Chokladtoppar & Kvällsläsning

2009-05-29 - 22:02:27
Kvällsläsning ....




Fredde kom hem med läsning och chokladtoppar =) Krävs inte mycket för att göra mig lycklig och nöjd !!

Idag har vi hunnit med att plocka och greja hos min nyinflyttade vän och en vända på marknaden mä. Även om det oftast inte finns nånting speciellt alls, vart några band t-shirtar till Elias och lite marknadsgodis.

Hämtade hem paketet från affär´n och passade på att köpa två nya Nalle Puh filmer, eftersom dom som finns hemma är totalt söndertittade så lite nytt bland barnfilmerna var inte helt fel. Så vi hade en lugnt stund medans vi myste i soffan å kikade på film innan det var dax att dra vidare för att hämta hem fälgen som varit på alla möjliga äventyr =) Äntligen ska jag få tillbaka min bil !!!

Passade på att stanna en stund med Cissi och hennes familj oxå. Engla och Elias lekte, ja gosade lite med sötaste Alva och tjolade en del med min underbara Cissi oxå !!

Nä, åter till chokladtopparna ...

Pottan, fortsättningen ..

2009-05-28 - 09:54:47


Att gå på pottan fungerar riktigt bra nu. Så länge han är helt utan blöja här hemma så går han på pottan när han behöver, inga "olyckor" på golvet. Han smyger helst iväg själv sen kommer han och tar mig i handen,

- Mamma titta, Elias dutti

Men när jag provat att sätta på honom kalsonger eller byxor så blir de genast lite krångligare. Han har inte riktigt kommit på de där att ta av sig kalsongerna själv och han säger ju inte till utan smyger iväg själv när han behöver kissa. Visst frågar jag gång på gång men efter ett evigt tjatande låter de såhär....

- Behöver du kissa ???

- NEJ, Mamma ... SLUTA !!


Ahja, vi kämpar på han kommer nog på tillslut att det inte går att använda byxorna som blöja !


Äntligen på plats =)

2009-05-27 - 18:04:00


Tänkte att det tar nog ett tag innan vi får soffan såld, så vi satt ut våran gamla soffa på blocket nästan direkt när vi beställt den nya. De tog ca 20 minuter sen var soffan såld och där stog vi utan soffa och den nya skulle levereras ca 7 veckor senare.

Men igår var väntan över och nya soffan var på plats =)





Å så har jag ÄNTLIGEN fått upp bokstäverna på Elias dörr !!



Fredde & Elias ska i väg på fotboll nu så ja ska väl passa på att måla lite, men sen kryper ja nog upp i soffhörnet och zappar lite bland kanalerna !!


Om och om igen ...

2009-05-26 - 17:41:13

MIN musik är totalt utbytt, de jag förut hade i stereon funkar inte alls längre. Nu är det enbart sånger från Elias skiva "Astrid Lindgrens värld" som gäller !! Hemma, i bilen, precis överallt där det går att ha musik. Ja kan säga utan att överdriva ett dugg att jag är totalt vrål less på den här skivan !!

Det har ju hänt att jag försökt byte skiva när han fokuserat på nåt annat en stund, men den ungen går inte att lura...

- Mamma, Mamma ... Var ä barnen ???????

- Öööh, kanske kan lyssna på lite annan musik ?!?!

- NEEEEEEEJ, Mamma... BARNEN !!!!!!!!!!!!!!!


Ahja, orkar inte ta den striden så samma skiva åker på igen och  Elias dansar, sjunger och far omkring som en liten virvelvind här hemma å har hur kul som helst !!


Kan Pappa, Kan jag ..

2009-05-25 - 20:59:07


Elias är med och grejar han oxå, Ser man Fredde nånstans så finns garanterat Elias i närheten som pappas personliga lilla hjälpreda =) När han tröttnar säger han bara - Dutti Lias, ler och springer i väg till nåt annat skoj att sysselsätta sig med en stund !

 

Elias ska oxå vara med och bära ju, - Lias, jättestark =)







 

Mycket frisk luft och en hel del spring gör att han somnar så fort han lägger ner huvudet på kudden =) Det är drygt att vara med och arbeta =) Å jag kan säga att det gäller för oss oxå, det tar inte långa stunden innan  man somnar på kvällarna efter sånna här dagar !


Äntligen

2009-05-25 - 17:32:53

I morgon, är det äntligen dags ....
Den långa väntetiden är ÖVER !!!!

En stund i solen

2009-05-25 - 14:23:22

Solen hedrar oss med sin närvaro så jag har passat på att njuta en stund av solen och värmen medans Elias farit omkring som ett yrväder på gården. Nån lugn stund hade han när jag plockade fram glassen åt honom =)

Snart är det iaf dax att släppa latmasken i mig och återgå till arbetet igen, ska möta upp Fredde i Saxdalen för att sedan hämta hem innertaket till verandan. Belysningen m.m till verandan och trädgården kommer nog under veckan skulle ja tro.

Det här är nog den sommaren vi har haft absolut mest grejer inbokat, som ska vara någolunda klart innan vintern kommer. Jag har väl aldrig trott att det skulle gå fort men lite ivrig blir ja ju ;) vill ju att det ska synas att de händer nånting hela tiden, vilket de inte alltid gör med allt underarbete som ska göras.

Nog om de, nånting förutom arbete har vi väl oxå att se fram emot. Som tex midsommarhelgen då vi åker ner till Göteborg på AC/DC och jag kommer ÄNTLIGEN få min efterlängtade hotellfrukost =) Sen har vi ju självklart Peace and Love !! Va finns de å säga om de, med de gänget och många grymma artister kan de iaf inte bli tråkigt ;) Men närmast just ligger väl en hemmakväll med tjejorna, smaskig mat, ett glas vin kanske ?!!!

Nä, undra om vi ska packa oss in i bilen snart och åka till Saxdalen, de kurrar i magen och svärmor bjuder på mat =)
 

Inte en lugn stund ..

2009-05-24 - 20:38:58


Kändes en aning konstigt i morse då vi vaknade FÖRE Elias, vi hann ju upp och fixa lite innan lillgrabben ens slog upp ögonen. Sen har de gått i ett under hela dagen, matjorden är utkrattad på hela baksifan och fram en bit, fortsättning med de blir till nästa helg då vi får hjälp med skopa.

Till veckan ska de beställas hem grejer till verandan, plattgången och mina "mini" murar !! De blir en hel del jobb framöver nu men om vi ska hinna med allt som är inplanerat över sommaren så är de bara att bita ihop.

Eller Ja, Fredde är väl den som är mest involverad i grejer nu till sommaren, jag har ju mina småprojekt som jag ska pyssla med. Herregud vi har ju en liten vilding som oxå ska passas ;)



Saknar semesterdagarna ....

Nu har jag iaf fått nog för idag och till veckan tänker ja sätta igång med min träning igen, nu när ja äntligen blivit av med förkylningen så vill ja inget hellre än att återvända till gymmet & bassängen.


Fyller på i garderoben =)

2009-05-22 - 19:16:49


Lämnade lilltrollet i Saxdalen, Fredde hemma på gården och åkte i väg ENSAM till Borlänge idag !! Hur skönt är de inte att få några timmar bara för sig själv, strosa omkring och bara vara utan att behöva tänka på både de ena och de andra. 

Det var meningen att jag skulle handla en hel del till verandan, men nästan ingenting fanns ju i butiken så de blev en internetbeställning i stället. Så jag skulle gå en snabbvända i några affärer bara för att sen åka hem igen, å SJÄLVKLART fanns det MASSOR av kläder och annat som jag bara inte kunde låta hänga kvar.

Varför är det så att när man egentligen inte ska ha nånting så hittar man massor som passar perfekt ??  Jaja, mycket fick ligga kvar iaf men ja fick med mig endel hem iaf =)



Nya shoes, En flicka måste ju ha lite valmöjligheter ;)



Lite nya t-shirtar vart de oxå, fastnar alltid inne på Gina Tricot ....



Efter ett evigt velande fick jag tag i nya jeans åt Elias. Trodde verkligen inte att det skulle vara så krångligt, när han var liten var de inte fullt så mycket valmöjligheter men nu finns de i alla möjliga längder och modeller. Å Cissi, jag provade tröjan och förälskade mig, då var de kört ;)

Fick även med mig en bit vattenmelon hem som defenitivt kommer att gå åt under kvällen ;)


Lustigkurre

2009-05-21 - 19:23:20

Satt uppe till nångång efter 12 i natt och glodde på tv, för att sedan lägga mig i tron om att Elias skulle sova som vanligt. Ja, så dum var jag faktiskt !!

Den här natten var det tydligen dax för mardrömmar så han vaknade ett antal gånger och va ledsen, jag hann inte sova långa stunder innan det var dax igen och min kära sambo ligger brevid och är totalt omöjlig att väcka, LÄGLIGT nog !!

Vaknar till av att Elias sitter inne i sin säng och gråter, det är hur ljust som helst ute och solen skiner in genom fönstret. Elias visar inte ett enda tecken på att han skulle kunna somna om, utan börjar genast leka med mitt hår, babbla på om allt och skratta medans han sätter sig på min mage och hoppar.

Lika bra att masa sig upp och få i sig lite frukost då, här verkar det ju inte bli nå mer sömn iaf. Kikar på klockan som visar 04.10 !!!!!!!!!!! Vafaan då, lägger Elias brevid mig knuffar till Fredde ordentligt, nu SKA jag sova en stund.

Det funkar inte allt för bra för tillslut börjar BÅDE Fredde och Elias med ALLT som kan vara störande när man försöker sova..... , pilla mig i örat, nypa mig i näsan och har sen mage att ställa frågan (med ett leende på läpparna) varför jag är så morgontrött när jag äntligen masar mig upp vid 8 på morgonen.

Kul att just min sambo är en riktig lustigkurre, kan ju säga att jag inte varit på mitt bästa humör idag ...




Trots och ilska

2009-05-20 - 19:42:46


Idag var jag på mitt första föräldrarsamtal med Elias =) Vi gick igenom hur dagarna ser ut på dagis för honom och hur han fungerar när han är hos dom. Å han verkar vara ett riktigt charmtroll där, hon berättade oxå att han är väldigt tydlig med att visa om något är bra eller dåligt.

Ja det är väl de minsta man kan säga om våran lilla trollunge !! Är han glad är han som en liten solstråle men om han blir missnöjd över något så finns de nog ingen som missar de.

Antar att dessa "föräldrarsamtal" kommer att låta en aning annorlunda genom skolåren....



Det har varit mycket trots, ilska och många prövningar nu på sistonde här hemma, men nu verkar det faktiskt äntligen ha lugnat ner sig, *Peppar* * Peppar* . Elias lyssnar mycket bättre och även om han fortfarande har humör så är han mycket lugnare och slår inte mot oss om vi säger något. 

Jag VET att dessa perioder med trots kommer att återkomma genom MÅNGA år, kanske aldrig slutar upp helt men när han är vuxen har han väl antagligen nån annan än sin Mamma och Pappa som får tampas med dessa dagar ;) 

Hade ju en liten plan att han skulle flytta hem och bo med MIN Pappa när tonårshormonerna började komma, men jag antar att det bara är att bita i det sura äpplet, man får väl igen för sina egna synder !! (Fast jag var väl en ganska lugn och snäll tonåring som inte ställde till med allt för mycket besvär ...... HAHA, YEAH RIGHT ;)  

 

Undrar om det där charmiga leendet kommer att få mig att glömma hans jävulskap i tonåren oxå ?!???


Namnsmycken

2009-05-19 - 17:58:17


Sitter fortfarande i soffan och tycker lite synd om mig själv idag, men piggar upp mig med att vara med i en tävling om namnsmycken =) Har ju alltid haft mina ögon på dessa underbart fina smycken, men tyvärr ligger dom ju i en prisklass för sig !!

Kika in på
http://alltomthehills.blogg.se

Bara en timme kvar nu eller nåt sen är det dax för lillgrabben att sova och jag får äntligen bädda ner mig med min chipspåse =) De var längesen jag hade sånt här sug efter dom smaskiga onyttigheterna, ibland måste man bara ge efter ;)


Vrång

2009-05-19 - 12:04:00
Trött, sjuk och inte alls i form ...

Jag som varit så noga med att hålla mig borta från massa onyttigheter den senaste tiden, men nu kan ja inte ens träna och kroppen orkar ingenting. Så ikväll tänker jag bädda ner mig i soffan, skita i nyttigheterna och frossa med en påse chips och dip !!  

Jag är inte ett dugg vrång idag ....

Yrvaken

2009-05-19 - 05:44:17

Kl har inte ens slagit 06 än och jag har varit vaken en timme eller så redan, vafan sitter jag här för ?!?! Hostan gör sitt för att se till att jag inte ska sova och sen när ljuset lyser in i sovrummet som en OND strålkastare så har plötsligt hoppet om att få somna om dött ut helt.

Lite hostmedecin skulle inte vara fel just nu ....

En annorlunda värld

2009-05-18 - 21:07:20

Barn ser verkligen världen och människor på ett annorlunda sätt, Vi sitter på en restaurang och Elias får syn på en mörkhyad man ...

Elias - Mamma, kommer Katten Jansson nu ...

Jag - Va ??? Va menar du nu ???

Elias - (Pekar mot vår servitör) Nu kommer Katten Jansson !!!


Förvånad över vad han har fått den idén ifrån och tänker att det var väl en tillfällighet men NEJDÅ !! Får han syn på nån som är mörk i hyn så utbrister han med glädje - Titta Mamma, KATTEN JANSSON !!


Som en SNORUNGE !!!

2009-05-18 - 20:55:02

I morgon skulle vi vara tillbaka helt i vardagen igen, Jag skulle få träna efter mitt uppehåll jag haft nu och Elias skulle tillbaka till dagis igen. Uppspelt och lycklig över att få återvända till gymet igen bladdrar jag på om det till Fredde och han säger bara ...

- Ska du verkligen träna när du är sjuk ????

FAAN !!  Tydligen lyckades jag förtränga att jag snorar och hostar hela dagarna !! Så nu sitter jag här som en BITTER snorunge som måste vara hemma och vila istället, om jag någonsin vill få min röst tillbaka och bli frisk igen.

Näää, jag är inte alls vrång just nu .....


Potträning

2009-05-18 - 15:45:29


Fortsättning av potträningen .....

Ingen "olycka" på golvet har de blivit !! Idag har Elias varit på pottan flera gånger och vill inte alls ha blöjan på sig, hoppas att han har kommit på nu att han faktiskt vill använda pottan och slippa ha blöja.


Från resan ...

2009-05-18 - 15:40:46

Nu har jag äntligen tagit tag i mig själv och satt mig ner med korten från resan, de fanns hur mycket som helst men jag bjussar på några stycken, tills tålamodet tog slut och jag inte orkade lägga upp nå fler ;)

    

Vi har iaf knappast haft de tråkigt, Elias var sällan uttråkad då de fanns en hel del för honom att underhålla sig med. Fredde hittade på en spelhall alldeles brevid hotellet där vi självklart var TVUGNA att gå in varenda gång vi råkade gå förbi !! Ett lekland för både Elias och Fredde alltså ;)

   

  

  

Måste säga att det var inte alls vad jag hade förväntat mig. Stränderna var alldeles vita med jättemjuk sand, vattnet var långgrundt och alldeles klart, och även om det ska vara en hel del turister där så var det inte svårt att få en bit av stranden helt för oss själva.

    

Som sagt mycket bus har de blivit och Elias har haft så fullt upp att han knappt hunnit börja leka vid en sak innan han sprang vidare till nästa.

  

   

Så, trots en lite rastlös kille har han varit hur snäll och lugn som helst på både resan ner och hem. Ett tag tror jag att det var JAG som gnällde mest =) Med bilresa, flygresa och bussresa så blir det ju en hel del timmar man ska försöka sitta stilla på och lilleman klarade de galant !!
 
 
Så nästa gång törs vi nog åka lite längre bort ...... 

 


Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin