Paniken byggs upp ...

2009-08-30 - 19:20:54

Har ju spenderat en del tid på hemmaplan nu och i morgon är det dax för hela familjen att ta sig tillbaka till vardagen! Fredde börjar jobba, Elias ska vara på dagis och jag börjar min praktik !!

Känslan just nu drar sig mer och mer åt panik !!

Jag vet att det kommer att gå bra men som sagt har jag varit hemma ett bra tag nu och såhär kvällen innan det är dax att börja jobba igen hela dagarna, känner jag mig inte alls motiverad.

Elias kommer vara på dagis hela dagar och jag kommer kanske hinna träffa honom EN timme på sin höjd innan det är dax för honom att sova så han orkar upp igen dagen efter.

Nästa vecka kommer jag att jobba mellan 8-17 men veckorna efter de skulle jag få gå vanlig dagtid iaf mellan 7-16. Lite mer tid med min trollunge iaf!

Det som gör saken ännu värre är att jag inte får ett öre mer än jag får när jag stämplar och går hemma. Jag får ingen lön, jag får ersättning precis som jag fått när jag varit hemma....

Nää, just nu känner jag mig mest bitter .....Det positiva idag är iaf att jag hade en underbar dag/kväll med några av dom bästa tjejerna !!! Även om man mår mindre bra idag var de en riktigt galen, rolig och minnesvärd kväll =)

Tänkte på min Cissi som skulle varit med! 

 Man har bara inte en tråkig stund med dessa tjejer =)

Gömmer mig från världen

2009-08-30 - 10:18:02

Usch, är allt jag har att säga just nu .......

De finns ett slut ..

2009-08-28 - 19:54:22


Nu är det äntligen klart på insidan och utsidan =)

Eller ja, utsidan har sina smågrejer kvar som ska göras i år men det är inte mycket alls. Resten fortsätter vi med nästa år istället. Känns hur skönt som helst att man börjar se ett slut på de här nu.... 

Hoppas iaf att den här obehagskänslan ska försvinna nu , över att vara hemma själv och för mörkret. Nu blir larmet beställt på Måndag å då kan jag ju larma huset när jag är inne på kvällarna, ska bli så jävla skönt !!!

Nu väntar jag bara på morgondagen & några av dom bästaste tjejorna =)


Någon kommer in ...

2009-08-28 - 08:16:04

Vaknade med hjärtklappning och alldeles svettig !

Jag tar mig upp för trappan för att något låter, någon smyger omkring på verandan och jag letar efter telefonen. Jag ser tydligt hur han ser ut och vad han gör.  

Han vänder sig om och får syn på mig, det är försent ......

Paniken kommer, dörren är låst så jag springer ner i källaren. Fortfarande får jag inte fram nåt nummer på telefonen, VARFÖR ???

Ingen vet vad som händer och plötsligt krossas en ruta in. Vart har nummret till Pappa tagit vägen ??? Jag får panik och plötsligt blir allt svart ..........


Jag hatar mardrömmar !!!


Äntligen morgon, nu hör ja min trollunge som tassar omkring där uppe =)

Lite nytt i garderoben =)

2009-08-27 - 20:57:18

    

Den absolut skönaste mysdressen jag någonsin haft .....

    

Nya jeans till mig =) Kommer nog en bild på hur dom ser ut på under helgen !!
Å Fredde fick en ny t-shirt  ...

   

Elias fick en sparkcykel som vart bästa grejen här hemma nu !!
Den ska ha filten på sig ibland och vara med precis överallt. Skulle nog helst ha varit med in i sängen när de var dax att sova oxå, men där tyckte ja de var dax att säga stopp =)

De vart en toppendag med en hel del flummiga grejer som vanligt när jag & Frida är ute.
Nu inväntar vi bara lördagen då blir de nog defenitivt en dag som vi sent kommer glömma ;)

Hehe, ja bara måste ju prova dom mindre vackra kläderna oxå ju =)

    

Det kanske är vad min garderob saknar,
en päls som får mig att se ut som någon ur ett avsnitt av Dynastin =)

Eller hur då, Frida ???? !!!!

Västerås idag =)

2009-08-27 - 07:46:41

Idag bär det äntligen av till Västerås. Inte för att jag kommer handla speciellt mycket men de kan vara skönt att bara komma  iväg oxå.

Fredde kom hem nångång sent i natt men jag drog upp honom strax efter 6 i morse endå =) Hehe...

Näädå, visst väckte jag honom men han tog sig upp utan tjat faktiskt. Var ju tvungen att se på armen som fått ännu mera färg i sig.  Antar att mina svärföräldrar inte blir fullt lika imponerade som jag =)

Så vi får väl se vad jag kommer hemsläpandes med efter en heldag utan barn och sambo. Toy´s R´Us står ju på listan så trollungen här hemma kommer nog bli glad iaf =)

  

Ja just ja, Inga mera leksaker va de ju ....... Hmmm ........

De är Pappa som gäller ...

2009-08-27 - 07:35:58

Inga konstigheter på gården i natt !!

Jag & Elias bäddade ner oss på en hög med täcken och kikade på film igår kväll. Fredde var ju på andra äventyr så vi passade på att ha en liten myskväll. Allt var hur bra som helst tills det var dax att äta kvällsmat då kryper Elias upp i mitt knä och säger, 

- Mamma, Elias bi lessen när Pappa åker ... 

Dom hade hållt på och härjat hela dagen så de vart väl tomt och tråkig när Fredde åkte. Sen hjälper de ju kanske inte att han är väldigt "pappig" just nu oxå.Kollar på film med Pappa =) 

  Ut i arbetslivet igen ...

2009-08-26 - 14:44:20

Då ska man börja jobba på måndag ....

Eller ja egentligen är det ju en praktikplats, men de blir fulla dagar iaf. Ska vara i kundtjänsten på Clemens Bil foch pyssla med diverse grejer. Visst känns de kul på ett sätt men de hade ju varit ännu roligare om det faktiskt hade varit ett jobb jag fått betalt för.

Ahja, om ja nu måste praktisera ett tag framöver så verkar ju de här rätt bra endå.

Förhoppningsvis kanske jag snart kan få tag på ett riktigt jobb så man slipper krångla nå mer med arbetsförmedlingen, försäkringskassan m.m....Spöregnar gör de här så nån målning kan vi ju glömma idag!! Ska försöka få klart det sista inomhus innan helgen nu och sen blir de nog en hel del film till kvällen tror ja =)

De blir ju bara jag och Elias hemma till kvällen, vilket känns lite scary med tanke på gårdagen. Men vi bäddar ner oss i soffan nere och myser lite framför tv:n så ska nog de där bli bra !
Rejält uppskrämd

2009-08-26 - 08:01:17

Hade besök igår och vid 22 tiden när det var dax för henne att åka hem så vart vi rejält uppskrämda...

Hon öppnade dörren och tog några steg ut, vi pratade en kort stund sen hörde jag nåt. Innan jag hinner säga nånting flyger hon in igen, stänger dörren och låser.

Vi sa i mun på varandra, - Hörde du att nån gick på gruset ??? Bara några meter från dörren hörde vi två steg i gruset innan vi flög in i hallen igen.

Vi har inte hunnit få upp några lampor på garaget och vid bilarna så det är bäcksvart ute på gården nu. Givetvis efter det där skrämmer vi nog upp varandra lite extra medans vi står i hallen och ingen vågar öppna dörren igen.

Det hjälper ju inte heller att vi bor granne med ett boende för personer med olika former av psykiska problem!!

Så vad gör jag då ?? Som jag gör i alla mina krissituationer, Jag ringer Pappa !!!! Världens bästa som han är, kommer han på 2 minuter & kollar runt överallt på gården och i garaget.

Nu kanske ni tycker jag är as töntig, men de skiter ja faktiskt i för mörkret skrämmer skiten ur mig och jag vet vad jag hörde å ja tar hellre de säkra före de osäkra.

Fredde är förstås inte hemma heller och kommer inte att komma hem förens nångång under natten !!

Men efter att Pappa varit här köndes de lugnare, jag låste dörren, bar med mig Elias in i sovrummet och bäddade ner oss för natten .....

Stress

2009-08-24 - 10:05:20


Börjar bli en aning stressad nu...

Har hur mycket som helst som ska göras den här veckan med både arbete och förberedelser inför lördagen, då några av mina absoluta favorittjejer kommer hit =)

Så idag är det bara utomhusjobb som gäller tills kroppen inte orkar mera och det är dax att sova ! Försöker fokusera på allt roligt som väntar, då går de lite lättare att jobba faktiskt.

Pratade med dagis idag och samma tider som vart bestämt under sommaren är det som gäller! 8-11 varje dag kommer lilleman att vara på dagis alltså.  Få se hur lätt de kommer vara att få upp honom så tidigt på morgonen nu när han sovit till kl 9 på morgonen nästan hela sommaren.

Ahja, tror Elias behöver komma tillbaka till dagis nu och själv behöver jag få min timme för mig själv på gymet några dagar i veckan !Slut på sommaren, nu är det tillbaka till vardagsrutinerna igen ...


Jobb, Jobb, Jobb ...

2009-08-23 - 13:19:59

Som vanligt är det full gång här ute på gården idag igen!

Jag fick den stora äran att rensa ur våran skräpbod idag & gissa om jag kastar MASSOR !! Ganska skönt att få göra de själv faktiskt, annars är Fredde med och ska spara på precis allting.

Har slängt på lite mera gräsfrön oxå men mer än så blir de nog inte i år =( Vi har nog insett att vi inte kommer hinna eller ha råd med att få klart hela. Den sista biten få bli till nästa år istället.....

Just nu är de mest brådis med att få på färgen på garaget innan vädret säger stopp !!!

Fyller på garderoben

2009-08-21 - 20:31:25
Vunnen tradera auktion ..Nya skor kanske jag skulle haft ??!!!!?
När man kan komma undan billigt då FÅR man handla ;)  

Väntar på några auktioner till som ska gå ut nu ....

Som ett barn på julafton ;)

2009-08-21 - 15:35:36


Håller på och rensar som en galning här hemma !! Går igenom varenda liten grej för nu ska skräpet bort !!

Grejer som samlar damm finns det defenitivt här hemma. Tittar in i ett skåp och där finns de alltid nåt som inte använts på flera år och kommer inte att göra de heller !

Drar mig lite för att ta tag i förrådet dock ....

Det ska ju så småningom bli ett nytt rum där, så allt måste ta vägen nånstans och jag vet inte riktigt vart. Skulle kunna tro att mer än hälften ska ut i garaget bara Fredde får ordning därute. Sen tror ja resten ska på tippen faktiskt, de har ju stått där i några år nu och jag tvivlar på att det kommer till användning nånstans.

Hittade iaf en stor kartong med alla mina gamla finglas i som jag har letat efter, dök genast ner i den lådan =) Jag var som ett barn på julafton! De fanns ju så mycket "nytt" jag inte sett på flera år...

Nä åter till mitt arbete för dagen ...

      

Till vänster: Älsklingen i morse ...

Till höger: Engla, Elias & Tuva


Väntar & Väntar

2009-08-20 - 21:13:00


Väntar fortfarande på att få mina speglar uppsatta i min garderob ! Jag vet att min kära sambo har mycket annat, men har ja inte väntat länge nog nu ??!!??! Så lång tid kan de väl ändå inte ta ....

De händer lite här hemma iaf!! Fler och fler dörrar blir faktiskt målade, de vart lite mera fart när vi fick igång en liten målarverksta´i garaget ;)

Å garaget ja, där spenderar Fredde nästan all sin tid nu. Om jag ska plocka fram min egoistiska sida är ja en aning bitter, men jag försöker se framåt ! Nångång måste de ju faktiskt bli klart ... Eller ????

Ja just ja, arbetsförmedlingen ringde och nu är de dax att börja med praktik !! Men den här gången hade dom faktiskt nåt mera vettigt att erbjuda, ja återkommer mer om den saken när det är klart !!

Nu blir det soffan för min del ...


Drinktips ???????

2009-08-19 - 21:21:04
Nu ska det planeras och ordnas för en riktig tjejkväll =)Ni därute,
har ni några bra tips på smaskiga drinkar så släng in en kommentar med dessa!! Ja lovar att vi ska prova på varenda en ;)


Mystisk smärta

2009-08-19 - 19:48:48

Smärtan i foten satt i några timmar, sen gav ja mig fan på att de skulle bli bra så jag traskade omkring här hemma och tränade lite på att gå =) Efter en halvtimme eller så började de kännas lite bättre och nu går jag som vanligt !!

Visserligen gör de fortfarande ont på en punkt i foten men nu hoppar jag iaf inte omkring på ett ben här hemma ...

När jag kunde gå normalt igen åkte vi in till lekparken i stan å träffade Tuva & Frida !!Dom där två ungarna kan verkligen härja !Goa ungar ....

Sen var det bara att bege sig hem för att fortsätta måla !Halta lotta

2009-08-19 - 09:15:11

Skuttar omkring på ett ben här hemma .....

Vaknade ett flertal tillfällen i natt av att foten värkte som tusan och när det var dax att gå upp på morgonen bar den mig inte alls. Har absolut ingen aning om vad som hänt men det strålar i hela foten om jag ändrar vinkel på den.

Försöker stödja med så fort jag inte har den i ett visst läge så gör de as ont !

En aning fundersam om vad som hänt med min stackars fot!
Hoppas verkligen att de här går över snart för jag har defenitivt inte tid att sitta stilla i soffan.....

Höstmys

2009-08-18 - 20:51:12


Mitt uppe i allt målande och rensande ringde Frida och vips har vi planerat in en heldag/kväll med alla tjejorna !! Riktigt skoj ska det bli, det går ju faktiskt inte att ha långtråkigt med dom här tjejerna ;)

Barskåpet skall fram och så kanske man ska införskaffa sig en drinkbok, kvällen till ära ;)

Veckorna fram tills dess ska vi göra sista rycket här hemma med allt utomhusarbete, innan det är dax att plocka fram fönsterlampor, blockljusen och ställa in veden vid kaminen.

      

Känner mig faktiskt inte så stressad över att hösten är på gång. Just nu ska det bli skönt med lite myskänsla! Att kunna tända en brasa, sätta sig under filten och smutta på en varm kopp choklad !!!Mmmmmmm ........


Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin