...

Dags att lämna Ludvika

2008-11-28 - 09:27:12

Bara några timmar kvar sen bär det av mot Stockholm!! Ikväll lämnar vi land och jag är AS-NERVÖS!!

Neej, ja vet att vi kommer ha AS-KUL !!

Har laddat väskan med åksjuketabletter, alkohol och självklart kamera som skall dokumentera ALLT !!!
 
Snart tillbaka igen, med en massa roliga bilder och info !!


Vänta du bara .....

2008-11-27 - 17:30:49
Står här nere och hänger tvätt som jag gjort till och från under hela dan idag känns de som. Har hållt igång sen jag kom hem idag och har massor kvar att göra.

Fredde sätter Elias på pottan eftersom han säger att han vill kissa.

När jag kommer upp hittar jag Elias som rest sig från pottan full i bajs, Fredde står brevid och ser ut som han inte vet nå vad han ska göra.

-Tar du honom?? Jag måste sticka !!

- Va?? Jaha...


Medans den kosta konversationen äger rum har Elias hittat på det som faktiskt hamnade i pottan.  Det var bara att riva av honom kläderna och hoppa in i duschen!!

Vänta du bara Fredde......

Smitit =)

2008-11-27 - 15:30:14
Idag smet jag i väg lite tidigare från jobbet, har massor att göra innan vi åker i morgon. Tänk va mycket man hinner med när man är helt ensam hemma och får pyssla utan att nån annan behöver min uppmärksamhet.

På listan idag står....

* TVÄTTA
* Skriva en meritförteckning
* PACKA klart och lägga fram kläder tills i morgon
* Lägga in korten i datorn och försöka få i väg en beställning på julkort
* Vardagliga hushållssysslor, såklart (dom kommer man aldrig i från)

I morgon bär de av FLIKKOR !! !Jävlar va roligt vi ska ha =) 

               

Nu håller vi tummarna att det INTE blåser !!!!

Projekt!

2008-11-27 - 11:17:23

Herregud va mycket påbörjade projekt vi har hemma, i varenda rum finns nånting som behöver kompletteras. Det är väl så att det sista är inte så roligt och då blir det lätt att man skjuter fram det till senare. Jag är ju lite sån att jag oftast kommer på nya saker innan dom gamla är färdiga, MEN min sambo är precis likadan !!!! Bara att ta sig i kragen och faktiskt sätta dit dom sista listerna, måla det sista lagret med färg, sätta dit dom nya lysknapparna m.m.

Men nu har ju Fredde kommit på att han ska sätta i gång med ett något större projekt här hemma så dom där småsakerna kanske jag får ta tag i själv då.

Föresten så vill åka och julhandla !!!! Nästa vecka kanske ????  


Krångliga bilbarnstol

2008-11-27 - 09:34:00
Nu har jag tröttnat på att krångla med denna bilbarnstol, hur jag än gör blir det liksom aldrig riktigt bra. Om Elias sitter i framsätet och jag skjuter  bak stolen så mycket det går för att jag ska kunna se ordentligt när jag kör då får jag ju knappt in honom i bilen. Om jag har honom på ett "normalt" läge så ser jag alldeles för dåligt när jag kör. Stolen är krånglig och få fast ordentligt och när jag väl får till det så den sitter ordentligt så SER jag ju knappt nåt åt höger. Stora klumpiga stol !!!!  

Varför ska det vara så krångligt ??? Den första stolen han hade när han var bebis var det aldrig nå problem med.

Funderar på att sätta honom i baksätet nu och prova om jag kan få fast stolen ordentligt där, då skymmer han ju inte min sikt iaf. Få se vad jag kommer fram till, ska krångla med de där nån av dom kommande dagarna !!

......

2008-11-26 - 11:35:34

"Om inte kvinnor fanns, skulle världens alla pengar vara helt i onödan"



Fullt upp på hemmaplan

2008-11-26 - 10:16:05
God Morgon alla läsare....

I natt har jag sprungit maraton mellan min och Elias säng känns de som. Han har aldrig riktigt vaknat till ordentligt men har nog drömt en hel del under hela natten så det har inte blivit många timmars sömn vill ja lova.

Upptäckte i morse när jag satt mig i bilen som grabbarna haft till Stockholm i går att jag troligtvis skulle få göra ett ryck och städa ur bilen, eller egentligen skulle jag skicka ut Fredde men han får sköta den utvändiga tvätten annars vet ja hur de lätt kommer att prioriteras bort !!

Dom kommande dagarna ska jag iaf försöka hinna med att ....

* Beställa julkorten & en familjealmenacka så jag har ytterligare en plats att skriva mina "KOM I HÅG"

* Beställa förstoringar till alla tomma ramar som nu sitter uppe i trappen.

* Ta ner ljusstakarna och slingorna som ska upp till advent.

* Slå in lite julklappar

* Ladda batterierna till kameran, lägga in musik på Mp3 och PACKA VÄSKAN =)

+ alla andra sysslor som skall göras hemma!! Fredde kom iaf hem i går och tur är väl de för som kommande dagarna har jag fullt upp och i stort behov av hjälp på hemmaplan.

Äntligen har paketet kommit =)

2008-11-25 - 18:52:01

Elias har precis somnat av och jag sitter här medans jag väntar på att tvätten ska bli klar. Idag har vi pysslat med lite av varje. Köpte en målarbok och några kritor till Elias idag så vi har suttit och pysslat lite med de innan läggdax.



Elias "pratar" på hela tiden nu och medans han sitter fullt koncentrerad med att måla i boken så babblas det på om både de ena och det andra...

- Suuu, åtta, nie ...... fem.....

- Theo - dor, Leeeeena ..... Mon .... =)


Försöker verkligen berätta och förklara om allt medans det kan komma så mycket o sammanhängande och jag sitter bara med ett leende och försöker förstå.

Idag kom äntligen paketet med mina nya jeans som jag köpt från tradera, kan vara dom absolut skönaste jeansen jag äger just nu!! Blir så glad när man hittar rätt på en gång, annars hatar jag och köpa jeans när man ska springa och prova hundratals olika modeller och storlekar för att sedan gå därifrån utan ett enda par för ingenting passar

    

Jag har samma modell fast i Storlek 29 hemma om det är någon som vill köpa dom.

Ikväll ska jag göra som Frida och sätta igång med mina listor över allt som ska göra, packas och köpas in innan Fredagen. Jag måste ha allt på papper annars glömmer jag mer än hälften !!

Slänger in en bild på Elias nymålade stol & på mig i världens skönaste halsduk !! Mitt bästa köp inför den här vintern kan ja lova !! 

    


Nu ska sätta mig ner med en av mina nyinköpa Coca Cola flaskor och skriva lite listor =)


Magdalena Graaf - Mamma

2008-11-25 - 13:51:40
Elias fick syn på boken som Magdalena Graaf skrivit - Det ska bli ett sant nöje att döda dig!
Inspekterar bilden noga och utbrister med ett leende.....

- MAMMA !!!! och pekar ivrigt på bilden som föreställer Magdalena Graaf =) 

     

Haha, han har nog sagt Mamma om vilken långhårig blond tjej som helst som varit in det omslaget men ja tyckte de var lite kul att han tittade så noga och sen utbrister ett självsäkert "Mamma" precis som det är hur självklart som helst, att det är hans Mamma.

Låt mig leva på de ett tag =)

Vart är julstämningen ??

2008-11-25 - 12:20:58
Satt och funderade lite på julen och allt som ska göras runtomkring. Känner absolut ingen julstämning alls, visserligen är jag inte en person som blir alldeles till mig i vanliga fall när julen närmar sig men viss myskänsla ska man väl ändå kunna känna?!?!

Känns som julen är såå långt borta men när ja tänker efter så inser jag att dessa veckor kommer springa förbi hur snabbt som helst och jag har hur mycket som helst som ska göras innan. Kanske är dax att ta sig i kragen och försöka skapa lite julstämning!



Dagens inköp vart ett sex-pack Coca Cola..... i Glasflaskor =)


Design, sovmorgon & pyssel

2008-11-25 - 09:35:55
TUSEN TACK till Milla för din tid, din fantasi och dina ord =)

Idag tog vi lite sovmorgon jag och Elias, 8.20 vaknade vi =) Kl. 9 ska Elias vara på dagis, så de blev enbart det nödvändigaste i morse. Se till att få på oss kläder, borsta tänderna, få i Elias frukost och ta en snabbtitt i spegeln så man inte skulle skrämma slag på nån under dagen! Frukosten åt jag i bilen!
 
Idag kommer Fredde hem för att sedan åka igen, BLS i stockholm på Berns !! Själv ska jag pyssla lite hemma med tvätt, julkort och kanske slå in ett och annat paket.

Cissi m. Familj, Nu får ni faktiskt ta och komma hem tycker ja !!!

Ett försök att skapa lite ordning

2008-11-24 - 20:22:13


Idag tog de lite tid att komma hem efter jobbet, Jag och Elias hade lite ärenden sen gjorde de ju inte saken bättre av att de var SNORHALT !!! Bäst att åka i tid i morgon bitti, man vet ju aldrig om plogbilen har hunnit med min väg kl 9 ;)

Idag har vi iaf städat här hemma, eller JAG har städat och Elias har rivit fram allt igen. Medans jag har plockat och dammsugit har Elias.....

* Rivit ur en kaffesump ur soporna och dragit den efter golvet
* Haft ur halva skurhinken med vatten på golvet
* Rivit fram allt vad burkar och kastruller heter ur köksskåpen

Jag fick nog allt lugna mig med städningen tills lilleman hade lagt sig. Lagade lite mat och satt mig en stund då var de kört, nu orkar ja inte göra nå mer så resten får vänta tills i morgon! Nu tänker jag göra iordning min bamsekopp med varm choklad och vira in mig i en filt i soffan!!

Nedräkningen har börjat tjejor =)


Ett tappert försök

2008-11-24 - 14:37:16

Dagarna blir färre och färre innan det är dax att åka ner till Stockholm och kliva på båten. En resa där fyra galna brudar ska ge sig ut på vattnet under ett dygn =) Vart lite nervös idag när jag såg att snön vräkte ner och på aftonbladets första sida uppmanas att dom som har möjlighet skall stanna hemma !!!

Det gäller väl dom närmaste dagarna för Frida lugnade mig och sa att om bara några dagar skulle det bli varmare igen, Puuuh !!  Varför Vinter ?? Varför inte sommar året runt ??

Hehe, Fredde gjorde ett tappert försök i morse och skulle vara lite extra hjälpsam.  Han väckte mig och sa...

-Jag sätter i motor/kupévärmaren i bilen så att du slipper sätta dig i en kall bil.

Ligger kvar en stund extra och drar mig innan jag tar mig upp för dagen. Tar god tid på mig eftersom idag slipper jag minsann borsta snö, skrapa rutor och värma en isig bil.

När jag kommer ut får jag syn på en iskall bil som är full i snö, öppnar bildörren och konstaterar att kupévärmaren är trasig.

Tappert försök älskling att vara lite hjälpsam men uppmärksammade du inte när du satt i sladden att ingenting hände ?????


Ingen rast, ingen ro

2008-11-24 - 14:12:08

Idag kommer timmarna att ticka förbi i en rasande fart. Efter jobbet ska jag äntligen hämta hem våran dator och funkar den inte nu kommer jag få ett mindre utbrott.


Högst upp på listan står STÄDNING, vilket är väldigt behövligt efter att Fredde har varit hemma några dagar nu! Jag vet inte vad han gör men det är som en tromb gått igenom huset på bara nån timme när han och Elias varit själva. Så nu ska väl jag ta reda på oredan efter pojkarna.


Ska även försöka få klart och beställa julkorten oxå som jag inte hunnit med än. Korten ligger ju på våran dator som jag ska hämta idag så nångång under veckan ska jag nog hinna klart med de. Ska även hinna med att skriva ihop en ansökning till ett jobb som jag fick syn på här för några dagar sen!




När kvällen lider mot sitt slut och jag förhoppningsvis hunnit med de mesta av mina utsatta sysslor tänker jag sjunka ner i soffan med min STORA kopp varm choklad =) En liten belöning för dagens arbete!!


Slödag

2008-11-24 - 09:27:02

Igår var det en riktig slödag. Min sista energi gick när jag och Elias var hem till Pappa & Marie för att baka lussekatter! Elias var dock mer intresserad av att äta russin men ett par lussekatter blev gjorda iaf =) Sen låg jag på soffan hela kvällen, var meningen att jag skulle försöka ta tag i städningen hemma men de blir väl min huvudsyssla idag i stället.

Pratade med Cissi i går och jag hoppas verkligen att dom kommer hem snart, saknar dig gumman!! Nyfiken på att träffa lilla Alva.


En liten flicka =)

2008-11-21 - 06:56:11

STORT GRATTIS till Cissi,Emil & Engla som fått en ny liten familjemedlem i natt !! Längtar tills vi får träffa er och eran underbara lilla tjej !!

Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin