Snart slut på det här året oxå

2009-12-30 - 20:58:41


Nu börjar det bli så kallt att jag VÄGRAR sticka ut näsan utanför dörren! Bilarna fungerar ju inte ens som dom ska(eller va säger du, Pappa?!?!) Så idag har vi hållit oss INOMHUS!

Ja i morgon är sista dagen på det här året..

Vi kommer spendera den dagen här hemma med Cissi & familjen. Elda i kaminen, äta massa god mat & så blir de pyjamasparty för barnen =) Antar att Fredde & Emil kommer spendera en hel del tid nere vid tv spelet  men vad gör de då, vi klarar oss nog bra endå eller va säger du Cissi =) ?!?!!

Nu tänker ja krypa ner under täcket, kolla klart på Victoria Secret, sen blir de film har inte så mycket att tillägga idag. Känner mig faktiskt ganska tom i huvudet...



Precis såhär slimmad känner jag mig oxå ;) Egentligen borde man kanske bojkotta sånna här program, nu kommer Fredde få höra mitt gnäll över de ett tag oxå =) hehe..

GOTT NYTT ÅR ALLA LÄSARE!


2012

2009-12-29 - 18:28:04

Jag har gått och väntat och längtat länge efter att få se denna film, ÄNTLIGEN skulle ja få se den. Laddade upp med täcke, godsaker, kanske inte superhöga förväntningar, men endå!



Vilken BESVIKELSE den va! 


Visst att alla sånna här typer av filmer är överdrivna, det ska dom väl vara men de här vart ju löjligt! Bilar som flyger igenom rasande byggnader utan problem, på loppet av några sekunder hade halva jorden försvunnit.

Ja vet inte men jag satt bara i soffan och tyckte de mesta var riktigt löjligt istället för spännande som de kanske skulle ha varit. 

Nä då ser ja hellre Independence Day eller Day after tomorrow istället, om jag vill se en sån typ av film! 



Stora & små barn

2009-12-28 - 20:33:02





Dax att testa nya skidorna som Elias fick i julklapp! Jag hade inte direkt några höga förväntningar, ska jag vara helt ärlig trodde jag att humöret på den här lilla killen skulle visa sig ganska snabbt men oj så fel ja hade.

 

Han var superduktig och tog sig fram hur bra som helst, det var ju ändå första gången han stod på ett par skidor så visst gled han ur spåret nångång och ramlade ner i snön men han var lika glad endå, och fortsatte så fort han kom på benen igen.



Så det blir nog en hel del tid på dom där skidorna för trollungen här hemma =)

Idag lämnade vi kaoset här hemma och tog en heldag hos några vänner! Barnen fick leka av sig och Papporna med tror ja ;)

 

 

Haha, Ja Fredde må ha barnasinnet kvar men är en aning för stor för leksakerna i lekparken iaf =)

 

Lite tacopaj för att avsluta den här dagen är inte helt fel. Älsklingen som står för maten ikväll medans jag tänker lägga mig på soffan ;) 


Playboytjejerna..

2009-12-27 - 19:53:50

De va några dagar i höstas då tv:n stod på konstant! Jag har en tendens att fastna i sånna där maraton när dom kör alla avsnitt av en och samma serie hela dagarna..  

Elias går fortfarande omkring ibland och sjunger på denna melodi =)





Ibland hamnar jag framför ett avsnitt, å gissa vem som snabbt skiner upp som en sol och sjunger med ?!?! ;)  Tror jag skadat honom en aning med detta kanske!


Nu kanske det kan bli som vanligt igen!

2009-12-26 - 20:11:41


Julen är över....

Känns som man äntligen kan pusta ut och andas igen! Visst har dom här dagarna varit riktigt mysiga och bra men nu ska det bli skönt att återgå till vanliga dagar igen. Nu är det bara tomtepyntet som ska bort så småningom så man verkligen kan slappna av!

 

Paketöppningen började redan kl 07.00 på morgonen. Vi vaknade allihopa då så det var lika bra att dra igång med det på en gång =)

 

Pappa hade tagit eget initiativ och inhandlat en present åt Elias, det var ju inte oväntat att det skulle bli just DEN t-shirten iaf ;)

 

I år gick de iaf superbra med tomten, efter nån minut bladdrade han på och var inte det minsta blyg. Det gick inte att få tyst på honom istället ;)

 


 

Superglad över min nya tavla som ja fick av Pappa & Marie, LOVE IT!



Lilleman slocknade utan problem när det var dax att krypa ner under täcket. Det hade varit en lång och spännande dag så lite sömn var välbehövligt, För oss allihopa faktiskt..

Idag (Annandagen) har vi firat jul igen och det var lika spännande och fullspäckat med massor av paketöppning och ett möte till med tomten =) 

   

Som sagt, fullt ös från första stund...



Alla var dock inte lika energiska som Elias =)

Men nu var den dagen slut oxå! Elias har somnat och vi sitter utslagna i soffan, utanför vräker det ner snö. Vem vet i morgon kanske vi är insnöade här??!!!



Sex And The City 2....

2009-12-24 - 10:07:47





Nu är det bara att vänta sen blir det biokväll med tjejorna!


Laddar upp inför julmaten!

2009-12-23 - 18:18:33


Ikväll har vi soffmys med chips & gurkstavar! Laddar upp inför kommande dagar med mängder av julmat =)



Allt är klart och Elias väntar spändt på att tomten skall komma..

För första gången på många år känns faktiskt inte julen så skrämmande! Klapparna är inslagna, granen lyser upp i mörkret och ja känner mig faktiskt ganska lugn och nöjd.  Även Elias har varit på bra humör och faktiskt lyssnat lite på vad jag har att säga idag.

Ja nu blir det jul i några dagar sen svirar vi om till nyår, eller va säger du Cissi =) ??!?!?!? 


 


Tillbaka igen på juldagen, förhoppningsvis med massa skoj som hänt och så kanske en och annan detalj om livet i allmänhet =)

GOD JUL ALLA LÄSARE !!!


Trots

2009-12-23 - 09:33:13

Det är inte dåligt va det testat här hemma nu, man försöker med de mesta men jag antar att det är en trotsperiod som ska genomlidas. Kan låta ungefär såhär...

- Elias du får inte hoppa i soffan!

Elias säger med det bredaste leendet...

- Johoooooo =)

O.s.v....




Jag försöker med nåt annat!

- Elias man får inte kasta sina leksaker i golvet...

- Johooooo =)

- Då kan vi kasta dom i soporna om du ändå inte vill vara rädd om dom!

Ögonen lyser av jävulskap och han ler...

- Nähääääääää =)

Men den kampen vann jag för leksaksbilen åkte i soporna, Å jissa om han blev paff. Snabbt som ögat kommer nästa kommentar....

- Mamma förlåt, jag vill ha min bil! Får jag hämta den ??

- Mmm, DEN HÄR GÅNGEN men var rädd om dina saker!

Ett par minuter senare är han igång med nästa hyss och vad får jag till svar om jag försöker säga nåt... ??

- Johoooooooo =) ..... Nähäääääää =)



Häromdagen hade vi ett samtal om tomten!

- Man måste vara en snäll pojke om man vill ha några paket på julafton

Elias tittar på mig och säger..

- Mamma, jag vill inte ha några julklappar av tomten

- Nähä, men då ringer Mamma tomten så får han ge bort alla paket till nåt annat barn som varit snäll då??!

- Ja gör de, säger han och ler...


Öööööh Jahaa,  Som sagt det testas en hel del här hemma


Den hårda sanningen..

2009-12-22 - 16:02:06

Vem brukar inte sjunga med i musiken när man åker bil ?? Iaf när man åker ensam och jag har nog tagit ton även när Elias varit med, men nu är de tydligen slut på de.

Jag börjar nynna med, Elias stirrar ilsket på mig och...

Elias - Neej, du KAN INTE sjunga!!

Jag - Mäh, får inte Mamma sjunga alls??

Elias - Nää...

Elias - (Fortsätter sjuga med SJÄLV.... Na Na Na Na Naaa....

Ja det är väl av barnen man får höra sanningen antar ja!

Åkså ont i halsen..

2009-12-22 - 10:34:11

Elias hittar mina Strepsiltabletter på vardagsrumsbordet..

- Mamma ja vill smaka!

- Nej men det där är inge godis! Mamma har ont i halsen och det är min medicin.

- Ahaaa, ja har åkså ont i halsen och behöver medicin !!

Tänk om det vore så enkelt när han verkligen behöver medicinen oxå ;)



-22 i morse när Fredde åkte till jobbet, gissa om jag var glad att ja kunde ligga kvar i sängen då =) Vi sitter fortfarande i soffan och myser framför tv:n, tveksam om jag vill åka in till stan idag och ordna det sista.

Inhandlade ju maten i går! Mitt på dagen tog jag mig in på Willys i tron om att det kanske skulle vara ganska lugnt endå, men OJ va fel ja hade. Folk armbågar sig fram som om det gällde livet, rycker och sliter i ALLT !!

Jag lyckades fly utan större skador, men jag går knappast in i en mataffär igen innan jul..


Bara att packa ihop och gå hem då..

2009-12-21 - 17:44:34
Det blev ett hastigt slut på den här arbetsdagen!

Skulle gå ner till försäkringskassan för att hämta ett papper bara, tänkte att ja skulle fråga arbetsförmedlingen när ja ändå var där vilken dag min praktik skulle sluta. Hade för mig att det var i slutet av februari nångång...

- Den hade sitt slutdatum i går..

- VA?? Du skojar med mig?!?!


Visst inte riktigt vad jag skulle säga faktiskt. Frågade om hon kunde förlänga så ja fick göra dom sista månaderna på samma ställe! Men det gick tydligen inte att ordna sådär samma dag utan jag fick gå hem över jul och återkommer igen den 11 januari!

Visst är de skönt med lite ledigt men jag vart mest paff när de vart så häftigt så ingenting har fungerat idag. Jag är ju van att vara på salongen under dagarna, nu tappade jag all rutin för den dagen!

Jag ska iaf passa på att mysa massor med Elias under ledigheten! Så i morgon går vi nog bara ut på gården och leker lite i snön om det inte är alltför kallt då stannar vi nog under filten i soffan =) 




 

Ömmande rygg men glad endå ;)

2009-12-20 - 18:35:50



Vilket PokerFace ja har va Cissi ;) Full koncentration..



Idag är vi lite ömma både jag & Cissi, men nöjda och glada endå =)

På eftermiddagen drog vi på oss vintermunderingen, plockade fram pulkan och drog iväg till Pappa(Morfar) och Marie för lite pepparkaksbak! 


 

Platta och banka lite så blir de så bra så =)



Pepparkaksformarna kunde användas till mycket mer än bara att göra pepparkakor med. Det blev iaf en lyckad eftermiddag med goda kakor och en hel del deg oxå ;)  

    


Nu är de snart dax för lilleman att sova och för oss trötta föräldrar att dra sig ner till "underjorden" å kolla på en film eller två... Natti Natt !!


Allergisk mot kylan!

2009-12-19 - 09:53:41
Passar på att sitta en stund för mig själv innan det bär av mot studion!

-18 grader ute, idag blir det defenitivt myskläder, Uggs & den tjockaste vinterjacka jag kan hitta. Tur att Cissi kommer och hämtar mig i en (förhoppningsvis) uppvärmd bil ;) 

   

Nä, om man skulle försöka få i sig lite frukost....

Sånna här dagar ska man egentligen bara sitta inne framför kaminen och mysa jö!



Julklapp nr 2

2009-12-18 - 20:59:05


Fredag kväll..

Tomtarna är framställda, granen är framplockad & i morgon blir det bara en vända med dammsugaren för att sedan kunna konstatera att det mesta faktiskkt är klart inför julen!

Cissi kommer hit i mogon och hämtar upp mig, de är dax för juylklapp nr 2 till mig själv ;) Har man varit såhär snäll belönas man tydligen väldigt väl! De är alltså dax för lite tid under nålen för våran del..SOM vi har väntat på denna dag! 


Blond med långt hår igen ;)

2009-12-17 - 20:12:42



  

Äntligen har jag fått i lite extra hår så nu är ja lyckligare än lyckligast!!  Strax efter 22 i går kväll kom jag & Sandra från salongen! TACK för all hjälp, jag är supernöjd!

Har en misstanke att Elias kan ha fått urinvägsinfektion oxå! Flera gånger idag har han inte ens hunnit på toaletten och han har varit torr länge nu. Senaste timmen har han väl kissat var 10 minut ungefär.

Får ringa BVC i morgon och kolla upp de, INNAN det börjar göra ont för honom.




Sol & Värme tack!

2009-12-16 - 10:42:46


Ja min lathet tog över igår så jag ställde bara ifrån mig bilen på gården. Detta fick jag dock betala för i morse när jag i 20 minuter drog och slet i bildörrarna för att försöka komma in!

Elias tittar fram och säger, - Mamma, kan ja hjälpa dig ??

Tanken var ju god, men jag fick allt klara mig själv den här gången... Men efter mycket slit och en hel del svordomar så fick jag iaf upp höger bakdörr!

Vilket innebar att både jag och Elias fick klättra in i bilen från den dörren och sen försöka bryta oss UT ur bilen när vi väl kom fram till dagis.


Jag kan väl säga såhär att just nu känns snön och vintern inte mysig ÖVERHUVUDTAGET!


Nu blidde de vinter..

2009-12-15 - 10:41:12
Ingen har väl missat att det snöar! Då börjar vintern alltså, nu ska bilen in i garaget över nätterna säger ja bara. Jag vägrar skotta fram en isig bil varje morgon.

Elias utbrister med glädje i morse,

- Titta Mamma de snöar! Nu kommer Moffa med tjakton!!
Ja det är väl tur att vi har världens bästa Moffa som hjälper oss att skotta!!

Själv tänker ja tända en brasa och krypa ner under en filt i soffan med en kopp varm choklad när ja kommer hem...

Nya tattoos & en alldeles speciell klapp till mig =)

2009-12-14 - 17:37:26


Den här veckan blir bara bättre och bättre...

Det börjar bli klart hemma inför jul, bara pysselgrejerna kvar men de får bli till helgen! Nu är det inte långt kvar, innan den här julen är över. Men ja måste säga att jag faktiskt inte haft samma ångest som tidigare år inför julen. Den här gången har jag faktiskt ordnat med julklapparna i tid & sluppit undan julfirandet hemma hos oss!
          

Det blir en heldag hos Pappa på julafton & sen till Saxdalen på Annandagen! Alldeles perfekt att få komma hem till nån annan och bli serverad mat =)

I mitten av veckan får jag en lite tidig julklapp som jag bestämt alldeles själv att jag faktiskt borde ha ;)


Å på lördagen drar jag med mig Cissi till studion för lite nya tattoos, för de tycker ja OXÅ att vi borde unna oss såhär innan jul!

Vi har varit väldigt snälla i år tror ja ;)


Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin