Kontroll

2010-03-30 - 19:20:32

Var på besök hos BM i Måndags! Klämde lite på magen, fick papperen på allt från graviditeten med Elias (Kul att jämföra) & så lyssnade vi såklart på bebisens hjärta =)

Hjärtljuden låg på 149

Har ju haft ont nu den senaste veckan och trodde det var fogarna som spökade, men tydligen så är det ligamenten och smärtan jag har från morgon till kväll går inte att lindra med något bälte. Fick även ett förbud att sitta på "frisörstolarna" vi har på jobbet då det skulle förvärra det hela ännu mera. Så nu står jag större delen av dagarna och även om det känns i kroppen så har klarar jag mig ett längre tag på dagarna innan det gör riktigt ont.



Förresten, är ni sugna att vara med och tävla om produkter och ett hårspa till ett värde av 966:- så gå in
HÄR och kika...

Nä, om man skulle försöka få lilleman i säng snart då, få se om läggningen lyckas bättre idag. Igår kväll när det var dax att sova lät de såhär...

- Mamma, ja kan inte lägga mig nu!

- Men klockan är mycket och det är dax att sova.

- Det är inte kväll nu,  det är ju inte mörkt ute än.

Ingen idé att försöka förklara, tillslut fick även denna envisa lilla unge ge med sig =) 


 


Välbehövlig dag!

2010-03-27 - 18:18:06

Hemkommen efter en shoppingdag med Cissi i Västerås! Välbehövlig tjejdag för våran del då skola och jobb kommit ivägen den senaste tiden och lite shopping är aldrig helt fel heller ;) 

Hittade iaf en födelsedagspresent till Elias...



Han fick syn på den i en katalog och har tjatat sen dess =) Antar att han kommer sitta fastklistrad hela sommaren i den här, kan ju skjutsa omkring på kompisarna oxå =)

Jag gjorde ett tappert försök att hitta lite nya kläder men just nu är allt antingen stort som ett tält eller så sitter det som ett korvskinn, lusten försvann helt. Så jag piggade upp mig själv med solglasögon och ett armband istället...



Men gissa va skönt de va att komma hem och sätta på sig mysbyxorna!! Elias sover hos sin farmor och farfar inatt så bara Fredde kommer hem blir det pizza, film och mys med älsklingen!


Hjälp mig!

2010-03-26 - 10:33:28


Jag har börjat fundera mer och mer på att byta bilstol åt Elias framöver, men ju mer jag tittar ju mer förvirrad blir jag.

Pratat med massa människor i olika affärer och rekommendationerna är allt från 15 kg, 3,5-4 år och mycket mer. På babyproffsen sa hon att det beror ju mycket på hur lång och stort barnet är oxå, så hon tyckte jag skulle ta med mig Elias så man kunde prova olika stolar.

OM jag skulle vända på honom framöver så velar jag mellan 2 olika stolar...



Det här är en stol som kan vara vänd åt BÅDA hållen och känns mer rejäl att ha framåtvänd pga av bältena som sitter i stolen. Stolen är rekomenderad från 9 mån upp till 8 år.

Kostar ca 3000:-


Den här typen av stol ligger väl på 1800-2000 nånting.

Den här stolen rekomenderas från 15-36 kg eller 4-11 år. Men om han väger 15 kg och är under 4 år då?? Med denna stol så anvnder man bilbältet som finns i bilen och det känns som han kommer sitta bättre fast i den andra stolen i så fall.

Antar att jag får ta med honom upp till Borlänge nån dag så får dom hjälpa mig där. Är det så att han är för liten så är de inte mycket att göra åt saken, men andledningen till att jag börjat fundera på det här är att det börjar bli svårt att ha honom baktvänd.

Han kan defenitivt inte sitta i baksätet längre för benen trycks ihop totalt då. Vi har honom i framsätet med ryggstödet så långt nerdraget de går för att han ska få utrymme med sina ben. Han försöker hela tiden vrida runt sig och titta framåt och blir bara arg och leden när han måste sitta fast åt "fel" håll. Sen är det ett evigt krångel att försöka få in honom i stolen oxå då våran stol har ganska höga sidokanter och det finns knappt utrymme kvar för honom att ta sig in.

HJÄLP MIG!

Hur har ni gjort med era barn när dom börjat "växa ur" sin bilstol ??


Lilla grynet!

2010-03-24 - 19:06:38


Nu har vi fått se vårat lilla gryn som buffar och växer i magen =)

Allt såg bra ut, vilket var en lättnad att höra. När vi var upp på ultraljud med Elias i magen var man mest nyfiken på att se den lilla, medans jag nu varit mer orolig TROTS att jag faktiskt kännt av bebis i magen sen ett tag tillbaka. Nu var det iaf riktigt skönt att få se att allt såg bra ut och grynet var det full fart på.

Fredde tjatade in i det sista, men fick allt ge med sig och vänta tills i augusti med att få veta om det är en pojke eller en flicka =)

Vår bebis mår bra och är nu beräknad till den 27 augusti...



Nersliten till MAX idag!

2010-03-23 - 18:21:38


En timme efter att ja kom till jobbet idag kom smärtan i bäckenet smygandes och mot slutet av dagen så brännde de ordentligt och ena benet var i princip bortdomnat. Ringde mödra och bad om att få ett bälte, men tydligen så hade ingen tid med mig så jag får vänta tills på måndag. Som tur va räddade
Sandra mig så jag får låna ett av henne i morgon!

Nu sitter ja nersjunken i soffan, mina ben värker precis som den hemska växtvärken jag hade som barn. Det blir absolut ingenting gjort idag, då varje steg jag tar är en PINA!

Nä, man skulle kanske bädda ner sig ordentligt i soffan med trollungen och kolla på tv resten av kvällen. Älsklingen är på hockey i Leksand och kommer hem sent, vilket innebär att Elias kommer sova hos Mamsen inatt =)

I morgon är det dax för ultraljud i Falun...

Vagnarna

2010-03-22 - 20:14:37

Aj, va det känns i kroppen idag!

Efter halva dagen kände jag hur det började göra riktigt ont, varje steg ja tog kändes de som om jag bara ville krypa ihop i fosterställning och hålla hårt runt mina ben.

Håller tummarna att det känns bättre i morgon...

En fundering jag haft idag är om jag ska göra mig av med nån av vagnarna jag har uppradade här hemma! Jag har ju min duo vagn som jag självklart ska ha kvar nu när det väntas bebis här hemma =)



Den har jag varit supernöjd med så länge Elias var bebis, så den får hänga med även denna gång. Vi köpte en ny sittvagn till Elias när han var nånstans mellan 1-1,5 år för att jag var mycket ute på annat och vagnen skulle i och ur bilen ett par gånger om dagen. Den kändes då lite otymlig och jag ville ha en smidigare vagn. 

Det blev en Emmaljunga scooter...



När vi skulle utomlands så köpte vi en mindre, smidigare vagn som bara går att fälla ihop och ta under armen i princip. Hur smidig som helst men fungerar ju bara på sommaren!

Det lutar väl åt att scooter vagnen ska bort, duovagnen har ju sittdel och jag tvivlar på att jag kommer vara ute och åka runt lika mycket med vagn och TVÅ barn som jag var när det bara var jag och Elias.

Har inte plats för en massa vagnar här hemma ju...

 

 




Lite shopping lättar upp =)

2010-03-21 - 10:01:21

Det är inte lätt att gå bland affärer och INTE köpa med nånting hem =) Åkte till Borlänge för att titta på en bilstol åt Elias och en ordentlig hjälm åt honom som han kan ha när vi åker fyrhjuling, men det blir oftast lite mer än man räknat med ;)

Värmen och vårkänslan gör ju att man blir sugen på nya skor åt Elias! Även om det är stövlar som gäller när han är ute och leker så kan det behövas nå lättare oxå.



Lika som pappa såklart...



Just nu är det BARA blixten Mcqueen som gäller så när vi fick syn på skorna var det ingen tvekan =) En jacka, lite kläder och sånt fick oxå följa med hem...

Nä om man skulle göra sig klar för dagen då! För trots snövädret så ska jag ta mig in till salongen idag, då Karin ska experimentera och leka lite med mitt hår =) Spännande...





Inte långt kvar!

2010-03-18 - 20:23:15




(V 18)

På onsdag är det dax för ultraljudet som vi väntat på i EVIGHETER! Kommer ihåg den morgonen jag vaknade och det var dax att åka till Falun och få se våran lilla Elias. Den föräntansfulla känslan och nyfikenheten att få se vad som växer i magen!

Nu är det alltså snart dax igen, fast jag måste säga att jag är mycket mer nervös denna gång. Även om jag känner dom små "buffarna" från den lilla där inne, så funderar jag och oroar mig mycket mer. 

Fast visst väntar jag med glädje oxå över att äntligen få veta och se hur våran bebis har det =)
 

 


Drömmarnas värld kanske ??

2010-03-17 - 19:17:43

Ibland skulle jag bara vilja ha ett break från verkligheten! Varken vill, kan eller kommer att skriva om detta här men ibland blir det bara för mycket....

Återkommer med ett bättre humör en annan dag...

Lady Gaga - Telephone ft. Beyoncé

2010-03-14 - 14:53:35


Vet inte riktigt vad jag ska tycka men videon måste ses iaf =)  och hennes låtar brukar ju alltid slå igenom, så man kanske skulle ge de en chans iaf...


Vilken skillnad...

2010-03-14 - 12:52:34

Solen skiner och vilken skillnad det blir på humöret när det är ljust och varmt ute istället för mörkt och isigt. Jag och Elias packade hans väska med varm choklad, och lite annat smaskigt innan vi tog varsin spark och drog iväg!

Tyvärr kom vi ju inte å långt eftersom asfalten var framme på vägen ner mot sjön, så det var bara att vända och åka hem igen.

Men vi satt oss på altanen i solen och fikade där istället =)

 

Varm choklad måste man ha =)



Helt underbart att sitta där bara värmen kommer åt och inga bylsiga ytterkläder är nödvändiga...  



Även katterna var förstås med oss och fikade idag =) Fast dom är alltid med där Elias är, går vi nån annanstans än på gården så följer dom med då oxå... 

En aning beskyddande kanske =)  




Missy var oxå med och njööt av solen idag...

Ibland går allt lite lättare...

2010-03-13 - 18:14:50


Vissa gånger hinner man inte ens att vara med när det är läggdax! Igår medans jag stod och plockade ur diskmaskinen blev det alldeles för tyst och mycket riktigt så hade lilleman tagit med sig en hel drös med mjukisdjur och bäddat ner sig själv i våran säng.

Tänk om det kunde vara SÅ lätt varje gång =)



Solen har värmt under dagen så då åkte oxå skinnjackan fram idag =)

Blev en vända in till stan och sen en promenix med Elias för att hämta sparkarna vi lämnat nere hos farmor! Hur skönt som helst att vara ute nu, håller tummarna att det faktiskt fortsätter och att våren snart är här...



Har iaf vårpyntat lite inne, med påskliljor, ljusa kuddar i soffan och andra gardiner! Har nog aldrig längtat så mycket efter sol och värme som jag gör just nu. När snön smälter och det droppar ordentligt från taken, eller när isen smälter och vattnet sakta visar sig.

Fast allra mest längtar jag förstås till ultraljudet vi ska på den 24 mars =)

Fredde fortsätter att tjata om att vi ska ta reda på om det är en flicka eller pojke och nu börjar jag bli tveksam. Har alltid hållit stenhårt på att INTE ta reda på vad de är, men ibland far tankarna åt ett annat håll och nyfikenheten tar över =)

Hur har NI gjort  / eller tänkt göra ???? Jag är så rädd att jag ska ångra mig sen...


Inte ett dugg avundsjuk!

2010-03-09 - 19:07:39

Solen skiner på dagarna och vore de inte härligt att sitta mot en husvägg och mysa i solen, eller att vara ute på promenad med solen i ansiktet?!! Men jag, som säkert så många andra får vara instängd på jobbet och beger mig inte hemåt förens solen gått ner och kylan är ett faktum igen.

Men jag är inte bitter, inte ett dugg...

Nu är de ju bara tre veckor kvar på praktiken sen får jag gå hem igen och det är verkligen med blandade känslor vill ja lova! Visst ska det bli skönt att få vara hemma och njuta av den kommande våren, men vad ska man göra på dagarna??

Jag har ju vant mig med att jobba hela dagarna och plötsligt ska jag vara hemma istället. Hade jag Elias hemma hela dagarna finns de väl alltid att göra, men han ska ju vara på dagis några timmar om dagen oxå. Fast å andra sidan har ja redan börjat känna av foglossningar så det kanske kan vara skönt att bara få en lugn stund för sig sjäv oxå.

Kommer iaf defenitivt att sakna alla på salongen...


En gnutta hopp

2010-03-07 - 19:24:40



Snön ligger kvar i drivor men en gnutta hopp finns det när solen har varit framme i helgen & det verkar som den skall titta fram på dagarna även nästa vecka, kanske det äntligen kan börja vända..



Mina älsklingar har somnat av i soffan... =)



V 16

2010-03-07 - 19:18:05


 

(13+0)                                              (15+5)

V 16 och äntligen tror jag att illamåendet har börjat ge med sig =) Maggen har växt snabbt dom här veckorna! Vilken skillnad de är från graviditeten med Elias, då tog ja inte första magbilden förens V 21 och då syns de knappt =)

Kan fortfarande känna av lite av illamåendet men det är inte alls lika illa som tidigare, så om en vecka eller så kanske det är borta helt och man kan få njuta lite av den växande magen och bebben som växer där inne =) 

 


Orkeslös

2010-03-07 - 12:28:02

Söndag och vi är allihopa friska! Dom senaste två veckorna har vi spenderat inomhus eftersom vi haft magsjuka, förkylningar och vattkoppor, gissa om jag ser fram emot att komma till jobbet i morgon!!

Idag skulle jag dock vilja krypa ner i sängen igen och bara sova. Tror att det är dax för järntabletter snart för just nu är ja så trött att det känns drygt att andas. Tanken för idag var att vi skulle åka in till stan en vända och käka lunch allihopa men bara tanken på att hoppa in i duschen, föna håret, styla håret, sminka mig och klä på mig nånting annat än min mysdress känns bara drygt.

Orken kanske räcker till torrschampo, borsta på lite foundation och slänga på mig en mascara..

Ja, en ren mysdress oxå förstås =)

Snön

2010-03-03 - 20:04:24


Vissa tak är redan skottade och vissa är de dax att skotta igen, SUCK! Men jag vill verkligen inte att nåt ska rasa pga denna snö som fortsätter vräka ner på dagarna.



Till helgen ska vi försöka få bort snön på taken, eller Fredde ska iaf! Önskar att jag kunde hjälpa honom men jag får nog hålla mig på backen. Även om det är fint med snön så börjar det bli löjligt mycket nu, när det väl börjar töa kommer det ju forsa vatten efter all snö som ligger överallt, blir de inte översvämningar blir jag förvånad!

PAPPA har verkligen varit en enorm hjälp den här vintern, som har ställt upp och skottar gården och hela vägen upp till oss...  Du är VÄRLDENS BÄSTA !!



Ringde iaf BM idag och det verkar inte som om nån vet vad det är för smärta jag har när jag får mina "kramper" i magen. Fick rådet att avvakta eftersom jag inte har några blödningar..

Känner av en mindre värk i magen fortfarande om jag rör mig alldeles för mycket, men så var de förra gången oxå några dagar efter själva "kramperna". Vad ska man göra?? Antar att det bara är att avvakta...



Vad gör jag för fel??

2010-03-02 - 18:57:37


Eftersom Elias klarar kopporna riktigt bra nu så gjorde jag ett försök att ta tag i hemmet! Ingenting ansträngande egentligen mer än kanske när jag bar in matkassarna från bilen,(var TVUNGEN att åka och handla eftersom kylskåpet EKADE tomt) dammsugning och fortsatte med tvätthögen som skapats efter magsjukan.

Elias sitter uppe och kollar på film och jag hänger upp den sista maskinen med tvätt när det hugger till i magen på mig. Dax igen, var min första tanke så jag tog mig snabbt upp på övervåningen, fick tag på telefonen sen hamnar jag på köksgolvet..

Ringer Fredde som kommer hem på en gång då jag inte vet om jag kommer svimma av den här gången och kan inte hjälpa Elias om han skulle vilja något.

Efter en stund börjar det lugna sig men jag vågar inte resa mig utan ligger kvar ett tag till innan jag kommer upp från golvet.

Smärtan är hemsk,
men den här gången klarade jag mig från att svimma av iaf! Det känns fortfarande lite så jag håller mig extremt lugn ikväll. Antar att jag måste försöka få tag på min BM i morgon för att tala om att det hänt samma sak igen, dom ville ju veta om det upprepades.

Duscha, bädda ner mig i soffan och vänta på att Desperate housewifes ska börja kanske..



Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin