Lyxiga förpackningar =)

2010-09-29 - 19:07:10


Startade dagen med halsont, bärbara datorn strejkar & stressen låg på topp för att hinna med allt innan det var dags att bege sig till sjukgymnasten med Kevin. Grattis till mig, här vart de ingen lugn sovmorgon med the voice =)

Älsklingen överraskade mig iaf med den här på morgonen...



Älskar paket som kommer i sånna här förpackningar ;)



Nu är det bara att börja samla berlocker & namnbrickorna skall oxå dit =)
Tack älskling, LOVE YOU!

Sen var vi ju på återbesök med Kevin idag för att kontrollera frakturen på nyckelbenet han fick när han föddes. Armen hänger med bra och skadan är läkt men vi behöver träna upp muskulaturen i nacken på den vänstra sidan då han gärna lägger huvudet åt höger. Det är ingen större grej nu, men huvudet kan ju formas fel om han lägger huvudet åt samma håll hela tiden.

Detta är pga av att han har varit skadad och då inte använt musklerna så därför åker huvudet åt de hållet han har muskler som orkar.

Så stretcha och bygga upp musklerna i nacken ska vi göra, annars är allt bra med lillklimpen =)




Skosamling

2010-09-28 - 08:29:02

Rensade ju som sagt bland barnens kläder som legat uppkastade på vinden! Jag hittade föresten på filtarna jag letat som en idiot efter i flera månader. Upptäckte även att Elias har samlat på sig en hel del skor =)



Ungen har ju större samling skor än vad jag har...Nästan ;) 23 par skor har jag hittat än så länge, det dök nämöligen upp skor här och där när jag rensade och jag har mina aningar att det kan ligga fler i min garderob. Upptäckte oxå att fler av dom är OANVÄNDA!

Idag fortsätter rensningen, undra vad som dyker upp idag då!


Smitta på dagis

2010-09-27 - 08:30:32

Blev inge dagis idag heller för Elias =( Men jag har honom hellre hemma medans magsjukan härjar där. I morgon ska han dock dit en stund eftersom fotografen kommer och det vill jag ju att han ska vara med på, sen får vi ta det dag för dag och se hur det fortsätter.

Så fruktansvärt tråkigt, att när det väl drar igång en smitta så tar det ju EVIGHETER innan det ger sig och det ena avlöser ju det andra nu på hösten. 

Men vad ska man göra åt den saken då?? Bland barnen sprids ju smittan snabbare än någonsin och många sjukdomar smittar ju innan man ens märker av dom. Jag kommer iaf ställa fram handspriten och försöka skydda oss så mycket de går...

Rensar och sorterar

2010-09-26 - 17:11:20

Har gått igenom och sorterat bland korten som legat på köksbordet och väntat på mig ett tag nu ;) Har fått för mig att jag ska rensa och sortera lite här och där bland mina kaosområden här hemma.

Det ska ordnas på vinden bland kartonger, påsar och leksaker, allt ligger helt osorterat där uppe. I en kartong kan det tex. ligga barnkläder i olika storlekar, blandat med leksaker och skor. Hittar absolut ingenting där uppe längre! Så i morgon bär det av in till stan för att köpa hem stora lådor att förvara allt som ska vara kvar, resten åker ut!

Hittade på dom här bilderna på Elias från modevisningen vi var med på förra vintern!

    

Gissa om jag var stolt då när min älskling trippade ut bland alla människor med ett leende =) Trodde faktiskt inte att de skulle gå till en början men han hade jätteroligt med alla andra barnen.

    

Hehe, min frisyr tog en hel dag att få klar, med två stycken som tog varsin sida och det såg precis likadant ut dagen efter oxå ;)

Söndag, trist väder och en sjuk sambo hemma

2010-09-26 - 10:51:31


Egentligen har jag inte nåt roligt att blogga om eftersom vi varit sjuka en efter en hela familjen under veckan och höjdpunkten när vi får komma utanför dörren är i princip när vi varit till affären.

Men idag tänkte jag ta med mig mina pojkar (dock inte den sovande sjuklingen) och gå ner till sjön när Pappa/Morfar ska ta upp båten. Kanske inte den häftigaste upplevelsen för en annan, men Elias ser fram emot detta med förtjusning =)



Tur att jag har mina hjärtan som lyser upp sånna här trista dagar...


På önskelistan

2010-09-23 - 21:01:38

Kikat runt lite efter nåt att sätta upp min önskelista =) Har länge kikat på namnbrickor med barnens namn på men de har aldrig blivit av. Vill ha brickorna i ÄKTA silver då jag har mitt halsband på mig jämt och vill inte ha missfärgade brickor efter några dagar...

Så om du läser de här nu älskling så vet du ;)


http://www.alskadebarn.se/

Har tittat lite på julklappar åt barnen oxå! Varje år tänker jag alltid på att ja ska börja köpa klapparna i tid, men det slutar såklart med att ja springer runt bland alla andra i december iaf. Men nu SKA jag börja i tid!

Till Kevin ska jag iaf beställa en sån här...



Elias älskade ju sitt bollhav när han var liten men då hade vi en vanlig bassäng jag fyllt med bollar, den tog mest plats och var ivägen. Den här är fylld med bollar och utrustad med dragkedja! Bara att dra ihop så är de ett stort mjukisdjur istället, bara att lägga undan om man vill.

Till Elias finns det desto mer att välja mellan men har inte bestämt mig än.






Elias kommenterar...

2010-09-22 - 18:28:13
 
Sitter och tittar på kort med Elias, han fastnar bland bilderna på magen från senaste graviditeten...

-Mamma, ligger Kevin i din mage här??

-Ja ser du va magen va stor :)
 
-Mmm, då var du JÄTTETJOCK!


Han klappar mig försiktigt på magen och säger..

-Nu är din mage bara liiite tjock Mamma, (säger han med ett stort leende)

Ja, av barn får man väl alltid höra sanningen :)


Sluta med nattamningen??

2010-09-22 - 09:10:27

Tänker inte dra hela historian om våran sömnlösa natt, timmar vi varit vakna och vem som gjort vad men ja kan säga såhär mycket att idag skulle jag vilja ligga kvar under täcket och inte visa mig för omvärlden alls! (Älskling, kom hem och ta dina barn...)

Som om de inte vore nog så har förkylningen bitit sig fast i oss allihopa här hemma! Fler instängda dagar och rastlöshet...

Nä nu ska jag inte sitta här och vara bitter! Vi var ju ner till BVC igår för att väga och mäta minstingen, och han växer då så de knakar =) Fick dock höra att han egentligen inte behöver äta på nätterna utan jag kunde prova ge nappen istället. De va ju lättare sagt än gjort! Snart 4 veckor gammal och med en vilja utan dess like, ni kan ju gissa hur de gick!

Elias var ju oxå en stor bebis så kan klarade sig utan mat lite längre, men han var närmare 2 månader när vi tog bort maten på natten, men det känns som de är aningen tidigt att göra de med Kevin nu, eller????

Vikt: 5515 g
Längd: 56,5 cm

Visst är han högt upp på kurvan men han startade på 4560 g oxå. Det går mellan 3,5 - 5 timmar innan det är dax för mat igen, är det för tidigt att ge efter 3,5 timme??



Ahja, visst kan jag försöka skjuta lite extra på de så gott de går men det är ju en mycket bestämt pojk =)


Inge mer dagis

2010-09-21 - 20:36:53


De blir då inge mer dagis för Elias den här veckan! När jag hämtade honom idag satt den fruktade lappen uppe på dörren, MAGSJUKA! Vill ha Elias frisk nu och då vi har en liten bebis hemma oxå så var det absolut inga tvivel om att han skulle vara hemma resten av veckan, MINST!!

Vet inte riktigt vad vi ska göra den här veckan dock. Vädret är väl mindre trevligt men att sitta inne går inte, då kommer vi klättra på väggarna allihopa här hemma.





Har iaf sysselsatt mig ikväll med att beställa hem bilder att fylla mina ramar med. Dom senaste dagarna har jag försökt ta lite kort på pojkarna, men de är inte de lättaste då den ena bara vill busa och den andra spenderar större delen av dagarna med att sova.

         

Har förresten hittat en stor ram nu som ska målas och sen ska jag försöka få ett kort på båda pojkarna tillsammans som jag ska ha i den. Fast de får bli när Kevin är lite stadigare, just nu sjunker han bara ihop i famnen på Elias =)



Förnya garderoben kanske ??

2010-09-20 - 09:13:25

Gick in i min garderob igår och konstaterade att jag behöver verkligen en hel del nytt! Mycket som hänger där känns bara tråkigt och gammalt. Jag har verkligen inte shoppat på evigheter och det märks när jag nu kommer ut bland affärerna igen.

Upptäcker MASSOR av nya affärer som öppnat som jag inte ens varit in i tidigare. Gick en vända över vår lilla stad förra veckan och även där upptäckte massa nytt jag inte vetat om för att man suttit isolerad här ute i skogen. Jag kommer ju vara som ett barn på julafton när jag slutat amma och får åka iväg på en heldag UTAN barn och bara skämma bort mig själv ;) 
 
Men en stund till får de nog vänta! Har några kilo kvar innan jag vill börja köpa på mig massa nytt...

Brrr...

2010-09-20 - 08:07:32

4 grader var det ute i morse när Fredde åkte till jobbet, och vi hade visst glömt ställa upp värmen inne oxå så det var inte mer än 18 grader när jag kom upp mer barnen, Brrr! Eldar för fullt i kaminen nu så snart har vi de nog varmt och mysigt igen ;)

Har både två hemma idag iaf eftersom Elias hostar och snorar fortfarande. Kevin har inte blivit bättre utan hostar och snorar lika mycket han oxå =(



Ahja, med dimman som lagt sig här utanför så kan vi lika gärna sitta inne och mysa istället.


Snart över...

2010-09-19 - 19:42:20

Sjuklingen från igår har det varit full fart på hela dagen! Snorar fortfarande så de blir inge dagis i morgon, men annars tror ja nog att den förkylningen inte vart så mycket värre för honom. Har dock en liten bebis som är supertäppt i näsan istället =(

Ahja, håller tummarna att det ger sig lika snabbt som de kom...

Ingen kan väl iaf ha missat VALET idag?!! Tv, tidningar, bloggar, överallt har det handlat om detta och det ska bli så skönt när det är över så kanske vi kan få läsa om nåt annat istället =) 

Eftersom jag varit rätt ointresserad och haft fullt upp med annat den senaste tiden så behövde ja lite hjälp! Så ja slängde mig på telefonen i morse och ringde upp min älskade vän, Cissi (hon brukar ha mycket bättre koll på sånt här) som uppdaterade mig lite, så efter de visste ja precis vart jag skulle lägga min röst. Nu återstår att se om det blir nån ändring på Sverige dom kommande åren...

Va skulle jag göra utan dig gumman =)

Utslagna

2010-09-18 - 16:42:47




Nu sover dom i varsin del av soffan =)
Jag passar på att slå mig ner däremellan oxå, innan dom vaknar igen...


Valet 2010

2010-09-18 - 16:24:14

Jag har verkligen varit alldeles för lat! Har inte engagerat mig nånting i frågorna kring valet, det handlar ju faktiskt om framtiden och hur samhället ska se ut fyra år framöver men har de motiverat mig.. nej!





I morgon är det dax och nu har jag börjat få smått panik över vad man faktiskt ska rösta på. Ska jag vara helt ärlig finns inget parti som jag stöder fullt ut, men så är det väl kanske för dom flesta. Önskar bara att jag visste mer..

Har läst LITE dom sista dagarna, vad andra har skrivit om olika partier men är fortfarande osäker. EN sak vet jag iaf, jag vill inte ha de som vi haft dom senaste fyra åren så moderaterna är innte ett alternativ. Det finns ju information i massor om allt de här men ORKA läsa och gå igenom allt. Önskar att det fanns ett lättare sätt att ta reda på i det stora hela vad partierna står för!

Nån som har nåt bra argument för vilka som ska få styra Sverige dom kommande fyra åren???

Sjuklingen

2010-09-18 - 15:57:15

Idag hade vi tänkt gå på marknaden, åkt karusell och handla med oss lite godis hem, men så vart de inte! Elias vaknade i natt och var jätteledsen, han klagade över att han hade ont i magen och halsen men somnade om ganska snabbt endå.

Nu ligger han nerbäddad i soffan och snorar för fullt, det rinner ur ögonen och han nyser konstant!
Ingen feber än så länge men vi får väl se hur lång tid de tar. Så jag lämnade Fredde hemma med pojkarna och åkte in till affären...

Hade ju lovat Elias att åka karusell ovh få godis idag och när han nu inte fick gå på marknaden så får man försöka hitta på nåt annat. Fyllde på här hemma med godsaker och flytande föda, så blir de mys i soffan istället.

Godsaker ska man ha när man är sjuk ;)

Magkatarr...

2010-09-17 - 19:21:40

Då var graviditeten över och då kommer magkatarren som ett brev på posten! Varje dag den senaste veckan har smärtan i magen funnits där. Under båda graviditeterna har jag inte haft krångel med magen alls, men så fort det är över är den tillbaks alltså!

Finns inte så mycket jag kan göra åt de eftersom det inte är nåt speciellt som utlöser det. Medicin har jag inte ätit mer än mildare varianter då jag haft ont, men som sällan hjälper iaf. Ahja, bara att härda ut, de borde väl lugna ner sig snart hoppas ja.

Nu blir det fredagsmys med mina hjärtan....



Promenix

2010-09-16 - 20:36:30


Vi chansade idag och begav oss ut i höstvädret medans det var uppehåll. Riktigt skönt att komma ut en stund men kroppen sa ifrån där mot slutet, kanske får nöja mig med lite kortare vändor nu ett tag innan man är återställd ordentligt. 


 
Påväg hemåt, innan vi skulle ta oss upp för den hemska alldeles för långa backen upp till våran väg så börjar det självklart regna oxå. Det har nog aldrig gått så snabbt för oss att ta oss uppför backen och hem, någonsin =)



Hade inte varit helt fel och legat i vagnen, skyddad från regn och kyla just då...


Hösten

2010-09-14 - 16:26:50

Kevin sover och Elias sitter här brevid och kollar på film! Med sånt busväder som de är ute idag kan man inte göra så mycket annat.

Men trots vädret så älskar jag hösten! Fram med blockljusen, bära in ved till kaminen & mysbelysning i fönstren. Varma sockor, myskläder och filtar =) Höstkvällarna när man får vara inne och mysa med sina hjärtan är inte helt fel.

Att vara ute i busvädret är väl kanske inte så skoj, men allt kan ju inte vara bra heller ;)

     

Men kan man inte vara ute och leka så kan man ju alltid mysa lite med brorsan...

Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin