Dutti Iiias ...

2009-03-31 - 19:11:31
    

Visst har jag fått mig en liten hjälpreda i tvättstugan =) Elias ska alltid med ner och hjälpa till med tvätten. Tänk om alla i det här hushållet var så hjälpsamma med dom sysslorna ;)

    

Men visst ser det något kul ut när han stoppar in dom första plaggen som ska allra längst in och nästan hela Elias försvinner in i maskinen =) men han fixar det själv iaf.

Sen när allt är klart och maskinen är igång så tittar han på mig, ler och säger - Dutti Liias

Haha, då är de NÄSTAN så man glömmer bort vilken trotsig liten vilde vi har =)

En förkyld sambo var inte med i planeringen

2009-03-31 - 15:27:27
Min förkylning verkar inte blivit nå mer än lite snuvig på morgonen, ÄN SÅ LÄNGE iaf. Drog i väg till stan i morse, gjorde mina ärenden och kände mig riktigt pigg faktiskt. Vid lunch mötte jag upp min sambo som såg ut som han skulle falla ihop på marken vilken sekund som helst, en sjuk karl är en fruktansvärt hjälpslös människa,  så nu ligger han nerbäddad i soffan och kurerar sig.

Tur att EN av oss orkar med vardagen iaf, hoppas verkligen att han känner sig bättre i morgon för en sjuk sambo har jag verkligen inte tid med den här veckan.

När sjuklingen var nerbäddad åkte jag till dagis för att hämta upp Elias. En lerig men glad kille kom springandes mot mig på gården där =) Han hade tydligen ramlat i en lerpöl så han var lerig från topp till tå. Behöver kanske inte poängtera att kläderna åkte av där på parkeringen innan jag satt honom i bilen, sen var Elias väldigt noga med att vi skulle stoppa kläderna i tvättmaskinen på en gång, han är en riktig hjälpreda min lilleman =)



Förresten, är det någon som är ute efter ett spisskydd med skydd för både plattorna och knapparna så har jag ett liggande i kartong som aldrig har varit uppsatt.


Nä, undra om man skulle börja med maten kanske .....

Har inte tid med förkylning nu ..

2009-03-31 - 08:13:50
Borde kanske stanna hemma egentligen, men jag måste ändå in till stan på ett möte innan jag drar vidare ner på gymet. Skulle kunna tro att det blir mitt enda pass för den här veckan om jag blir mer snorig. Det är kanske dax att stanna inne och kurera sig ordentligt nu innan jag drar igång med träningen igen.

Är så dålig på de där att sitta hemma och ta de lugnt, nu när jag inte har nåt jobb och Elias är på dagis så börjar man ju krypa på väggarna här hemma och träningen är min sysselsättning för att inte bli alldeles knäpp hemma. Vore ju en helt annan sak om Elias var hemma hela dagarna.

Nä, dax att plocka ihop och göra oss klara ....

Träning, kalas och färdigställa köket

2009-03-30 - 13:15:38
Bloggar från köket där jag slagit mig ner med datorn, en tallrik soppa och hårda mackor. Pannkaka till Elias & Soppa till mig!! Nu har han tvärsomnat efter en förmiddag i solen. 

Elias har jagat Missy medans jag har rensat på trappen, slängt på ytterligare lite skräp på släpvagnen (Hmm, undra när vi ska komma i väg med allt de då??) , och fyllt bilen i tomflaskor som ska pantas. Lika bra att påbörja allt som ska göras under den här veckan, kommer att ha fullt upp med träning, planerande av alla dessa barnkalas och färdigställandet av köket.

På Fredag blir det 2 års kalas för familjen!! Det visade ju sig inte bli så många alls, eftersom en del av skaran ligger på beachen och latar sig i stället ;) & en annan del planerar att jobba. Morfar, Marie och några till har ledig fredag iaf så det blir kalas =) Sen på lördag är det dax för kidsen, blir de BARNKALAS !!!



Vinkar till Farfar, Farmor och Matte som befinner sig utanför Sveriges gränser !! Dax att komma hem snart va ??!!!! Har en kille här hemma som saknar er ... 

 

Till veckan sen så kommer alla utlandresenärer hem,(tror jag iaf) och då blir det ännu ett kalas för ALLA som inte behagar att hålla sig tillgängliga på RIKTIGA födelsedagen ;) Haha, måste få retas lite iaf =)

Puh, efter alla dessa kalas kommer jag vara helt slut, men Elias kommer väl vara nöjd =)
 

En kväll utan arbete

2009-03-29 - 20:20:03

Under dagen har vi inte gjort så mycket alls, var iväg till Tessa en vända på eftermiddagen och kikade på massa fina barnkläder. MEN illa valt tillfälle då mina pengar inte riktigt räcker till åt kläder just nu så det får bli en annan gång i stället.

Fredde var hemma och målade luckor så nu när Elias har somnat så har vi INGA måsten utan de enda vi ska göra är att bädda ner oss i soffan med varsin pizza =) Håller tummarna att min mage pallar med de nu, har ju inte ätit pizza sen förra året nångång och som sagt snabbmat har ju senaste tiden framkallat magkatarr på mig. Men en barnpizza ska nog gå bra iaf =)

Så den här kvällen blir de inge jobb, de var ett tag sen vi slappade en hel kväll bara VI  .....

Har inte så mycket mer att tilläga för den här dagen och nu kom Fredde hem med maten oxå, så jag återkommer med mer under morgondagen i stället.


Byter ut kaffet mot vatten ....

2009-03-28 - 14:28:00
Har precis slagit mig ner framför datorn med ett stort glas vatten breve. Elias sover och Fredde är ute på annat idag, så jag försöker ta tag i lite små pyssel här hemma som blivit liggande ett tag nu. Har precis satt in alla papper i pärmar, eftersom vi staplar allt på hög tills de inte går längre, och nu gick de inte längre. Målat lite och fixat iordning Elias bollhav som nu står alldeles ensamt i vårat vardagsrum, de blir lite mer efter fredagen då våran lilla krabat blir 2 år =) Jisses, 2 år och nyss var han ju bara en liten bebis, Jaja det är bara at inse dom är inte så små som man tror, inte så länge iaf.

Pappa har varit här och lagat våran tvättmaskin så nu kan jag tvätta igen utan att allt vatten rinner ut över golvet, TACK för de Pappsen, Du är GULD värd !!

Nästa vecka ska jag fixa det sista innan kalasen till helgen som kommer, ut med inbjudningar, köpa hem allt och få nån ordning på köket förstås.

Nä undra om man skulle fortsätta med vardagen då, fastnar ju lätt här och blir sittandes annars =)

Fuskar ikväll och skippar MÅSTEN =)

2009-03-27 - 19:22:52

Elias vill visst inte sova ikväll, efter att jag nattat honom hinner jag inte mer än att sätta mig ner så har han krypit ur sängen och står framför mig. Vi upprepar denna procedur ett antal gånger och jag hoppas inte på för mycket, men jag har fått sitta i några minuter nu iaf och ingen Elias har kommit upp =) Så han har förhoppningsvis lugnat ner sig.

Vardagsrummet ekar lite nu, det blev väldans tomt, men kommer snabbt fyllas upp med bollhav, rutchekana och annat skoj =) det får bli lite lekrum medans vi väntar på att veckorna skall gå. Var ju inte meningen att det skulle gå så fort men när man får chansen är det bäst att passa på.

Har mina aningar att vi skippar målningen ikväll, Fredde är inte hemma än och jag har defenitivt ingen lust med nånting annat än att bädda ner mig i soffan med en skål hallon och kika på film, tur att vi har vårat mysrum nere iaf =)

Vi har ju hela helgen på oss att måla =)


Rensar och gör mig av med mina dammsamlare

2009-03-27 - 13:46:33

Fick bara upp EN lucka idag, dom andra som jag trodde skulle vara klara behöver nog målas en gång till. Det är så jävla svårt med den här färgen att få det bra när man målar, men vi vill inte lägga ut så mycket pengar på köket nu eftersom vi i framtiden vill ha ett helt nytt kök, då lägger vi pengarna på det då i stället.

Men även om det tar lite tid så blir de nog så småningom klart iaf =)

Fått upp lite nytt på väggarna oxå och hunnit med en vända med dammsugaren. Snart är det nog dags att hoppa in i duschen och göra oss klara för stan. Kylskåpet behöver fyllas på och sen glider vi förbi en vända på kalas oxå =) Attans, nu gäller de att försöka hålla sig undan i från godsakerna, för jag vill INTE ha magkatarr som i går igen.

Till kvällen ska vi försöka ta tag i luckorna igen och jag ska försöka rensa lite i källaren,
Förresten NÅN som vbehöver ett skötbord ????



Har bara använt det under Elias första månader sen har det bara stått och samlat damm. Kommer inte att behöva det om jag nångång skulle få barn igen heller så nu är det väl dags att göra sig av med de då =)

Finns en hel del som bara står och samlar damm, men jag har inte hunnit så långt än. Ska försöka rensa fram allt som bara står och samlar damm, kanske är på tiden att göra sig av med sånt =)

Nä, nu morrar de ordentligt i min mage, kanske är dags för lite mat innan vii fortsätter med den här dagen.


Lämnar lyxfällan och bäddar ner mig med SLASH

2009-03-26 - 21:49:59


Sitter och slökollar lite på lyxfällan, även om det är precis samma sak i varje program typ. Alla verkar gå igenom en stor förändring och även om dom handlat som galningar under flera år så ordnar dom upp allt på några dagar sen så har personerna ändrat sitt köpbeteende och är hur nöjda som helst med att leva på det allra nödvändigaste, YEAH RIGHT !!!
 
Fredde sitter klistrad framför tv spelet ikväll så filmkanalerna kommer jag heller inte åt, så det är bara att gilla läget med dessa värdelösa program som visas idag. Ahja, kanske lägger mig och läser lite i stället...



Har nyss börjat läsa biografin om SLASH, min barndomskärlek =) Haha sjukt men så var de, Ja när man var liten då drömde man om mycket =) Ska iaf bli kul och se om den här boken är lika bra som dom senaste biografierna jag har läst, som Nikki Sixx " heroin diaries" och Mötley Crue´s "the dirt".  



Nä undra om man ska knapra i sig några hårda mackor för att vara lite snäll mot min mage =)


Slut på genvägarna

2009-03-26 - 19:05:27

Idag vart de snabbmat för våren del och gissa om jag fick ångra det. Även om snabbmaten alltid skapat en viss magkatarr har det inte varit så illa, men idag fick jag nog inse att det är slut med snabbmat för min del, åkte på en MAGKATARR som inte var av denna värld, är inte riktigt ok än men så småningom har de nog släppt helt. Nej i fortsättningen får jag nog försöka hålla mig till mer vanlig mat (det fins ju faktiskt bättre alternativ även på snabbmatställen),




Sen MÅSTE jag bara få gnälla lite på vägarna här omkring, jag vet inte om det alltid har varit såhär när det börjar bli vår men vafaan det är ju stora hål och asfalten har ju sjunkit efter var och varannan meter på vissa ställen.

Är det bara jag som tycker att man inte gör annat än sitter och skumpar omkring i bilen efter dessa vägar ??!!! Vill ha nysopade, torra och HELA vägar !!!

Ner i målarverkstaden igen =) , & bara sju veckor kvar !!!


Bitter

2009-03-26 - 13:32:22


Det är ju inte bara förbannat drygt att gå arbetslös med denna jävla låga inkomst, nu har jag tydligen stämplat upp ett visst antal av mina dagar då SÄNKS ersättningen ÄNNU MER !! Varför ??? Ja dom jävlarna ska väl pina oss som inte har ett jobb att gå till.Så vad gör man ?? Dags att sälja av sina grejer kanske ?? Eller ställa in alla sommarplaner ??? 

Nää nu är jag kanske lite väl bitter, men vafaan hur kul är det att behöva sitta innanför dom här väggarna och inte göra nånting för att ekonomin sätter stopp !! Det är så mycket som måste skjutas upp för att MIN inkomst inte räcker till.

En NORMAL inkomst TACK !!!!


Känsliga tittare ....

2009-03-26 - 07:35:48

Våran kväll igår vart väl inte riktigt som planerat, en hel del luckor skulle målas och annat skulle sättas upp men ingen av oss hade varken ork eller lust så vi hamnade i soffan framför tv:n i stället. Gör ett nytt försök ikväll med att färdigställa köket =)

Satt klistrad framför Grey´s som vanligt i går, utan att fälla en tår den här gången, Annars har det fan varit standard dom senaste gångerna. Har blivit så jävla känslig sen jag fick barn, och grey´s är ju inte den enda serien jag kan sätta mig och gråta till om ja säger så. Fredde har vant sig vid de här laget så han brukar bara sätta sig och hålla om mig en stund tills jag lugnat ner mig. Antar att jag får lära mig att acceptera detta eller sluta se på mina serier som framkallar detta, och jag kommer INTE ge upp mina program, så Fredde du får stå ut med min känsliga sida =)

Nä dax för frukost, dagis och gymet !!!


Små inredningsbekymmer ...

2009-03-25 - 19:30:31
Dagen gick ju som planerat =) Efter några våfflor på eftermiddagen var jag redo att bänka mig i soffan för resten av kvällen. Fredde hade kvällsplaner men han väntas komma hem alldeles snart, då har vi några luckor att måla sen får det vara nog för den här dagen. 

På tal om dess jävla luckor, att måla dom kan jag inte klaga på för de gör ju Fredde, men ja måste ju gnälla på nåt så jag gnäller över dessa jävla skruvar som vi har till handtagen som ska på. VARFÖR finns det inte bara skruvar med stjärnmärkning ??? Vanliga jävla platta skruvmejslar blir jag vansinnig på !! Mejseln glider ifrån skruven hela tiden och det tar en evighet att få fast skiten, vet inte hur jag ska förklara de bättre men jag hoppas att ni förstår vad jag menar. BOJKOTTA alla jävla skruvmejslar, STJÄRNMEJSLAR ska de va !!!

Elias & tjejerna =)

    

    

I morgon är jag tillbaka på gymet igen =)

Papa Roach - Scars

2009-03-25 - 10:08:09





Om jag kunde stanna tiden ...

2009-03-25 - 08:17:43

Ingen träning idag, jag hinner inte med !!

Elias kommer bara att vara på dagis mellan 9-12, sen bär det av in till stan. Har MASSOR att försöka hinna med innan kl 13, då jag egentligen ska vara ute i Hagge hos Frida. Om jag hinner till 13 de vette fan men jag ska försöka iaf. Senare på eftermiddagen ska vi vara hemma hos Pappa & Marie som bjuder på VÅFFLOR idag =) Marie fyller år och vi firar med våfflor i stället för tårta, de tackar vi för !!! GRATTIS !!!!



Jag vill ha min timme på gymmet !!! Skulle vilja starta alla mina dagar där om jag kunde, hela dagen blir mycket lättare på nå vis. Från att ha varit en soffpotatis större delar av mitt liv, vill jag nu inte vara utan mina svettiga timmar av träning =)

Ahja, idag glömmer vi träningen och smäller i oss lite våfflor !! Tillbaka på maskinerna igen i morgon !!


Sommarplaner =)

2009-03-24 - 11:53:05

Dålig update, ja vet....

Men efter shoppingturen igår hade vi fullt upp här hemma med att sätta upp och plocka med nyinköpta grejer =) Timmarna gick förbi snabbt och det var dags att sova innan vi ens hunnit få upp hälften. Skåpluckorna vart oxå stående i går, men jag hoppas att vi ska hinna med en del till kvällen, SNAAAAAAAART ska de nog vara klart. 

Projekten som vi påbörjat inomhus ska göras klart så snart som möjligt, för det börjar bli dax för utonhusarbeten i stället. Med hus blir de visst aldrig färdigt =) Men förhoppningsvis ska vi få MINST en vecka från Sverige och verkligheten innan det är dax att ta tag i det som ska göras innan sommaren är slut.

Vintern har gjort sig påmind dom senaste dagarna, vi får tydligen vänta ett tag till innan vi får sol och värme på riktigt. Som många andra, längtar jag till sommaren så fruktansvärt mycket. Det kommer bli en del konserter, som AC/DC och självklart Peace and love som innehåller en hel del =)




Näää, dax att masa sig ur soffan och få ordning här hemma innan vilden kommer hem !! På med BANDIT och släppa tanken på att det är vitt på backen =)

Bilmusik ????

2009-03-22 - 14:49:46
Tack för alla GRYMMA kommentarer på sista tiden, ni är guld värda =)

Idag har han varit en riktig solstråle min lilla älskling =) Har rivit ur hela sängen nu och bäddar för sina gosedjur här i vardagsrummet, haha underbara unge.

I morgon bär det av till Västerås för en HELDAG alldeles själv !! Ska bli så skönt att få komma bort ensam, lyssna på musik och shoppa lite. Elias födelsedag börjar ju närma sig så jag tänkte försöka handla klart till honom, kommer nog springa på en hel del affärer i morgon och kika på allt från möbler till skor =)

ikväll måste jag dock försöka bränna ihop en ny skiva, problemet är bara att jag brukar få ihop till 5 låtar kanske sen står de totalt stilla.

FÖRSLAG på BRA bilmusik ?????????

 


Lady Gaga - Paparazzi



Airbourne - Runnin Wild

Behöver INSPIRATION !!!

Från solstråle till ett åskmoln

2009-03-21 - 20:05:21
Igår var våran lilla herre här hemma en riktig solstråle & idag som ett litet åskmoln. Han får sina utbrott där ingenting hjälper, skulle jag ställa fram en skål glass så skulle han med all säkerhet kasta den i golvet och fortsätta skrika och slå omkring sig. Visst är de klart att alla barn testar och har sina trotsperioder och FINE jag kan ta de men om han bara kunde sluta slåss, nypas och rivas. Killen är 2 år gammal, men när han river tag i mig så har han ett grepp som knappt går att bända loss.

Idag hamnade vi i en situation där jag stod TOTALT MAKTLÖS !!!!

Hade handlat och det gick väl realtivt smärtfritt men när vi skulle plocka ner allt tyckte väl lilleman att det var dags att testa Mamma lite. Skrek rakt ut, slet i grejerna och när jag tog upp honom för att försöka få honom fokuserad på annat så började han slåss, rivas, sparkade omkring sig och tillslut fick han tag i mig med ett dundergrepp så MINA tårar var inte långt borta. 

SJÄLVKLAR ställer sig ALLA och glor som om dom aldrig sett en hysterisk unge förut. Men med lite hjälp av Fredde fick vi ner alla varor och kom ut från affären, JAG med endast rivmärken och ett skadat självförtroende. Känner mig så jävla maktlös, jag försöker med allt för att han ska sluta slåss men den lille killen har HUMÖR !! 

Hela kvällsprocessen blev ju en pina de med när han inte skulle byta blöja, inte äta kvällsmat, inte ha nån pyjamas och defenitivt inte ge ut någon GoNattkram....

Han är väl i en trotsig period och jag försöker tänka att det blir bättre, men efter idag känner jag mig bara dålig, oälskad och allmänt nere.
 
 

Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin