Nytt år, nya tag

2008-12-31 - 11:30:12
Sista dagen på de här året ....

Nu början, nya tag !! Eller ja det är väl vad man säger iaf, nyårslöften man ger som oftast bryts innan januari månad är slut. Eller ja, visst finns det sånna som klarar av att hålla sina löften oxå.

Självklart har även jag bestämt mig för att förändra saker och skapat nya mål under 2009, men jag avlägger inte detta som ett nyårslöfte utan hoppas bara på det bästa och ger mig fan på att jag ska klara av att genomföra mina planer och försöka uppnå mina mål.



Det bästa med ett nytt år är väl iaf en TOM, NY almanacka =) Finns de nå bättre än en helt ny almanacka som ännu inte klottrats sönder med saker att göra och komma i håg. Den är som mitt extra minne, ALLT skrivs upp där. Man kan säga att det är både som mitt minne och min dagbok. Den är personlig och innehåller det mesta i mitt liv faktiskt.

Haha, de var visst jag som hamnade bakom trummorna =)

2008-12-30 - 21:17:18
Japp, idag har jag varit till Falun och hämtat det efterlängtade paketet =) Å det var inte bara jag som var ute på shopping idag, NEJ då,  halva falun var nog oxå ute för parkeringsplats de fanns de inte nånstans i närheten av stan. Efter att jag cirkulerat ett tag hittade jag på en plats vid folkets hus, närmare än så kom jag inte.

Hittade väl på affären, fick min låda och nu skulle den ju bara bäras tillbaka till bilen, bara de att lådan var ju ungefär lika stor som mig !!! De gjorde ju inte saken lättare, en STOR tung jävla låda kom gående och nånstans där bakom kunde man skymta en liten blond sak, dvs MIG !!



Tillslut fick jag in allt i bilen och med stelfrusna fingrar begav jag mig tillbaka på stan en vända, kan ju inte åka ända till Falun BARA för att hämta de där, NÅNTING nytt tyckte ja nog att ja hade förtjänat =) Å så blev de !!

Iaf så trodde jag att jag skulle få spendera kvällen ensam i soffan medans Fredde satt här nere och spelade, så blev de ju inte riktigt =)

Tänkte bara att ja skulle prova sen vart jag sittandes, så här har vi suttit i några timmar nu sen Elias somnade. Ingenting trasigt än men vid ett flertal gånger har jag velat kasta trumpinnarna in i tv:n, slängt gitarren i golvet och även Fredde har fått höra ett och annat när allt gått fel.... Jag är väl har lite humör när jag spelar =)


Men nu orkar ja inte mer, magen kurrar och mitt huvud bhöver nog vila lite =)


Många mil har de blivit ...

2008-12-29 - 21:30:30
Vilket jävla åkande de har varit på mig dom senaste dagarna.

I går var jag till Borlänge med hela familjen och shoppade lite efter lång övertalning från min sambo. Kunde ju inte köpa hans födelsedagspresent då eftersom han var med och det är inget diskret paket vill ja lova.

Idag åkte jag in till stan för att köpa presenten, men åkte på en NIT......  SLUTSÅLT !! Slängde mig i bilen och drog i väg till Borlänge, även där var det slutsålt precis överallt. Nu började jag bli smått VANSINNIG !!!

Fick iaf reda på att det finns på EN affär uppe i FALUN som fortfarande har några stycken kvar, men den affären hade ju SJÄLVKLAR stängt för dagen. Så i morgon bär det av till Falun för att plocka upp mitt paket =) Självklart kommer jag ringa och be dom lägga undan ett åt mig innan jag sätter mig och åker alla dessa mil.

För att inte Fredde skulle tro att jag blivit helt tokig som sitter och åker fram och tillbaka nu så har jag pratat med honom och berättat vad han får, det blir en förskottspresent =)

Vad har jag åkt land och rike för att få tag på ???





PS. Hade beställt och planerat annat från första början men efter ett evigt tjatande här hemma vart ja lite vrång och avbeställde allt .....

Tar en paus från resekatalogerna

2008-12-28 - 19:42:25

Lät mig övertalas till e shoppingdag idag! Låter kanske konstigt att JAG skulle behöva övertalning men mitt i mellandagsrean vill jag inte vara egentligen, ändå åkte jag !!

Hittade inte mycket de vart lite kläder till Elias och Fredde köpte spel så nu ser jag inte honom nå mer under kvällen. Så kvällen spenderar jag med att bläddra i resekataloger och kika runt lite på internet. Vill inget annat än åka bort ett tag nu men alla ställen jg hittat ligger ju så långt bort och Elias på ett plan i 8-10 timmar de vet ja inte riktigt om de skulle funka. Får leta vidare få se om jag hittar nåt bra ställe nånstans.

-NÅN som har nå förslag på BRA semesterplatser ????????

Satt och kikade på gamla festkort och vart lite sugen på att gå ut ett gäng tjejer igen, men alla verkar ha sitt och att pussla ihop så alla kan verkar vara lättare sagt än gjort !!! Tänker på första tjejfesten vi hade hemma hos Frida =) Jisses va roligt vi hade då !! Jaja, jag väntar väl, nångång ska vi väl få ihop de, eller ????????

Nej, åter till resekatalogerna =)


Där mina tankar är ...

2008-12-25 - 19:14:06
Fick en plötslig längtan tillbaka till NEW YORK !!



Det är faktiskt där mina tankar hamnar om det blir för mycket runt omkring. Kommer ihåg när vi bokade resan och Fredde sa till mig.... 
    
- Jag LOVAR att du kommer förälska dig i den staden och sen kommer du vilja åka tillbaka gång på gång igen =)

Äh, tänkte ja, visst kan det vara så att jag gillar stan men samtidigt är ju jag lite så att jag vill alltid se NYA platser. Fredde hade rätt !! Den stan har ALLT !! Bara att gå omkring i staden är en upplevelse, människor som är enormt mycket trevligare än vad man är van med här hemma i Sverige, även lugnet finns bakom hörnet. 


    

Vad vill jag nu ??? Tillbaka till NEW YORK !!!
  

Juldagen lider mot sitt slut

2008-12-25 - 18:40:39

Juldagskvällen, dom flesta är nog i ett rus nånstans bland massvis av folk just nu. Själv sitter jag hemma i soffan och funderade allvarligt på att städa bort julen. Men juldagen kanske är lite väl tidigt ??!!? Ja vet inte !! Men till helgen kan jag garantera att varenda tomte är bortplockad.

I morgon är det sista dagen på julhelgen och gissa om jag saknar vardagen !! En vanlig grå måndag skulle inte vara helt fel. Nu menar jag ju inte att julen har varit hemsk på några vis, det har varit riktigt bra faktiskt, Elias fick träffa tomten, men var en aning reserverad. Bara tomten höll sig på lagomt avstånd så gick de bra =) Men efter firande i tre dagar så ska det bli skönt att få återgå till vardagen.



Nån som är sugen =)



Tyvärr så kommer ju inte jag få återgå till min vardag jag levt dom senaste månaderna =( Nej, jag har ju jobbat min sista dag så nu är det bara att bege sig ut på jobbjakt efter nyår. Vad ska jag fylla mina dagar med nu då, när Elias är på dagis ??!! TRÄNING !!  Dags att ta tag i skavankerna som julmaten och hösten har åstakommit =) Å kanske återfå lite ny energi för den delen.


Då var dagen här...

2008-12-24 - 08:22:48

Då var dagen här då, JULAFTON !!
Sitter uppe och väntar på att resten av min familj ska vakna !!!

GOD JUL iaf till alla er där ute, hoppas ni får en LUGN julhelg !!




Passar på att tacka ALLA för julkorten som har kommit till oss !! Massor av superfina tomtebarn =)Väntar fortfarande på ETT, men jag blev visst bortglömd där =) haha, lite skuldkänslor ska du ha !!



GOD JUL & PÅ ÅTERSEENDE OM NÅGRA DAR !!!

Andra natten

2008-12-23 - 07:31:56
I går bökade jag in en filt längst med ena kanten på madrassen och slängde även dit ett extra täcke som låg efter kanten som en liten mur =) Elias somnade på några minuter, eftersom han varit ute på äventyr med sin far blev läggningen något senare i går.

Natten har gått bra, han vaknade en gång och var jätteledsen (tror han drömde något), men somnade snart om igen bara jag hittat på nappen och NIIIIII NEN igen =)

( NIIIIIIINEN = En vit gosekanin som han haft sen han var två veckor)

Å gissa vem som ska ut på stan idag då??!!!

Självklart glömde jag en del i går så en vända på stan blir det idag oxå, mest smått som ska handlas men köerna är ju lika långa för de !! VARFÖR är jag alltid ute i sista stund??? Varenda år tänker jag att ja ska göra allt klart i tid, men trots de springer jag runt som en yr höna in i sista stund.

Trötta efter dagens shopping:

2008-12-22 - 17:13:28

MMS

Trötta efter dagens shopping:-)


DUNS !!

2008-12-22 - 09:32:58

Vaknade inatt av en duns i golvet och en ledsen Elias. Våran lilleman bökar som en galning när han sover, sparkar runt och förflyttar sig hela tiden. Stödbrädan på sängen räcker ju inte efter hela sidan så han hittade väl sin lilla öppning i natt och ramlade ner i golvet, spenderade natten i våran säng efter de.

Nu grubblar jag lite på vad jag ska göra för att lösa problemet ! FÖRSLAG ????


Läggdax i NY säng

2008-12-21 - 20:29:16

Som jag skrivit förut har vi ju köpt en ny säng till Elias. Dax att lämna spjälsängen och inta den nya alltså =)

Nu ikväll testade vi för första gången, Fredde fick äran att börja =) Dom kikade lite i en bok och Elias bladdrade på en stund innan jag kom in för att säga godnatt och stoppa om honom. Bökade upp täcket lite så inte sängen skulle kännas så stor sen gick vi ut. Ca 10 minuter låg han och pratade om allt och ingenting där inne sen vart de tyst och lilleman hade somnat !!


Det var läggningen, nu återstår att se hur natten blir och om kommande läggningar går lika smidigt. Känns iaf så jävla skönt att det gick så pass bra ikväll. Nu hoppas vi bara på att det ska gå lika bra i fortsättningen !! Man vet aldrig med dom små =)


SACCOSÄCK !!

2008-12-21 - 11:06:05
Bloggar från vardagsrumsgolvet.....

Har satt ner mig i Elias saccosäck med datorn i knät. Här ligger man ju hur bekvämt som helst om det inte vore för att säcken är lite liten för mig men de funkar ju.

Så eftersom jag nu har kommit på hur ENORMT skönt det skulle vara att ha en STOOOR säck som passar min storlek, så måste jag ju bara ha en. Kikade runt lite på internet och hittade den här ....

-Sen kommer frågan, Vilken FÄRG ????
 



SVART ???


VITT, är ju alltid snyggt men hur skitigt blir inte de då ??

MÖRKGRÅ ??

BRUN ???

BEHOV av hjälp, VAD TYCKER NI ???

Youtube

2008-12-21 - 07:41:16

Kunde inte göra annat än skratta åt denna människa som hade fått i sig LIIIIITE för mycket av de goda =) Haha Underbara människa =) Man lär av sina äventyr !!

Jag har alltid funderat på vad bra det skulle vara om man kunde skapa en spellista på youtube. Så man slipper sitta och byta efter varje låt. DE GÅR FAKTISKT !!! Nu är väl jag en av dom sista att komma på de här, men vafan man kan inte veta allt =) I helgen gick det iaf upp ett ljus, när jag fick höra att det faktiskt GÅR att skapa en spellista. Hade jag tänkt lite längre så kanske jag skulle ha frågat HUR man skapar en sådan oxå, men seg som man är ibland så gjorde jag naturligtvis inte de, så nu ska jag bara komma på HUR man gör !!



Hahaha, underbara människa, fått se delar av DVD:n, Men ja ska ta hem hela och slänga i DVD till kvällen !!

AjAjAj, vill man vara fin får man VERKLIGEN lida pin =)

Funderingar

2008-12-19 - 08:06:21

Även min näsa matchar juldekorationerna nu,  Förkylningen är mycket bättre men det hindrar ju inte nosen från att lysa som ett stoppljus!  Till jul hoppas jag att ingen del av mig lyser i vintermörkret iaf.

Så här sitter man! Även om det finns massor att göra har jag varit så fruktansvärt uttråkad dom senaste dagarna. Jag vill göra nånting annat.

-Så vad hindrar mig då???

Va sägs om FANTASI, EKONOMI och BRIST PÅ TID !!! Har även enormt svårt att bestämma mig för nåt, mina planer vandrar oftast omkring i huvudet bara tills dom sen dör ut och nya små funderingar återuppstår.

Jag KAN verkligen inte planera långsiktigt !

* Funderingarna uppstår

* Får genast för mig att jag har en toppenidé som måste påbörjas GENAST !!

* TJATAR på närstående tills dom ger med sig =) Om jag nu mot förmodan faktiskt inte får som jag vill, surar jag ett bra tag tills dom ger med sig eller tills jag har kommit på nåt nytt jag vill göra.  Jag vet, jag är som en liten barnunge =)

* Om det nu inte händer nånting på en kortare tid framöver, tröttnar jag genast och NYA planer uppstår =)

*Hela processen börjar om igen !!

Å dom här planerna uppstår ju inte EN i månaden utan de kan komma några stycken om dan om jag är riktigt på hugget !!

BORTSKÄMD, JAG ?????


Testar vi nya sängen i helgen =)

2008-12-18 - 21:39:45
Idag fick vi hem stödbrädan till Elias säng, så nu är den ditmonterad och klar =) I helgen provar vi första natten i nya sängen, få se hur det kommer gå ?? Har ju fått höra en hel bra tips så jag lyssnar på dom och testar med lillen om han kommer somna i nya sängen eller om det blir en massa spring bara.

De återstår att se =)

Senaste tiden har det varit en hel del som rört sig i mitt huvud, massor som ska planeras och göras klart innan julen. Fredde är lika less på stressen och allt som ska göras han med, även om han inte gör  nåt =) Jag ordnar med allt och han suckar för att det är ju sååå mycket att göra innan jul. Visst är de så =) ????

(namnlöst)

Lite piggare och bättre från förkylningen iaf, om man bortser från hostattackerna på kvällar och nätter!!

Nästa vecka gör jag mina sista två arbetsdagar sen är det semester nån vecka innan det är dags att börja leta jobb igen. Usch jag hatar att stå skriven hos arbetsförmedlingen, men förhoppningsvis blir jag inte långvarig där.

I morgon blir det julbord för Fredde´s del och jag ska träffa några vänner och bara släppa stressen för några timmar.

Hemligheter

2008-12-18 - 10:58:12


Haha, vad gör man inte för att behålla sina hemligheter =) Eller vad säger du om de vännen ???Även små enkla hemligheter kan vara så viktiga att hålla för sig själv!! Jag har iaf skrattat så jag fått ont i magen idag =)

You secret is safe whit me =)


Jisses

2008-12-18 - 07:50:12
Det finns så mycket KORKADE människor att ibland blir man ju riktigt mörkrädd !!!!!

Bara lite synd om mig ??

2008-12-18 - 07:38:37

Mer död än levande idag! Spenderat hela natten med hemsk hosta, vem kan sova då?? Kände en lättnad i halsen och la precis ner huvudet på kudden, Äntligen skulle jag få sova. Då ringer telefonjäveln brevid mig, dax att gå upp.

Genomförkyld, totalt utan sympati från närstående. HALLÅÅÅÅ, kan ingen tycka lite synd om mig iaf ????

På hemmafronten händer väl inte så mycket, det är mest pyssel inför jul nu eftersom ALLA kommer hem till oss. Tänk va skönt när man fick sätta sig i bilen för att komma till ett hem där allt var serverat och bara få vara. De blir nog bra, jag får en massa hjälp från familjen och de är jag enormt tacksam över.

På begäran från Helena, så har vi faktiskt inte provat stora sängen än! Vi fick hem den nu i veckan, har byggt ihop den men väntar på stödbrädan som kommer idag eller i morgon. Visst har jag mina aningar att det kan bli mycket spring vid läggdax, de blir ju en omställning från att vi bara kunna lägga ner honom sen har han somnat. Ska bli spännande att se hur han reagerar och självklart kommer jag skriva om den resans gång =) Hoppas det går bättre nästa gång ni provar, dom är ju trots allt inte så gamla än, våra småttingar så de hinns ju med !!

PS: Mobilbloggningen suger ju, nu har de slutat fungera igen =(


Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin