Brist på intresse...

2010-10-28 - 14:28:50
... eller ont om tid kanske!

Igår spenderade vi hela dagen inne pga av REGN och allmänt sunkigt väder. Elias blev såklart mer och mer uttråkad eftersom han inte är på dagis nu heller, (håller honom hemma ett tag pga mask, löss m.m. som går på dagis och det vill vi INTE ha) så idag tänkte jag försöka kompensera det och vara ute större delen av dagen.

Men Elias hade andra planer...

Vi var till lekparken, gick förbi vid hästarna och var runt lite överallt för att han skulle få springa av sig men det resulterade bara i en gnällig, trött pojk. Den första halvtimmen var bra men sen var det alla möjliga fel och hela tiden drog han i mig och ville hem.

Tillslut gav jag upp och vi gick hem igen! Det första han sa när vi kom innanför dörren var;

- Mamma, TACK för att jag fick gå hem igen! Tack så JÄTTEMYCKET!

Man hade ju kunnat tro att vi varit hemmifrån i flera veckor! Så nu bäddar vi ner oss i soffan och eldar upp lite värme här hemma.


Fullbokad vecka

2010-10-24 - 13:03:39

Sitter i soffan och tittar på barnprogram med Elias, medans Kevin och Fredde sover middag! Kevin har varit helt hysterisk på förmidddagen och ingenting hjälpte verkligen! Han som nästan aldrig krånglar nå länge annars. Nu sover han iaf och där får dom ligga båda två nu tills dom sovit ut ordentligt!

Barngympan var de ju idag, just de! De hade jag inte en tanke på i morse, men jag såg att ja inte var ensam iaf =) Kom på det en halvtimme före men där satt vi i pyjamaser allihopa och barnen hade knappt fått i sig sin frukost. Får väl ta en löprunda med Elias på eftermiddagen istället ;)

Så går de när man har en vimsig mamma =/

Veckan är fullbokad...

Måndag: Tar med mig barnen till Borlänge, strosar runt lite på kupolen (ingen shopping för min del dock) och träffa min underbara vän! Kanske slinker vi in och kikar på klänningar för speciella tillfällen oxå ;)

Tisdag: Mot VÄSTERÅS! Ikea & julklappsshopping (Gör ett försök att få klart alla julklappar nu så slipper man fundera nå mer på de! 
 
Onsdag: PLAYDATE!

Torsdag: PLAYDATE!

Fredag: Till Karin på zynk för att få nån ordning på håret sen vidare mot Falun för en helkväll med mina underbara tjejor!


Elias får vara hemma från dagis den här veckan oxå! Fick reda på när ja ringde förra veckan, att det går springmask bland barnen och det är inget jag vill ha hem! Usch, ju mer ja läser om de desto mer funderar jag allvarligt på att isolera oss! (Kanske inte så drastiskt då, men nästan) Han har andra kompisar han kan leka med så vi bokar in oss där istället.

Inte mycket till fredagsmys...

2010-10-23 - 09:08:08

Nä igår vart inte dagen riktigt som vi tänkt oss!

Det började med att Fredde kom in på torsdag kväll och berättade att de smällde till i nacken på honom och han hade riktigt ont. Vi tänkte inte så mycket mer på de den kvällen...

Dagen efter tog jag med mig pojkarna in till stan en vända och Fredde fick ligga hemma och vila för att smärtan förhoppningsvis skulle ge med sig. När vi sen kom hem började han klaga på huvudvärk och kort därefter blev han bara sämre. 

Han började må illa, svettas, kände av domningar/stickningar i armen och fick världens frossa.

Jag ringde upp vårdcentralen för att försöka få nån typ av smärtstillande, har aldrig sett honom ha så ont förut. Han vred och vände på sig och ögonen var totalt blodsprängda. Vi fick iaf komma ner på en gång så jag slängde på ungarna kläder och vi packade in oss i bilen.

Efter ett kort besök där så skickade dom oss direkt vidare till akuten för att röntga huvudet på honom, nu började jag bli nervös. Smärtan i nacken var ju en sak, nu började dom prata om eventuella blödningar.

Lämnade av barnen hos farmor & farfar sen vidare mot akuten! Där röntgade dom honom sen kom dom in på rummet med alla möjliga apparater och gjorde test efter test på honom, ingen sa nånting. Nu började jag bli riktigt nervös, det skulle ju "bara" vara en sträckning i en muskel ju!

Jag förstorade väl upp allt i mitt eget huvud oxå, men usch jag pallar inte med sjukhusmiljöer längre.

Tillslut kom svaren på prover och röntgen och den visade INGEN blödning iaf. Nu fick han äntligen smärtstillande och dom kunde fokusera på smärtan i nacken istället.

MEN, skulle symptomen som illamående, den hemska huvudvärken, stickningarna eller frossan hålla i sig skulle vi komma tillbaka snarast möjligt för då skulle dom tydligen ta FLER prover och leta efter eventuella blödningar som kan vara svårare att upptäcka. Han pratade om ryggmärgsprov m.m.... Tack för dom trygga orden innan vi fick åka hem =/

Nu på morgonen verkar han iaf må mycket bättre om man bortser från smärtan i nacken som håller i sig men i övrigt så verkar det lugnt. Läkaren ville att vi skulle kontakta akuten igen nu på förmiddagen så vi ska väl göra det. Hoppas det går åt rätt håll nu och att det kan få vara "bara" nacken som krånglar.



Älskar mina pojkar så fruktansvärt mycket och skulle inte klara om nånting hände nån av dom, HEMSKA tanke. Fredrik, Elias & Kevin, ni betyder verkligen alls för mig.


Det lilla extra!

2010-10-20 - 21:54:44

Vissa dagar är bara sådär lite EXTRA bra!

Den här dagen har varit en sån dag. Båda barnen har varit på sitt bästa humör och jag har fått en hel del gjort. Kevin har bara stängt ögonen där han legat, och sovit när tröttheten smugit sig på! Har knappt hört ett litet gnäll från honom.

  

På eftermiddagen tog vi oss ut trots att barnen fortfarande är lite förkylda, men vi klädde på oss ordentligt och jag tror vi behövde lite frisk luft allihopa.  

Träning på hemmaplan

2010-10-20 - 17:38:50

Eftersom det inte finns tid i mitt liv just nu att återvända till gymmet så får man försöka skapa nåt eget på hemmaplan istället =)

Jag hade ju ett presentkort liggande där jag hittade ett sånt här paket och de är vad som kommer hålla mig sysselsatt framöver, tills möjligheten finns för annat.





Elias skulle oxå vara med och träna med mammsen =)



Skulle kunna gissa på att de mesta kommer användas som leksaker när jag inte använder dom!


Plötsligt händer det...

2010-10-20 - 16:04:27


  

Rätt som det är så sover han bara & det spelar mindre roll vart han är nånstans ;)
Idag var det tydligen mindre intressant att vara med mamma och pyssla :)



Sova på magen

2010-10-20 - 12:28:22

Kevin har ju den senaste tiden bara sovit kortare stunder under dagen, vaknat och fortfarande varit trött. Han somnar om igen om jag lägger honom på min mage, men jag kan ju inte sitta med honom i soffan flera timmar när han ska sova.

Idag vaknade han igen efter en halvtimme och så fort jag tog upp honom och la honom på mage mot mig, så slog han igen ögonen. Testade att lägga ner honom i sin säng, fast den här gången la jag ner honom på mage och nu har han sovit 3,5 timme än så länge.



Visst vet jag att dom helst inte ska sova på mage när dom är såhär små, men på natten sover han självklart på rygg. Om han nu kan sova bättre på mage så får han väl göra det på dagarna, jag springer iaf och kollar honom KONSTANT =)


Vikt & Längd kontroll

2010-10-19 - 16:03:15


Idag var det dax för läkarundersökning!

Sjukgymnastiken vi gjort verkar ha gjort verkan iaf, det går framåt =) Sen har han ju haft krångel med näsan nästan sen han kom till världen, stackarn. Vi har kämpat med saltlösning, snorsug och i värsta fall på natten ibland, näsdroppar. För det mesta är han ju bara snorig och INTE täppt men hur mycket jag än försöker så får jag inte bort de.

Jag fick rådet av läkaren att så länge han kan äta och inte verkar tycka det är krångligt så skulle jag låta det vara. Att krångla för mycket kunde bara irritera slemhinnorna mer, vi ska låta det läka ut själv alltså!

Vart en vända på apoteket oxå, inhandla hostmedicin till Elias och kortisonsalva åt Kevin!

Kevin har något som kallas seborroiskt eksem, "mjälleksem" som visar sig genom röda prickar i ansiktet och ner på armarna på honom. Det är ingenting man egentligen behandlar, en vanlig typ av eksem som försvinner inom dom första månaderna. Det jag kunde göra var att smörja med salva flera gånger om dagen och även smörja med en mild kortison morgon och kväll.

Sen vägde och mätte vi ju min "lilla" guldklimp (som inte är så liten egentligen ;)



Kevin! (7 veckor)

Vikt:
6400g
Längd:
60cm



Elias! (7 veckor)

Vikt:
6700g
Längd:
59cm

Han börjar plana ut sin egen kurva så han ökar inte riktigt lika häftigt som han gjort tidigare, men trots att han var större än Elias när han föddes och ALLA tycker han är märkbart större än Elias var så här ser ni, Elias var ju faktiskt större än Kevin är vid den här åldern =)

- Du får stora killar du, fast du är så liten själv! (Fick jag höra idag)

Nu förstår jag inte hur dom menar ;)




Läkarundersökning

2010-10-19 - 12:57:26

Man kan ju to att när barnen är sjuka så sover dom bort dagarna, men nejdå! Kommer ihåg när Elias var lite mindre då låg vi på soffan och myste med film och godsaker när han var dålig, nuförtiden är det en helt annan sak.

Mer rastlös än någonsin springer han fram och tillbaka, klättrar på allt som går och lyssnar inte ett dugg. Konstigt nog hostar han faktiskt mindre när han härjar som värst, men så fort han lugnar sig så är den hemska hostan tillbaka igen. Fick ringa Vc så nu finns det iaf bättre hostmedicin att hämta ut på apoteket (hoppas natten går bättre nu)

Snart får vi iaf hoppa ur pyjamasen! Kevin ska ner på läkarundersökning + längd & viktkontroll. Spännande och se hur de går, har ju inte varit där på några veckor nu.

Återkommer senare...

Varför ska det drabba dom små??

2010-10-19 - 08:08:17

Först och främst...
(Mina tankar går till min vän och hennes lilla tjej idag!)



Spenderade kvällen igår med att springa mellan barnens rum eftersom ingen av dom kunde sova. Kevin låg med STORA ögon och var inte ett dugg intresserad av att sova och Elias hade nog den värsta hosta han nånsin haft.

Hostmedicinen gjorde ingen inverkan alls, han fick knappt några pauser för luft och även när han lyckades somna höll den i sig iaf. Usch va jag tyckte synd om mitt lilla hjärta då, och tyvärr blev de ju inte direkt lugnare under natten. Idag får han knappt fram orden för han är så fruktansvärt hes.

Så den här dagen spenderas i soffan med mina små. Vi eldar för fullt i kaminen och laddar upp med filtar, medans det blåser och regnar utanför.

Höst förkylningar

2010-10-18 - 09:10:08

Måndag morgon och barnen börjar bli snoriga igen! Vi har aldrig varit sjuka såhär ofta, men antar att det blir så med två barn som smittar varandra hela tiden och föräldrar som nte kan låta bli å pussa på dom små. Hösten kan ju ge barn snoriga näsor ganska länge så jag hoppas att det inte behöver bli värre iaf.

Idag ska barnen på playdate hos Frida, medans jag ska få klart min tatuering... ÄNTLIGEN! Tack gumman för att du ställer upp och tar hand om mina pojkar!!


En bra start =)

2010-10-15 - 07:34:40

Idag har jag ingenting att klaga på =) Fick stoppa tillbaka nappen åt Kevin en gång i natt sen sov vi till kl 6 i morse! Har hunnit med massor på morgonen och humöret är på topp.

På eftermiddagen ska jag iväg och fortsätta på min tatuering och till kvällen blir det några glas vin och idol med bästa Cissi =)

Återkommer senare...

Naglar

2010-10-13 - 14:17:11

Har funderat fram och tillbaka på det här med att snygga till naglarna med lite extra hjälp, men jag vill inte totalförstöra mina egna.

Har hört vissa som gjort naglarna och fått sina egna så förstörda att det faktiskt gjort ont, naglarna har varit som tunnt papper bara. Att naglarna blir nerklippta rätt mycket de förstår ja väl men hela nageln ska väl inte behöva bli förstörd!




Behöver hjälp!
Nån som har varit på nåt ställe där ni varit nöjda med slutresultatet ?? Hur var kvalitén på era egna naglar efteråt??



Älgjakt för barn!

2010-10-13 - 12:24:53

Igår var Elias och alla hans dagiskompisar på älgjakt i skolskogen. Barnen hade fått medaljer och som alltid när han varit på utflykt babblade han på om allt dom gjort i skogen.

Jag vet att många har en negativ inställning till det här och har även skrivit insändare i tidningen om att man inte bör låta barnen göra detta. 

Själv kan jag tycka att det är att ta i lite väl mycket! Jag tror inte att detta är skadligt för barnen och jag tror defenitivt inte att dom kommer få fel syn på saker när dom blir äldre. Det är på låtsas, det är lek och om jag ska lyssna på vad min egen son pratade om så var det stora ögonblicken den fina medaljen och den vanliga skogsleken i skogen förstås, för det är ju vad de handlar om åt dom små. Allting runtomkring, inte själva jakten.

Sen finns det ju dom som tycker att jakten inte är ok överlag, men det är en helt annan fråga!  

Gå in i en leksaksaffär och titta på allt som finns där. Små cowboys med pistoler, alla möjliga olika skjutvapen finns i leksaksväg och på barnprogrammen jagar, slår och skjuter dom på varandra, skulle inte det oxå ge fel syn åt barnen??

SJÄLVKLART finns det saker som jag tycker är mindre lämpligt för barn, men det går inte att stänga ute allt. Tror att dom kommer upptäcka världen endå så småningom. Som förälder får man väl vara med och tala om vad som är rätt och fel. Detta är ju på låtsas och lek!

Det går ju att vrida och vända hur som helst på detta men i det stora hela, är det så farligt för barnen att vara med om "älgjakt"=lek i skogen, på låtsas en dag om året???


Klart man blir trött =)

2010-10-13 - 11:49:09

Elias fick åka och busa med farfar en stund eftersom Kevin har börjat hosta ordentligt och då vill ja inte vara ute med honom.

Han sover kortare stunder och är fortfarande täppt så han kräver ganska mycket av min tid, vilket gör att Elias klättrar efter väggarna här hemma. Tur att vi har så många underbara människor runt om oss som ställer upp sånna här dagar!



Får man inte sova ut ordentligt är de lätt hät att man somnar av var som helst =)


Energi

2010-10-11 - 17:17:23

Hur mycket energi kan det finnas i en liten kille?!? Våran har då energi så det räcker och blir över! Gjorde ett försök förra veckan medans han stod på golvet framför tv:n och studsade upp och ner.

- Kan du inte stå stilla medans du tittar på filmen??

- JOOOO!

- Få se då! Stå helt stilla medans jag räknar till 10.


Han slutar hoppa, samtidigt som han vrider hela kroppen åt alla möjliga håll och slänger med armarna.

- Ser du ja kan!!

Mmm, fötterna stod ju stilla i golvet iaf, SUCK!



Idag har vi iaf varit igång sen kl 7 i morse, utflykt i skogen med dagis på förmiddagen sen vidare hem och packa om inför nästa tur i skogen.



Gullungar =)

        

Närmare 3 timmar var vi ute, när vi var tillbaka vid bilen igen var då JAG helt färdig men de var jag tydligen ensam om. Elias märker jag ingen skillnad på alls, men förhoppningsvis slocknar han tidigt ikväll iaf =)



Elias...



Tuva...


Bäst före datum

2010-10-11 - 08:43:21

De här med bäst före datum på förpacknigarna kan ju tolkas ganska olika av människor...



Här hemma kastar vi tex ALLTID den sista slumpen av allt vi dricker, te.x mjölk, juice m.m. Det är som om den sista slumpen vore dålig på nåt vis =) Jag vet faktiskt inte varför vi gör det, men så är de!

Datumet på olika saker kan det vara lite olika med. När man öppnar tex. en juiceförpackning ska den drickas ur inom ett visst antal dagar och det måste jag ju säga att jag har mindre koll på. Ibland kan den nog stå långt över dom rekomendationerna utan att nån av oss reagerar. Däremot när det gäller mjölk så åker den i soporna SAMMA dag som den går ut!

Har upptäckt att det är rätt mycket grejer som faktiskt snabbt ska göras slut på när man väl öppnat förpackningen.

Petig eller inte??  Men alla har vi väl våra små egenheter...


Bildbomb från dagen!

2010-10-10 - 18:30:49



Trots alla löv som faktiskt ska krattas upp oxå så önskar jag att jag hade sånna här träd hemma på gården! ÄLSKAR när dessa STORA löv faller ner på backen och skapar ett gult täcke på gräset!

    

Å Elias tyckte oxå om de =)



Vagnen fylldes på nolltid av alla löv som blåste omkring :) 
Så trots en dålig start på dagen så vart de ganska br endå tillslut!

              

Imorgon får vi besök och utflykt i skogen står på schemat!
Allt för att aktivera dom äldre vildarna...

Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin