SLÖ

2008-08-31 - 13:38:49
Ja idag blir det en riktig slödag, eller ja så mycket som det går medans man har en liten vilding hemma. Har inte mycket att komma med mer ön att gårdagen var RIKTIGT kul =D Till och med Trädgården var roligt för en gång skull. Träffade massa människor jag inte sett på LÄÄNGE och spenderade kvällen med underbara vänner.

Nej, dax att ta sig upp ur soffan, snart vaknar vildingen !!

Att Göra ..

2008-08-29 - 19:31:05
Nästa vecka hoppas jag på att det äntligen kan bli nånting gjort här hemma. Vi har en del som skulle behöva göras, egentligen inga större grejer men ingen av oss har haft ork eller lust att ta tag i de.

* Väggarna i trappen ska spacklas och målas så jag kan sätta upp mina tavlor som bara står i ett hörn just nu.
* Altanen ska rensas och plockas ren inför höst & vinter.
* Rensa & städa ur pannrummet och tvättstugan så pelletsen får plats.
* Min garderob ska bli klar med hyllor och annat som ska upp på väggarna.

Sen finns det ju större projekt som ska göras klart, som tex. innertaket på altanen och annat smått som hör därtill, men det får vänta tills ekonomin tillåter.


Mmmmm....

2008-08-29 - 19:22:59
Mina planer att göra äppelkaka idag gick väl som förväntat.... Inte alls !!! Glömde köpa alla grejer när vi va in till stan och sen tappade jag lusten. MEN .... För en liten stund sen ringde Marie och frågade om vi var sugna på äppelkaka ?!?! SJÄLVKLART det tackar vi inte nej till, så hon kom över med en varsin bit av den GODASTe äppelkakan jag någonsin smakat. Det var verkligen så det smälte i munnen, den ska jag lära mig att göra då blir det baka av här hemma =D

Huvudvärk

2008-08-29 - 17:08:54
Har gått med en gnutta huvudvärk precis hela dan idag. Ändå kan jag inte sitta still, har tagit tag i kaoset nere i källaren idag, tvättar för fullt och tar reda på ren och torr tvätt. Inte fullt så kul men defenitivt nödvändigt !!

Idag gick det iaf mycket bättre på dagis för Elias !! Han vart arg när vi lämnade in honom men det var inte långa stunden sen var det full fart. Går faktiskt bättre på dagis när vi lämnar honom än när vi sitter i rummet brevid. Så nu är det bara två dagar kvar sen är det slut på inskolningstiden.

Plikten kallar, tillbaka till tvättstugan !!

Tänk om ja skulle...

2008-08-28 - 19:48:43

...........BAKA !!!!!!!!!!!!!!!!! Fick sån lust att baka nåt riktigt SMASKENS !! vet inte vad det är för fel på mig idag =D Ska nog lugna ner mig lite ikväll men i morgon kanske... Få se om lusten infinner sig igen ...


Mmmm... ÄPPELKAKA !!!!!!!!!!!


Det kanske vänder nu ....

2008-08-28 - 19:36:54
Har haft en period när lusten bara gått ur mig totalt.. Ingenting har varit speciellt kul och orken har varit som bortblåst. I morse var det inte mycket bättre , SEG som sjutton tog jag mig ur sängen och gjorde mig och Elias klara för dagis. Idag var FÖRSTA dagen vi skulle vinka av honom och lämna honom själv under 1,5 timme. Den som tyckte det var absolut värst av oss var faktiskt Fredde =D Vi pussade på Elias och sa hejdå & gissa vilken ilsken kille de blev, ville inte alls att vi skulle gå ifrån honom. Det var INTE kul och lämna honom så men det vara bara att vandra iväg hemåt. När vi kom tillbaka berättade fröknarna att han varit ilsken ett tag men efter lite frukt så lugnade han ner sig och var med dom andra barnen resten av tiden. När det var dags för oss att åka hem blev han ilsken för det istället för då hade han och Theo hittat på massa roliga nycklar som skulle undersökas =D

En vända in till stan blev de, behövde göra en ordentlig STORHANDLING för det ekade tomt i kylskåpet !!! Så blev det och resten av kvällen tillbringade jag med att städa efter tromben Elias som farit fram här hemma =)

Nu ska jag bädda ner mig i soffan med soppskålen, blev så otroligt sugen på soppa.. Jaja, konstigare saker har ju hänt =D

STOPP

2008-08-25 - 21:17:07

Blir lite fattigt med inlägg här ett tag framöver...
Få när jag kommer igång igen, förhoppningsvis inom kort !!


Vilken resa =)

2008-08-23 - 00:18:32

Torsdag morgon bar det av mot Ullared, Inga problem, eller hur ?!?! Trodde vi oxå, hade lånat GPS och allt så det skulle väl vara ganska simpelt att ta sig dit och hem igen.



Nja, inte riktigt. Från de att vi lämnade Ludvika tills vi kom en bra bit bortanför Örebro VRÄKTE det ner så vi smög oss fram den biten. Å självklart vart det en hel del skvaller och ljudliga disskusioner så vi lyckades överrösta GPS:en som försökte tala om för oss att ta kommande avfart från motorvägen, vilket vi självklart missade och upptäckte när vi passerat.

        

Lösningen på det problemet??? Vi bestämmer oss för att BACKA !! På motorvägen!!! Har inte skrattat så mycket på evigheter =D Frida är verkligen UR-USEL på att backa...HAHAHA
Lärde oss inte mycket efter de eftersom samma misstag höll på att inträffa igen, men det löste Frida med en tvärnit =) Jisses vilket trafikfara !!

  

Vi kom fram tillslut och kunde påbörja vår shopping. Jag hittade massa bra till Elias, mig och Fredde. fast självklart var dom flesta av grejerna köpta till våran lilla prins här hemma.

Mot kvällen värkte det i hela kroppen efter en lång shoppingdag så vi skippade affärerna och begav oss till stugan. Dålig avspärrning av borttagen väg resulterade i att vi hamnade i en konstig situation, Eller vad säger du, Frida ????

Pigga & äventyrslystna var vi defenitivt inte på kvällen utan bäddade ner oss innan kl blev 22.00. Bara att inse att vi börjar bli till åren, man orkar inte lika mycket =D Men det betyder ju inte att det vart tyst för de, Nej då, disskusionerna om diverse sjuka och bisarra grejer var många. Man tror man har hört och sett det mesta =)



På fredagen åkte vi hemåt direkt på morgonen, shoppingen var avklarad och saknaden efter Elias & Tuva var stor.

Hemresan var inte lugnare. Vi har blivit attackerade av getingar, skällt på bilister som har haft en hel del attityd tillbaka =) & självklart gjort en och annan U-sväng.

  


Har inte skrattat så mycket någonsin =D Har varit en resa jag aldrig kommer att glömma. TACK gumman för att du är så underbar !! Men nästa år kanske det blir bussen endå !!






Första Dagen

2008-08-20 - 17:20:47
Jaha, då har vi påbörjat våran inskolning. Idag var vi på dagis mellan 9-10 och det var inga problem alls. Elias var med och lekte med dom andra barnen, sprang runt och kikade och även fruktstunden hann vi med =) Jättemysigt dagis verkar det vara iaf & superbra personal. Nu kommer vi att vara där mellan 9-11 varje dag under dom kommande två veckorna innan det är dax att lämna honom där på riktigt.

I vårat fall, eftersom jag i skrivande stund inte vet om jag kommer få jobba så kommer Elias att vara på dagis efter detta schemat:

Tisdag:  9-14
Onsdag: 9-14
Torsdag:  9-14

I morgon bär det av till Ullared =) Äntligen efter många månaders planering ska vi få åka. Passar perfekt nu oxå i lagom tid när Elias börjar på dagis eftersom det ska inhandlas en hel del nytt åt honom. Vad jag vet nu ska jag ha MASSOR av grejer till Elias, kläder, julklappar(bäst att börja i tid) och heminredningsgrejer =D Jag kommer vara som ett barn på julafton i två dagar. ALLT av våran resa kommer att dokumenteras =)

Väskan är packad så nu till kvällen ska jag bara mysa med min älskling, Elias !!


nya skor ??

2008-08-19 - 15:21:12


Ett par storlekar för stora kanske !!

Det börjar dra ihop sig ...

2008-08-18 - 18:31:13
............Till inskolningen nu. Måste ta kontakt med personalen i morgon och höra hur vi ska göra första dagen, när vi ska komma o.s.v. Tänk att på Onsdag börjas de, Dagis!! Har nog inte riktigt tagit in det helt än men de kommer gå jättebra. Mest jag som tar det hårt tror ja, Min lilla älskling blir så stor =)

Nej, nu ska jag krypa upp i mitt soffhörn med en påse popcorn och glo på nån film tror ja..



P.S I morgon bär det av på klädparty hem till Emelie & Thilde. Ska bli riktigt kul =) Tack för att vi fick komma !!

Ingen ork till matlagning

2008-08-17 - 20:03:19

Spenderat eftermiddagen och kvällen med att städa undan här hemma så orken att göra nån mat finns inte alls. Så ikväll blir det snabbmat =D Väntar på att Fredde ska komma hem med kebab från Adria, Mmmmm !!



Något mer att tillägga här har jag dock inte.. Dagen har varit en aning turbulent, har gått från glad till uttråkad, glad igen, arg & så vidare. Men nu är jag glad åter igen när det vankas mat =) Det är inte speciellt svårt att få mig på bra humör igen.


KAKO

2008-08-15 - 18:44:58

Jag & Elias tittar i en av alla hans bilderböcker som han kommer gående med var femte minut =D Vi pekar och säger vad bilderna föreställer, sen kommer vi till BOLLEN....

Jag - Pekar på bollen och frågar, Vad är det ????

Elias - Pippi

Jag - Nej, Elias det är en B O L L , Kan du säga BOLL ????

Elias - Pippi =D

Jag - B O L L

Elias- PIPPI

Jag - Ger upp kampen och provar en annan dag =)



I går kom pelletsen hem på gården och Elias befann sig självklart på altanen när Lastbilen kom upp på gården..

Jag - Titta Elias, LASTBILEN

Elias - KaKo (Vilket betyder traktor)

Jag- Nej, Elias det är en L A S T B I L

Elias - Kako

Jag - Ingen Traktor, kan du säga L A S T B I L ???

Elias - Tittar förvånat på mig och säger , KAKO - BIL =)

Underbara Unge =D


Bilmusik

2008-08-15 - 14:17:54

Då var det ÄNTLIGEN bestämt =)

2008-08-15 - 12:54:01


Nu har vi äntligen velat färdigt om när, var och hur vi ska ta oss till Ullared för massa shopping. Ingen av oss ville vänta speciellt länge så nästa torsdag packar vi bilen och drar i väg. Lite shopping på Torsdagen när vi kommer ner sen blir det en natt i stuga med massa skvaller och tok. Fan va kul vi ska ha gumman =D

Då har vi bestämt oss för EN sak iaf. Bara ett par stycken till som vi ska vela färdigt om. Ett under att vi kan bestämma oss för nånting överhuvudtaget =D


Dagis..

2008-08-13 - 11:04:01
Då var det dax för inskolningen då. Sökte plats från den 1 september redan innan sommaren, men med semestrar och allt så har vi inte fått något svar så jag tänkte mest att det blir väl säkert framflyttat. Men ICKE, idag ringde dom från kommunen och berättade att vi kan börja inskolningen redan på Onsdag. REDAN !! Det är ju knappt en vecka kvar tills dess & även om jag visste att det började dra ihop sig så vart jag en aning ställd. Min lilla älskling ska börja på dagis !! Nu kom verkligen den överbeskyddande hönsmamman i mig fram ordentligt.

Då är det bara att bege sig ut och köpa kläder av all dess slag för allt ska ju finnas på plats. Jag som hade trott att vi skulle hinna i väg till Ullared innan. Oj Oj va mycket de vart på en gång nu.

Sista veckan

2008-08-12 - 12:13:43

Då är man inne på sista arbetsveckan då.. Går väl hem med lite blandade känslor, visst ska det bli skönt att få vara hemma mer med Elias och kunna träffa vännerna mer igen men samtidigt så har det varit rätt skönt att jobba lite. Hoppas på att få vara hemma några veckor nu och sedan börja jobba igen, HÅLLER TUMMARNA!! Det blir ju lite extra pengar om jag jobbar oxå & de är ju inte helt fel.

Har väl egentligen inget nytt att komma me just nu, hemma är det fullt upp med verandan, min garderob och mitt småpysslande som jag påbörjade igår =D Kände för lite förändring så nu är jag i full gång med det här hemma. De blir nog riktigt bra bara det blir klart.

VÄNTAR PÅ .....

* Att vårat Internet ska komma igång igen... Klandrar fortfarande Fredde lite =D Det är lättast så..
* Att min miljonvinst ska ramla in men det verkar aldrig göra det nångång !!
* Att dom två veligaste människorna jag vet ska bestämma sig om ett datum då shoppingresan skall ske =D
* Ett spännande & roligt besked =D Kan ju förändra en hel del faktiskt !!
* Ledigheten ....


Hissar & Dissar

2008-08-08 - 07:55:41
HISSAR .....

New York, Min längtan är så stark att åka tillbaka till denna underbara stad igen.

Underbara vänner, När man är glad, deppig, arg eller bara behöver tjola av sig en aning så finns det nån som är beredd att stå ut med att man ringer ett flertal gånger och kanske pratar om precis samma sak =D Mina vänner betyder ALLT !!

Min Son, Självklart hissar jag min underbara son !! En kille som kan få mig att le och bli på bra humör bara genom att vara precis som han är. Mitt liv vore ingenting om jag inte hade honom.

DISSAR ....

Regnet, alltså när ska det sluta regna egentligen?? Det enda man hör är nytt lågtryck, mera regn. Ska det vara såhär i Augusti ?? Uppe i Norrland hade temperaturen tydligen sjunkit ner till -0,8 grader under natten. Deprimerande !!

Anonyma kommentarer, VARFÖR lämna sin åsikt om man inte är beredd att stå för den ???

Slut på smink, När man ska behöva skrapa efter kanterna för att få tag på den minsta tendens till färg, duttar med de i ansiktet och det märks ingen skillnad alls... Dax att köpa nytt smink !!



Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin