Är de inte de ena så är det de andra...

2010-07-29 - 14:43:51

Vaknade upp i morse av en rejäl åsksmäll, så ja tog mig upp och drog ur allt för att sedan slå mig ner med filten i soffan! Mina pojkar sov utan en enda reaktion på att de small så fönstren vibrerade.

Elias feber har hållit sig borta under dagen och han verkar både äta och dricka som han ska, skönt att han inte är hängig som igår för då ville han knappt prata och det är inte ofta den pojken är tyst ;) Men när den ena mår bättre ska väl den andre må dåligt istället... 

I morse var det min tur att må dåligt. Yrsel, illamående & ont i hela kroppen som satt i under hela förmiddagen. Nä, vi spenderar dagen så lugnt som möjligt nu och hoppas på att må bättre i morgon!

Har en liten sjukling här hemma....

2010-07-28 - 13:36:22

img_0033 (MMS)

Har en liten sjukling här hemma....


Inte mig emot =)

2010-07-27 - 20:27:59

Mina fossingar värker efter en heldag på benen. En liten shoppingvända på förmiddagen och sen utomhuspyssel med min älskling resten av dagen. Fast egentligen är det väl han som gör allt arbete, eller stora delar iaf!

Jag finner ingen ork eller kan göra allt jag skulle vilja med magen i vägen men jag försöker vara med och hålla honom sällskap iaf.



Kvällsmys med världens bästa!

Förresten så upptäckte jag idag när jag kollade igenom bebiskläderna att jag faktiskt skulle behöva mycket mer i strl 56. SJÄLVKLART kommer jag att köpa mer när knodden kommit men en del måste ja nog köpa före oxå för de fanns inte så mycket som jag trodde och de går ju åt lite kläder iaf.
Mera shopping alltså, inte mig emot ;)

 


Släger in en bild på dagens fynd! Nya skor som knappt kostade nåt alls, SÅNT gillar vi =)


Nu väntar vi...

2010-07-27 - 13:15:34

V 36 och 31 dagar kvar till BF!






Magen växer och nu börjar det dra ihop sig mot slutet! Elias frågar när bebis ska komma och jag skulle mer än gärna byta bort magen mot vårat lilla knyte som ligger där inne.

Fast något namn har vi inte enats om än, Elias säger såhär...

Jag - Vad tycker du att bebisen ska heta då??

Elias - Lillebroooooor!

Jag - Men, inte kan bebisen heta lillebror, vi måste väl hitta på ett namn precis som du har & tänk om det är en liten flicka som ligger i magen då?!

Elias - Ska iallafall heta lillebrooor!!


Förhoppningsvis kan jag få något bättre ur min sambo, men de ska man inte lita på ;)





Sammandragningar/förvärkarna fortsätter men som tur är så gör dom inte ont varje gång iaf, mest obehagligt. Men ska jag vara helt ärlig så gör de mig inte så mycket än så länge iaf. Jag vet ju att med smärtan kommer ju så småningom all denna väntan vara över & en till liten guldklimp kommer att ta plats i mitt hjärta.




Trötter

2010-07-25 - 14:41:21


Nu har vi äntligen kunnat börja använda vattnet igen som vi varit utan i ca 1 vecka. Problemet kvarstår fortfarande att någonting inte är riktigt rätt men VAD som är fel vet vi inte än. Förhoppningsvis så är det något lindrigare som inte kräver enormt med jobb och en tom plånbok!

Annars har vi en riktig trökdag idag! Det regnar ute och jag är nog den enda som är lite villig att ta tag i nåt här hemma. Min andra hälft ligger helst på sofffan och våran lilla trollunge placerar sig som alltid vid sin pappa.
Själv kommer ja inte så mycket längre utan hjälpen av min sambo.

Nä usch idag hade jag inget av värde att tillföra här...



Slänger in en bild på mitt nyaste inköp sen ska ja nog försöka dra upp trötter ur sängen för nu börjar jag bli HUNGRIG!!!


Brinner det??

2010-07-22 - 07:13:36

Den här typen av väckning på morgonen vill ja inte vara med om igen! Men det är fantastiskt hur snabbt man faktiskt KAN komma upp ur sängen när de gäller ;)

Kl. 06 vaknar jag av ett tjut på övervåningen (Brandlarmet tjuter), river upp Fredde och inom loppet av några sekunder har vi sprungit igenom hela huset tror ja för att kolla vad som händer. Efter en stund har vi konstaterat att allt är lugnt, men jisses vilket uppvaknande.

Sen var det ju omöjligt att somna om...

På tal om att sova så drömmer jag MASSOR om förlossningen nu, fast jag kommer aldrig så långt att jag får se min bebis. Alla gånger slutar det med att jag vaknar eller att jag får upp nåt konstigt föremål i famnen (en leksak, en degklump m.m.) istället för en bebis. Usch det har varit mycket tankar kring förlossningen nu på sista tiden och jag vet egentligen inte varför jag utsätter mig för de här igen.

"Det kommer att gå bra".....

Ja de säger ju alla och det tror ja nog men oron ligger som ett svart moln över mig endå! Oron över att det faktiskt kan hända saker. Jag vill bara ha min bebis nu...

Stödstrumpor!

2010-07-20 - 11:54:36

Hur skönt som helst! Att använda stödstrumpor inte varit aktuellt under denna graviditet pga av värmen men nu mot slutet börjar jag känna att det verkligen skulle behövas. Då vädret idag är mindre sommrigt så drog ja på mig strumporna och jisses va skönt de va!!

Antar att jag kommer få små knubbiga fötter, fingrar och ja de mesta kanske kommer vara lite knubbigt på mig nu på slutet men nu är det snart över och även Elias börjar bli trött på att vänta =)

- Mamma, när kommer min bebis???

- Ja vill ha min bebis NUU!


Haha, ja vi är nog alla förväntansfulla men ingen kommer bli gladare än jag när kroppen får börja återgå till det normala igen, man kan äta normalt och hormonerna lugnar sig en aning.

Längtar så enormt efter mörka kvällar, tända ljus, mysbelysning, elda i kaminen och mysa med mina hjärtan i soffan. Hösten är MER än välkommen =)

Sommaren i all ära men just nu finns det annat som lockar mer...


Kunde inte komma mer olägligt!

2010-07-19 - 18:37:53

Elias drog på sig jobbarbyxorna, hämtade sin hammare och var pappas lilla hjälpreda idag. Själv har jag försökt leva utan att använda vattnet...

    

För dom som inte vet så har vi haft lite problem med våran brunn som i vanliga fall brukar tömmas 2 ggr per år, men på sista tiden har fyllts upp mycket snabbare än så. Nu sist var det ca fyra veckor sen vi tömde och igår upptäckte vi att det var fullt igen!

Vi vet inte än vad problemet är men medans vi väntar på tömning kan vi inte använda vattnet då kan de bli totalt stopp istället. Vilket innebär att jag inte kan tvätta, köra diskmaskinen, duscha, ja inget vatten ska ner i avloppen helt enkelt.  Men i morgon kommer dom förhoppningsvis och tömmer då ska vi bara börja felsöka och hoppas att vi INTE behöver börja gräva upp gården IGEN.

Det kunde inte kommit mer OLÄGLIGT! Fredde har två veckor ledigt kvar och vi har en hel del endå som ska ordnas här hemma. Vi väntar ju på bebis oxå och det sista jag vill göra är att dra igång med nåt nytt.
Antar att det inte är så mycket och fundera på, förhoppningsvis kan det ordnas på ett smidigare sätt än med grävmaskin...

Annars låter det inte helt fel med en lägenhet just nu!

Är det en liten knubbis till??

2010-07-16 - 18:06:37

Nu sitter vi bara och väntar! Känns som han varit borta en evighet när det egentligen rör sig om TVÅ dagar =) Ahja, men vi har varit utan honom mycket på sista tiden så lite "needie" får man va ;)

Var ju till BM idag oxå på vanlig koll... (V35 i morgon)

SF-Mått = 33
Hjärtljud = 146


Har legat på mittenstreckt när det gäller SF-måttet hela tiden men nu hade de tydligen dragit iväg med 3 cm på bara två veckor! Men det är antagligen för att magen står absolut som högst just nu och till nästa gång kommer den nog sjunkit och "kurvan" dala igen. Eller så får ja en enorm mage och en riktig liten knubbis den här gången oxå ;)

Men den här graviditeten skiljer sig inte mycket från när ja gick med Elias i magen. Vikt, SF-mått och hjärtljud ligger ganska lika hela tiden.

Ahja, de återstår att se, 42 dagar kvar nu....

Nerbäddad efter cykeltur

2010-07-15 - 16:51:25

    

Tog en längre promenix med lilleman på middan idag! Vi håller ett lungt tempo båda två så de tog sin tid men skönt va de =) Men sen dess har de dragit och varit allmänt obehagligt i magen precis hela dagen, så efter ett långt bad så har vi bäddat ner oss för att titta på Pippi Långstrump.

I morgon är de dax för ett besök hos BM & så kommer ju äntligen min älskling hem!


Mycket som snurrar i huvudet

2010-07-15 - 10:07:39


Sen ett tag tillbaka så känns de bara drygt att varje dag behöva fundera på vad man ska göra av dagen! Går upp, äter frukost, klär på mig och sen då???

Att bara ligga i solen eller sitta i skuggan en hel dag känns mindre lockande just nu. På gården finns de massor att göra men med magen i vägen så kan jag inte göra så mycket åt de. Shoppa har ja gjort och även de har jag lessnat på (Knepigt ja vet).

Egentligen tror ja bara att jag letar efter det jobbiga i allt som jag skulle kunna göra!

Att åka in till stan = Usch, gå omkring där i värmen och så måste ja göra mig iordning...

Vänner = Vad ska vi göra ?? Måste jag göra mig iordning?? Vem har tid ?? Alla har väl sin sambo hemma på semester och spenderar tid med familjen eller jobbar. Men när jag väl träffar nån av mina vänner så flyger timmarna snabbt förbi och jag är så glad att jag har er som förgyller mina dagar.

Vara hemma på gården = Alldeles för varmt i solen, rastlös och det enda jag ser är allt som jag skulle kunna göra men inte kan för kroppen klarar de inte.  

Nu låter det mesta negativt och det kanske är en sån dag idag! Självklart är det inte såhär varje dag, det är bara tungt att komma igång. Nu mot slutet av graviditeten så börjar jag bli mer less, orkeslös och viljan att kunna ta sig upp ur sängen utan problem eller kunna busa med Elias utan att få ont överallt är STOR!

Så jag ber om ursäkt till mina vänner om jag kanske är lite frånvarande ibland.



Förresten, så slog ja på tv:n i går och fastnade framför ett program som handlade om förlossningar och tiden på BB. VARFÖR utsätter jag mig för detta???

Med kroppen sprängfylld i hormoner så kan ja lova att det inte var de bästa! Barn som far illa, mammor som vrider sig i smärta och bara tanken på att jag själv snart ska genomgå detta gör mig LIVRÄDD!

Ena dagen känns de mindre märkvärdigt, jag har ju gjort det här förut och det ska jag väl klara av igen. Medans andra dagen kommer tankar upp om allt som kan få fel under en förlossning och rädslan att jag ska tappa kontrollen helt.

Om man kanske kunde spola fram lite snabbt till stunden vi får se våran bebis för första gången och får hålla honom/henne vore ja tacksam!



Hundskor!

2010-07-14 - 18:32:07

Sånna här dagar skulle man ha fler av =) Sandra & Lovis har varit på besök och efter lite bebismys är jag ännu mer nyfiken och förväntansfull på vår egen liten skrutt som gömmer sig i magen...

Till kvällen blir ja dock ensam igen när älsklingen beger sig mot Västerås! Såhär i början med företaget vet ja ju att det får bli en del uppoffringar för att få igång allt men lite egoistiska tankar får man väl ha iaf?!! 

MEN, jag har ju mitt lilla hjärta som håller mig sällskap och sysselsatt =) Å va mycke tok den ungen kan hitta på.... 

  

Igår kväll gick han runt i mina gamla ludna moonnboots i flera timmar!

- Titta Mamma, på mina HUNDSKOR!
 

Å så en av mina handväskor över armen, då var pappa stolt ;) 


 

Pappa betalar

2010-07-11 - 17:28:44


Nya t-shirtar kan Elias alltid räkna med när hans pappa varit på festival/konsert och den här gången var inget undantag!
 


T-shirten där de står "Pappa Betalar" är speciellt passande efter hur våran lilla trollunge har börjat lära sig vem han ska gå till när han vill ha något speciellt!

Ett ex är...

Elias viskar något lite försiktigt till sin pappa och sneglar på mig.

Jag - Vad är det Elias??

Elias - Jag vill ha godis!

Jag - Men vi har inget godis hemma så du får vänta tills på lördag innan vi köper något nytt.

Elias - Men, PAPPA KAN KÖPA ÅT MIG! (Så småler han lite åt mig)


SUCK! Ja att få pappa och köpa något är inte svårt för lilleman här hemma. Han har honom lindad runt lillfingret och är mycket medveten om detta oxå!

Våran bortskämda lille pojk kan nog behöva ett syskon att dela saker med.


Äntligen!

2010-07-11 - 08:32:49

Idag kommer älsklingen äntligen hem! Som vi har längtat efter våran pajas som ser till att det ALLTID är fullt ös och en massa bus här hemma =)

Elias saknar sin pappa och har redan planerat dagen för dom två =) Antar att jag får kliva åt sidan och mysa med min älskling till kvällen... Men nu är han iaf snart hemma!

Sommar som de ska vara!

2010-07-10 - 16:46:25

    

Spenderade eftermiddagen på sjön med Pappa(Morfar) & Marie!

Elias tog snabbt över ratten medans jag själv la mig tillrätta och gjorde
absolut ingenting =) I LOVE IT!




Måttligt besviken på hemglass...

2010-07-09 - 19:20:01


Idag vart mitt hjärta riktigt besviken =(  

Vi var i Saxdalen och hörde att glassbilen var på ingång. Den stannar efter vägen så Elias och hans farmor går bort mot bilen, ställer sig bakom och väntar på att chauffören ska komma ut. Elias försöker välja vad han vill ha när bilen plötsligt åker därifrån!!

Det var en mycket besviken kille som kom och berättade att han aldrig fick nån glass för bilen bara åkte!

Då var jag måttligt besviken och förbannad kan ja lova! Personen som körde bilen måste väl ha sett att dom kom gående och ställde sig där, man kan väl åtminstånde gå ur och kolla och inte ha så jävla bråttom bara för att det är Fredag. 

Nu löste de sig endå! De vart en glass från kiosken, men Elias berättar om och om igen att glassbilen åkte ifrån honom...


Sova, vad är de??

2010-07-09 - 10:07:58


Totalt omöjligt att somna på kvällarna, vakna stunder mitt i nätterna och nångång mellan 04-06 är ja klarvaken igen. Skulle väl vara helt ok om inte tröttheten smög sig på under dagen sen, och med en vild 3-åring är de inte ett alternativ att lägga sig på soffan en stund och vila.

Jaja...

Igår målade jag iaf klart trappen och två av väggarna i lilla hallen. Dom sista väggarna kvar som ska spacklas först sen kan jag äntligen hänga upp alla ramar som står uppradade och tar plats på kontoret. Efter de är det sovrummet som väntar!
Nytt element och nya tapeter, sen kan sängen monteras ihop och ja får åka och hämta hem vaggan som bebis ska sova i =) Har aldrig längtat så efter en RIKTIG säng att sova i istället för madrasser på golvet. Det var nog en aning optimistiskt av mig att tro detta skulle gå bra en längre tid =/

Dag 2 för grabbarna i Gävle idag, men trots att jag är ENORMT bitter att jag inte kan vara där så finns det ingenting som slår morgonmys med mitt lilla hjärta!






Bye bye baby...

2010-07-08 - 07:19:34

Spenderar några timmar på morgonen i soffan med BÅDA mina hjärtan! Snart är det nämligen dax att sätta sig i bilen och skjutsa in min sambo till stan då han ska iväg på Getaway rock festival i Gävle över helgen. Jag är så avundsjuk man bara kan bli, men orkar man knappt gå i trappor ska man nog inte vara ute på festival heller ;)

Nä, jag ska vara hemma och mysa med min Elias i tre dagar istället och de kommer bli superbra! Idag ska det inhandlas en ny flytväst så vi hoppas på fint väder dom närmaste dagarna. En båttur med morfar står på schemat och att spendera en varm sommardag på sjön är ju bland de bästa som finns!







Jenny, de är ja! Lever tillsammans med dom underbaraste killarna man kan tänka sig! Mina goa trollungar, Elias & Kevin! Och min sambo Fredde, som är min klippa i livet!

Bloggen handlar om våran vardag full med barnens påhitt, renovering av huset och mina tankar Allt kommer att finnas med i både ord och bilder!!

bloglovin