Det SKA krångla ...

2009-06-28 - 13:05:07
Idag mår man som man förtjänar ....

Bilder och annat kommer senare just nu sitter jag i saxdalen vid deras dator eftersom INGEN av våra datorer verkar vilja fungera hemma hos oss. Å som om inte det vore nog, för att trötta ut mig en aning mer så bestämde sig även bilen för att jävlas med mig !!

Så nu är det väl bara att starta felsökningen ....


Peace and Love, dag 1 avklarad

2009-06-26 - 17:53:19

Vädret var grymt och stämningen på topp! Även om det enda jag fick i mig under dagen var typ 3 dl makaroner så orkade kroppen förvånansvärt bra.

Mötley Crue skulle börja spela kl 00.30 och tanken var väl egentligen att vi skulle stå kvar efter Volbeat som spelade före, men vi gick dit lite tidigare endå för att se ett annat band och där vart vi stående,folk hade redan börjat trängas för sista spelningen och jag tänkte då verkligen inte bli stående nånstans i mitten av publikhavet. Så vi klamrade oss fast vid stängslet längst fram och släppte inte förens kl 02.00 när Mötley gick av scenen.

Ett tryck utan dess like var de under flera timmar och ett och annat tjafs vart de väl runt omkring oss när grabbarna lessnade ur, men vad gör man inte för att få komma så nära som möjligt ;)Tommy Lee.....Ja säger bara NIKKI SIXX ..................Vince Neil ....Mick Mars...

När spelningen var slut, trycket från publiken släppte och adrenalinet i kroppen började avta då kände jag bara hur kroppen ville lägga sig ner och dö där på plats. Utan mat, med alkohol i kroppen och efter att vi stått i ca 6 timmar i trängseln så var det väl inte konstigt att man mådde som man gjorde.

Men de var de värt ;)Bye Bye Mötley, Se U another year !!!När man väl kom i säng så somnade jag iaf lycklig och med ett tjut i öronen efter en GRYYM kväll.....Peace and Love

2009-06-24 - 09:05:28

Då var det dax ....

I morgon drar de igång och dom kommande dagarna kommer (förhoppningsvis) att fyllas med sol, mycket vätska (ska vara bra i värmen har ja hört) och en hel del LIVEMUSIK !!!!

Första dagen kommer jag nog sitta bänkad vid en och samma scen med band som Backyard babies, Volbeat och Mötley Crue. Äntligen kommer dagarna som för min del defenitivt är sommarens höjdpunkt, med riktig sommarvärme kan de här bli en grym helg.

Såhär dagen före finns de en del att fixa med....

* Tvätta
* Packa
* DUBBELKOLLA att biljetterna faktiskt blivit nerpackade oxå !!
* Fylla på i vätskeförrådet ;)
* Även packa åt våran lilla trollunge som med all sannolikhet kommer ha en toppenhelg han med, fast på annat håll förstås!
* Även en vända med dammsugaren här hemma skulle inte vara helt fel


Sen ska jag förstås försöka klämma in lite arbete med penseln på verandan oxå, det kanske är bäst att jag reser mig upp härifrån och sätter igång då .....


Det sätter sina spår ....

2009-06-23 - 08:08:26
Utvilad borde jag kanske vara, eller ....

AC/DC på Ullevi var riktigt grymt, även om kroppen nånstans i mitten av konserten bara ville lägga sig ner och dö. Jag säger bara de, nästa gång blir de sittplats !!!

Ett par timmars sömn vart de väl innan det var dax att kliva upp för den efterlängtade hotellfrukosten=) & som vanligt finns det ju massor av allt och jag ska självklart ha lite av de mesta. Sen sitter man där, proppmätt så man inte ens orkar ta sig upp på rummet igen.

Bilresan hem var helt ok, jag slapp ju köra så jag låg mest i baksätet och sov. Men tro inte att man är mer utvilad för de, är fortfarande helt slut i kroppen och plussar man ihop de med mitt vanliga trötta jag på morgonen så är jag nog levande död idag.Inte blir de lugn och ro idag för de, har miljoner saker som måste bli klara !!
Kanske dax att sätta lite fart då ?!!!?

Ullevi imorgon

2009-06-20 - 18:51:20

Då var midsommarfirandet över och imorgon bär det av mot Göteborg!

Ullevi, AC/DC, en och annan öl blir de nog oxå =) Å självklart den efterlängtade hotellfrukosten på måndag morgon !! Försovning är inte ett alternativ !!!!Så då vet ni vart jag håller hus i morgon, tillbaka på måndag igen och då börjar nedräkningen till nästa grej.... PEACE AND LOVE offcourse !!Min blonda sida

2009-06-17 - 21:36:06


Idag tog jag mig i kragen och begav mig iväg för att inhandla gräsfrö så de blir lite grönt här hemma snart. När Fredde kom hem skulle vi bara åka ner en snabbis och handla lite virke, de var då jag upptäckte att plånboken var borta !!!

Vände upp och ner på hela huset, rotade igenom hela bilen FLERA gånger. Paniken började smyga sig på,  jag slängde mig i bilen och åkte tillbaka till Bergslagsodlingar för att kolla om jag lagt ifrån mig den där. Hade ett svagt minne av att jag la upp plånboken på biltaket innan jag slängde in barnet och frösäcken i bilen, så jag smög fram på vägen för att kolla om den åkt av nånstans.

Utan lycka återvände jag hem, kände klumpen i magen och tänkte för mig själv va skönt det skulle vara om jag bara gjort en dum grej och lagt plånboken i kylskåpet eller nåt som den vimsiga mamman jag är ibland =)

Bara att leta reda på papperen så jag kan spärra korten då, öppnar skåpet där räkningarna ligger och vad tror du jag hittar ..... PLÅNBOKEN !!

Så idag har jag verkligen visat min blonda sida .....Om jag kunde lära mig att vara TYST !!

2009-06-16 - 08:45:59
Va fan kan inte saker bara fungera.....

Medans vi höll på med markstenen igår kom en tanke upp i mitt huvud och jag sa till Fredde, - Undra när det ska krångla nånting igen då, nu när det faktiskt har börjat kännas som det kommer ordna till sig med allt.

1 timme senare blir datorn SVART !!!!!!

Jag och min stora trut ...

Försöka kan man ju ..

2009-06-15 - 18:12:16

De bästa som våran lilla trollunge vet är att sitta i bilarna och leka. Dra och trycka på precis allt som går, och även denna dag har vi spenderat en stund i bilen ("Lekbilen" för den som undrar är våran lilla andra bil, vägrar släppa in honom i min pärla)

Allt blinkar och låter, jag försöker lite diskret stänga av varningsblinkers, stereo, vindrutetorkare m.m. medans Elias står med huvudet ut genom fönstret och ropar åt Fredde.

.... Det gick ju sådär ....

Elias drar snabbt in huvudet i bilen igen och stirrar på mig, - Mamma, inte stänga av blinket heller jö !!!

Jaja, de va ju värt ett försök iaf, sen nattade vi och låste bilen innan det var dax för lilleman att sova för natten.Nä om man skulle bege sig ut igen och hjälpa till med plattgången då!!


Vi trotsar regnet

2009-06-13 - 22:46:58

Vi satte på oss regnkläder och trotsade vädret idag! Finns ingen tid att sitta inne och vänta på sol och värme, det finns alldeles för mycket att göra här hemma.

Fredde och Elias hade iaf skydd av regnkläder medans jag vart dränkt av regnet. Håller mig ju helst inne när de regnar och är dåligt väder så några regnkläder äger ja inte, kanske dax att införskaffa sig de nu då!!

Plattgången är iaf påbörjad nu och i morgon fortsätter arbetet här hemma och jag antar att vi kommer stå här ute som två envisa idioter som ska vara ute och arbeta fast de vräker ner regn!


Ed Hardy

2009-06-12 - 12:32:37


Grått och trist så jag passar på att kika omkring lite i butikerna på nätet ! Självklart fastnade jag bland Ed hardy grejerna men prislappen på dom här grejerna skulle nog få Fredde mindre glad.En och annan partyklänning måste man ju ha oxå, även om sommaren aldrig tycks komma med sol och värme så lockar det iaf med sommarkläderna.
Kikar mest runt just nu men till kvällen ska jag nog beställa nån av klänningarna iaf, Förslag på vilken kanske ???? Eller kanske nån som vet ett bra sida där man hittar snygga klänningar ?!?!??

Dom andra grejerna får ja nog drömma om ett tag till ....
Morgonmys

2009-06-12 - 10:00:18


Försöker vakna till liv medans jag sitter i soffan med Elias i knät och tittar på tecknat. Efter en stund har Elias tröttnat och sprungit iväg nån annanstans och jag kommer på mig själv med att fortfarande sitta och titta det ena barnprogrammet efter de andra =)

Som sagt, inte riktigt vaken än ...


Inget jobb - Ingen värdighet

2009-06-11 - 13:17:57
Puh, känns som luften har gått ur mig! Nu har jag fått lugna ner mig lite och efter mitt samtal med chefen på arbetsförmedlingen i morse så insåg jag att jag står totalt maktlös och det är bara att acceptera eller säga hejdå till stämplingspengar.

Jag tänker inte jobba 8 timmar om dagen, ha Elias på dagis fulla dagar som kommer kosta mig det dubbla MINST. Utan att få nån anna ersättning än den jag har nu, så nu blir jag föräldrarledig igen. Har sån tur att jag faktiskt har föräldrardagar kvar och tanken är då att jag ska ta ut en del av dom under sommaren så har jag lite längre tid på mig att försäka få tag på ett jobb.

Är det nu så att jag inte lyckas så får jag väl ta de här med arbetsförmedlingen igen i höst, och till nästa år se till att rösta bort den regeringen vi har idag !!!!

Även om jag antar att bestämmelserna är såhär så är jag iaf fruktansvärt förvånad över bemötandet jag har fått från personalen på arbetsförmedlingen. Jag har nog aldrig blivit så illa bemött, ingen ville lyssna på mig, ingen ville försöka hjälpa mig det enda jag fått till svar på ALLA mina frågor var bara att det fanns ingenting att diskutera och tillslut verkade de som dom inte ens ville lyssna utan bara avslutade samtalet.

Där satt jag med telefonluren i handen och tårarna rinnandes nerför mina kinder, kände mig bara så jävla nertryckt och värdelös.


Är de min tur snart ????

2009-06-10 - 22:39:57


Klockan ringer alldeles för tidigt på morgonen, dax att ta sig upp och påbörja dagen. Gissa om jag vore lycklig om jag ändå fick chansen att släpa mig upp på morgonen för att ta mig till jobbet, få min lön i slutet av varje månad och vara värd nånting.

För om man inte har ett jobb i de här samhället så ska man tydligen kunna sparkas omkring på hur som helst !!


Är det såhär det ska vara ????

2009-06-10 - 19:54:00

Energin försvann totalt ifrån mig efter ett telefonsamtal jag fick idag, i skrivande stund känner jag mig bara helt utmattad och tom i huvudet.

Det ringer, jag svarar och i andra änden sitter nån jävel från arbetsförmedlingen!

- Jag ville bara informera att du har blivit utsatt på en praktikplats som kommer att starta efter midsommar och fortlöpa under 6 månader.

- Öööh, har jag alltså inget annat val ???

- Nej, tyvärr

Så att jag ska tydligen börja på en praktikplats, där jag kommer att jobba 8 timmar om dagen i 6 månader med SAMMA ersättning jag har nu och mina stämplingsdagar kommer fortfarande att gå åt för varje dag eftersom jag fortfarande ska vara tillgänglig på arbetsmarknaden.


Jag kommer alltså att få ha Elias på dagis 8 timmar om dagen varenda dag, vilket kommer att kosta mig en hel del extra eftersom det blir en fler timmar än han går just nu. När jag ifrågasätter detta till min handläggare får jag till svar...

- Ja men det du betalar på dagis är ju uträknat på din inkomst och den kommer ju inte att förändras så då kommer du väl inte få betala nå mer.

MEN SNÄLLA, vad är det för fel när man inte kopplar längre än så ??? Han kommer ju vara på dagis FLER timmar i veckan, visst fan kostar de mer !!!!!!

Fick iaf Nr till högsta chefen i Ludvika som kommer få ett mycket ilsket samtal i morgon!! 

Tänker  jag börja på min praktik ???? I helvete heller att ja tänker betala för att jobba, för att det är så det kommer bli i slutändan !!


Bunkrar upp med kläder

2009-06-09 - 19:19:54

Sandlådan är på plats, en sak mindre på listan att göra. Den här veckan kommer markstenen, vilket betyder att vi HELST skulle börja med plattgången. Ramen till garagetplattan bör göras klar och verandan har sitt pyssel de oxå, känns inte alls som vi har HUR MYCKET SOM HELST å göra !!

Ahja, nog om de ....

Ikväll ska jag plocka ihop MASSOR av extrakläder åt Elias som han ska ha på dagis nu. Han har ju sällan eller aldrig blöja på sig här hemma nu, så nu ska han även prova på att vara utan blöja på dagis =) Få se hur de kommer gå då, nu har han ju bara 3 veckor kvar sen är det sommarlov för hans del i 2 månader. Till hösten hoppas jag iaf att han ska slippa blöja helt, eller ja iaf dagtid.

Nä, dax att fortsätta med arbetet ute då ....

Vill INTE samarbeta med Mamma

2009-06-08 - 20:48:23


I morse hade jag absolut ingen energi alls,. Jag och Elias satt å tittade lite på film och myste i soffan innan det var dax att tänka på maten för idag. Mina planer efter de var inte stora, satt mig framför datorn men där tog de stopp, INGET INTERNET !!!

Fredde hade bestämt sig för att byta bredbandsbolag, IGEN och nu var de tydligen dax för det gamla bolaget att stänga av oss. Nya modemet låg på hyllan i hallen och ja tänkte inte ens försöka ge mig in på de där !

Så vi gick ner på nedervåningen och Elias hjälpte gladeligen till och rensa lite här och var, även mitt lilla " mini rum" som ska göras om har vi börjat rensa ur nu =) Så de vart en hel del gjort idag iaf fast planen var att ha en riktig slödag.Läggningen var inte de roligaste vill ja lova! Elias ville inte alls samarbeta med mig idag och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har burit tillbaka honom till sängen. Han står och smyger vid dörren en stund, sen sätter han fart ut ur rummet och jag kastar mig upp ur soffan för att försöka hinna få tag i honom.

Elias skrattar och har jättekul, medans JAG har MINDRE skoj vill ja påpeka !PS: Internet funkar igen, HA ja tog tag i saken och gav de ett försök! Inga problem de där heller ;)


Marilyn Manson

2009-06-07 - 19:58:51


 

Krångligt de vart då ..

2009-06-07 - 18:34:49

Snart dax för Elias att sova, men han sitter uppe med oss just nu och de verkar som magen krånglar för honom. Tidigare idag vek han oxå ihop sig och klagade på att magen gjorde ont, å det är INTE för mycket fikabröd från tidigare idag som är orsaken för Elias åt inte ens upp EN kaka.

Inget jag oroar mig alltför mycket över eftersom han är pigg och glad annars, det kommer korta stunder då han gnäller över magen men jag har honom under uppsikt iaf.

Tack Cissi och Emil för en toppendag idag och för att ni tänkte på mig när valde gudmor åt Alva ! Stolt som sjutton är ja iaf ;)Bästa Cissi & SÖTASTE Alva !!

Kika in hos
Cissi och kolla på bilderna från dopet ...Min Snygging som inte var stilla EN sekund idag =)

Krama lite på Elias innan det är dax att lägga honom för kvällen, håller tummarna att inte magen krånglar nå mer på honom nu.

Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin