Grilldoften saknas...

2010-04-30 - 16:21:54

Kikar runt bland bloggarna och det verkar som dom flesta ska grilla till kvällen, inte ett dugg avis är ja.... eller jo de e´ja nog. Här hemma är utemöbler och grill framtaget men än så länge har det inte blivit någon grillkväll, saknar doften och smaken av grillat och massor med sallad till =) Mmmmm....

God mat & några öl.... Nä just ja, ingen alkohol för min del, ett glas vatten då! Häärligt när man kan lämna över matlagningen åt Fredde oxå för den delen ;)

Om vädret tillåter kanske jag drar iväg till affären och köper nåt smaskigt i morgon! En grillkväll med mina två favoritkillar låter inte helt fel just nu.

Förresten, för er som undrat var jag köpt min palett med ögonskuggor så finns den
HÄR...

Har aldrig varit speciellt duktig på att lägga ner tid på min sminkning, men med alla färger och valmöjligheter är de ju så mycket roligare =) Måste ju piffa upp mig med nånting nu när man kanske inte känner sig sådär överdrivet vacker i övrigt, med magen i vädret och en garderob som bara krymper.

 

Ingen sminkexpert så nå bilder lägger ja inte ut, överlåter de åt experterna som faktiskt KAN på riktigt! Finns ju en hel del stora sminkbloggar där man kan kika in och få lite inspiration!




Min kärlek!

2010-04-27 - 10:17:37



Finns ingen förklaring för kärleken jag har till den här underbara trollungen! Den enda i hela världen som faktiskt kan omvandla mina negativa graviditetshormoner till lycka =)



Älskar min surpuppa oxå =)

Startar dagen...

2010-04-27 - 10:05:12



Nya valmöjligheter!

2010-04-26 - 18:57:09

Ibland måste man få skämma bort sig själv lite! Med en växande mage har lusten att köpa något nytt inte funnits alls, men idag bestämde jag mig för att det var nog dax att införskaffa sig nåt som passar min mage =)



Inte så lätt att se på bilden hur kläderna sitter men det vart en del längre tröjor och linnen som ger plats åt magen och nya leggings förstås. Det bör kunna ge lite extra valmöjligheter i garderoben!

När magen blir alldeles för stor så går jag in på Fredde´s garderob iaf ;)

Ja just ja.... Den här paletten låg i brevlådan när ja kom hem oxå =)
Hääärligt med massa nya färger!




Otymplig, Eller ?!?

2010-04-25 - 12:48:45

Letade fram varenda nål jag hade och gjorde mig av med hårproblemet idag =) Eftersom det är i olika längder och lite för kort på många ställen är det här de lättaste sättet att bli av med hår som inte vill sammarbeta...

 

Inte så välgjort men ibland är det skönt att få bort allt hår från ansiktet bara!

Dagarna flyger förbi, trodde ja skulle få de långtråkigt nu när jag är hemma igen men en massa nya uppgifter gör att det är allt annat än långsamt här hemma =) Kommande vecka kommer inte vara nå annorlunda.

Å pyret är de full fart på, magen växer och jag har börjat acceptera de faktum att min garderob har krumpit en hel del. Vissa stunder känner jag mig bara otymplig, ensam och less på att kroppen inte kan fungera som den ska, medans andra stunder mår jag som en prinsessa och känner att allt är helt rätt. 

Missförstå mig inte nu, jag längtar som en galning efter den lilla som gömmer sig i magen, men jag har haft det lagomt roligt med båda mina graviditeter & önskar ibland att väntan inte var så fruktansvärt LÅNG!



V 23

Fast jämför man med hur stor den MINST kommer att bli så känner man sig ju smidig som sjutton istället ;)



V 39 med Elias i magen...




Genomförkyld!

2010-04-24 - 14:20:55

Började dagen med ett försök att få lite gjort utomhus och i garaget. Även om garaget är bland de tråkigaste projekten vi haft här hemma så är de ju tyvärr nödvändigt. För att se de hela lite positivt så slipper jag ju ha färg, verktyg och massa annat skit stående inne i huset iaf...

Spendera massa pengar på material var ju heller inte så kul men nu finns de grejer hemma så förhoppningsvis blir det klart snart så vi kan sysselsätta oss med nåt roligare =)

Men för en stund sen var det nog för min del ett tag! Energin är lika med noll, snorar och nyser som en galning och känner mig totalt slutkörd.

En förkylning är det sista jag har tid med just nu!


Sminkbox!

2010-04-22 - 18:34:54


River i hyllor, nessesären och andra små förvaringar efter allt smink. Finns absolut ingen ordning alls, det ligger huller om buller och jag vet inte hur mycket som gått sönder eller blivit förstört på annat sätt för att det ligger nertryckt nånstans.

Jag behöver nån typ av förvaring!!

En box med olika fack där jag kan försöka få lite ordning och ha allt på samma ställe. Men var finns någon sådan???


Såg på internet att det funnits en på jula men den verkar vara som bortblåst nu =(

HJÄLP MIG!


Tapetsering!

2010-04-21 - 15:35:20

Antar att det blir tapetsering för pojkarna här hemma i helgen =)

Inte den roliga tapetseringen då man får göra om ett helt rum, välja nya tapeter och sånt utan i det här fallet handlar det om att försöka göra det bästa av en situation...

Jag & Fredde satt i soffan och slökollade lite på tv medans Elias lekte på sitt rum. Vi hörde honom hela tiden, det är ju när det blir alltför tyst man bör oroa sig så vi tänkte väl inte mer på de.

Jag hörde ett ljud och inom loppet av några sekunder hade jag kopplat ihop de och rusade in i hans rum! Där stod skitungen med en STOR remsa tapet och en halv bit av en "väggdekal". Han hade rivit rakt över skarven så det krävs två nya våder för att åtgärda allt.

Ungefär en halv rulle tapet hade vi kvar till det rummet så nu håller vi tummarna att vi lyckas få ut två våder iaf så vi kan göra nåt åt de där, för ja lovar det är en reva som inte går att gömma på några sätt och vis.



En stund senare kommer Fredde upp med tapetrullen. Elias greppar tag i rullen och ler; - Jag gör det här pappa!!


En ilsken Elias...

2010-04-20 - 16:07:44

Internet krånglar, därav den snåla uppdateringen...

Dagen började med tandläkarbesök för Elias del, gick ju bra =) Han gapade och gjorde precis som sköterskan bad honom. Skönt att han tyckte det var roligt och inte såg det som en skrämmande upplevelse, som sin Mamma ;)

Sen bar det av till stan för lek & bus med Emilia & Linnéa!

Gjorde ett försök att köpa lite nya kläder oxå, då han dragit iväg på längden och efter en urrensning av garderoben upptäckte jag att det var defenitivt dax! Men efter timmar med lek & bus gick det inte att nå fram till den här trollungen alls! Han härjade som aldrig förr och gjorde precis som han ville, sista affären vi var in i var droppen kan ja lova. Bara gnäll, kastade sig på golvet och skrek, grinade konstant och det gick inte att få fram ett ordentligt ord ur honom.

Gissa om jag var trött vid de laget...

De slutade med att jag tröttnade, satt ungen i bilen och åkte hem istället. Men inte förens efter en stund med vila och lite mat har lilleman lugnat ner sig igen.

Så nu har vi mysstund i soffan och det är nödvändigt kan ja lova, efter allt spring och alla stridigheter så känns de som min stackars kropp ska gå sönder i småbitar!



Efter vila och mat kryper han upp i min famn. Med stora ögon tittar han på mig, ger mig en bamsekram och säger; - Mamma, Ja ÄÄÄÄLSKAR Dig!

Va ja älskar den ungen...

Till veterinären då!

2010-04-15 - 07:24:54

De vräker ner utanför mina fönster, fast jag känner mig inte så ledsen för de. Det sista av snön kanske försvinner om det får regna lite & sen har ja en del att ta tag i här hemma oxå som fått stå medans solen hedrat oss med sin närvaro.

Till veterinären ska vi iaf idag! Missys tovor går inte att ta bort med maskinen vi köpte så den lämnades tillbaka och veterinären påpekade oxå att ibland så sitter tovorna alldeles för inlindat och djupt att det kan vara väldigt obehagligt för katten att vara vaken när man rakar. Är iaf glad att det "bara" är bakdelen som tovar sig och inte hela katten.





Veckorna rullar på =)

2010-04-14 - 10:21:58




V 21

Jisses, nu växer magen med en rasande fart här hemma =) Full fart är det oxå på pyret där inne & även Fredde har fått känna av bebis rörelser i magen för ett tag sen.

Att klä på sig är dock inte speciellt kul längre...

Min garderob ser ut som ett bombnedslag med kläder över hela golvet för ingenting knns bra. Även om jag kommer i kläderna så känns de bökigt och knöligt. Byxorna trycker mot magen när ja sitter och tröjorna är alldeles för korta, tacka gud för att sommaren snart är här då krävs det ju inte så mycket kläder längre =)

Att köpa nya kläder känns inte heller så inspirerande när dom kommer att kunna användas en kortare tid sen är det bara att göra sig av med allt sånt.

Ahja, idag blir det bara myskläder så ja slipper dra fram allt och reta upp mig denna gång iaf =)


På hemmaplan

2010-04-14 - 10:07:05


Ser ut som det blir en varm dag idag oxå! Elias är på dagis en stund till sen blir det nog bara utomhussysslor för våran del. Dax att dra igång med den årliga vårstädningen kanske, vilket innebär att plocka fram krattan för min del.

Vad har hänt sen sist då??

Gjorde min sista dag på zynk i fredags, vilket var med blandade känslor. Visst kommer det vara skönt att kunna vara hemma mer med Elias och njuta av dom här underbara vårdagarna, men jag kommer defenitivt sakna allihop! Har haft det hur bra som helst under dom 6 månader jag varit där, fått lära mig massor och jag kan lätt säga att det är en av dom bästa "jobben" jag haft.

TACK för ALLT !!!

Helgen blev inte riktigt som vi tänkt oss! Skulle vi ha barnakalas här hemma, men det slutade med att vi fick ställa in allt och ordna dagen på annat vis istället pga av sjukdomar. 

Usch va hemskt det kändes att berätta för Elias att kompisarna inte kunde komma, men som tur va kom Tuva hit iaf så det blev en heldag i solen med massa bus endå =)

  

Nä, dax att ta sig ut i solen...


Lådvis med bebiskläder =)

2010-04-05 - 19:11:48

Helt underbart med långledigt!

Världens underbaraste vårväder har de varit så vi har kunnat vara ute med alla leksaker som lilleman här hemma fått i present. Å gissa om jag var sugen på att plocka fram utemöblerna, men jag vet att jag måste lugna mig ett tag till =)



Idag plockade vi fram Elias gamla bebiskläder=)  Vart en del minikläder framplockade och en del urväxta kläder bortplockade från Elias garderob oxå. Sorgligt som alltid att plocka bort hans urväxta kläder ju, han bara växer och jag hinner liksom inte med känns de som...

Fast ja får väl köpa nya fina kläder åt lilleman och så fick jag ju fylla upp med kläder åt grynet oxå ;) Missy var helt VILD och bökade bland bebiskläderna som en galning! Vet inte riktigt vad som flög i henne.

Annars kommer veckan bestå av jobb, bebispyssel, hemmaprojekt & en hel andra förberedelser =) Belöningen för veckans hårda slit kommer på tisdagen efter... ;)


Födelsedagsbarnet

2010-04-03 - 07:39:00


Mitt lilla hjärta....

  

  

Min lilla bebis har plötsligt blivit stor...

GRATTIS till världens bästa kille som fyller 3 år idag!! Tidigt i morse var vi uppe och tassade omkring, Elias skulle ju öppna sitt stora paket som han försökt med hela veckan och sen dess är det FULL FART här hemma.






Snart ska det göras tårta och annat pyssel innan kalasdagen drar igång här hemma...

 

Påskgubben..

2010-04-02 - 16:18:16

    

Vi tog påskvändan runt till nära & kära idag eftersom det är födelsedagsfirande
som gäller i morgon!



Den första dressen

2010-04-01 - 19:45:12

Har ett par dagar framför mig med påskfirande och barnkalas.

Påskriset är pyntat och i morgon blir det mera påskpyssel och annat som hör påsken till. Vi har påsk i morgon för på självaste påskdagen är det ju dax för nånting mycket viktigare... Lilleman fyller 3 år, så det blir kalas för familjen och massa paketöppning hela den dagen.

Ska bli skönt med lite ledigt och kunna spendera hela dagarna med mina pojkar här hemma. Ska nog plocka ner Elias gamla bebiskläder och gå igenom vad som kan användas till lilla grynet i magen.

Idag har jag iaf köpt den första dressen till bebisen =)



Helt sjukt va små kläderna är!

Nä, slänga på sig mysdressen och kura ner sig i soffan kanske...


Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin